Търси

Д-р Тимен Тимев с провокация към всички, които не са готови да приложат Промяната в живота (ВИДЕО)

13.02.2017 г.
2605
2
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Д-р Тимен ТИмев, един от най-авангардните психиатри, учени и писатели в България, отправи остра провокация към всички онези хора, които живеят в абстракцията на самозадоволеността и прескачат от едно в друго мимолетно, изкушително и кратковременно удоволствие в материалното ежедневие.

В интервю пред Портал12, д-р Тимен Тимев остро разкритикува всичко онези, които демонстрират заинтересованост от духовно развитие, прилагат на повръхността различни източни и йога практики, дори вегетарианство и веганство, а всъщност... не реализират същественната и коренна промяна в този живот. Загубването на милосърдието, състраданието, съчувствието и готовността да пожертваш собствените си материално удобства, в името на саможертвата към тези, които страдат, е символ на дълбокото грехопаденив съвременното общество.

"Господи недей да идващ. Това човечество не иска да бъде Спасено! То се чувства безкрайно щастливо! Ние не те искаме, ние си живеем добре без теб, ние не искаме да се променим! Отивай си!", е само част от голямата и остра провокация към масите, в словото на именития психиатър, който добавя че усеща всички тези неща и ширещата се болка и падение в Света, защото през живота си е общувал много повече с умрели, отколкото с живи, с много повече болни, отколкото здрави, с много повече страдащи, отколкото щастливи хора....

"Модерното човечество не обича Бог! Той обича единствено Красавеца на Вселената. Кой изкушава, кой привлича? Това е Дяволът. Защото той носи насладите, той носи консумациите..."

ВИЖТЕ ВИДЕО АНОНС ОТ ИНТЕРВЮТО С Д-Р ТИМЕН ТИМЕВ:
* пълното видео ще бъде публикувано на 16.02.2017
 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Тимен Тимев
Д-р Тимен Тимев
Д-р Тимен Тимев е един от най-авангардните учени и писатели на нашето съвремие. Практикувал като психиатър в Севливо, Карлуково и София, той е един от най-дълбоките изследователи на човешката психика, личностно и духовно развитие.

Тимен Тимев е автор на редица книги, философски трактати и драматургични пиеси. Използващ псевдонимът Материус Розенкройцер, той създава емблематичната книга на своето творчество "Антифауст", която представялва интелектуална комедия - пенталогия в сонатна форма за литературни инструменти, човешки гласове и паузи. "Бунтът на бездарниците", "Алхимия на словото" - Библия на индивидуалния Бог са едни от най-популярните заглавия на забележителният писател, композитор и драматург.

В САЩ д-р Тимен Тимев работи като преподавател в няколко университета, където издава книги и научни трудове под псевдонимът Йохан Ге Мол. Завръща се в България след 2012-а година, като първите му сериозни публични изяви се реализират с поредица от видео интервюта с журналиста Борислав Борисов от Портал12, с когото се среща съвсем случайно, вследствие на необичайна среща поради сбъркан адрес. Тогава д-р Тимен заявява: "Посредством случайностите Вселената композира...."

През 2016-а година, д-р Тимен Тимев възобновява своите публични изяви чрез лекции и семинари, на които говори по теми като квантова механика, логика на мефистофелския разум, бъдещето на Света, програмираното човечество, квантовият интернет, каква е връзката между черните дупки и човешкия мозък, предизвикателства пред личностното развитие на всеки индивид, превенция на психически заболявания и др.
 

Очевидно Вселената прилича повече на художествено произведение, отколкото на научен доклад,

Да заслужаваш познанието - това означава да бъдеш духовен.

Земята не е случайна планета. Земята е Избранница. Тя е избранница, защото на нея е даден не само дарът на живота, но и дарът на познанието.

Най-тежкият нравствен удар, който може да понесе един ум е откритието за това, че задълбочеността свършва с времето, и че Вечността се възражда от Лекомислието.


Коментари 2
  • Истински психиатър
    13.02.2017 г. 18:13
    Пледставете си този човек какво е видял...и защо казва, че е общувал повече с мъртви, отколкото с живи...повече с болни, отколкота със здрави...Мнаго го уважавам! Чакаме цялото интервю
  • Веско
    13.02.2017 г. 15:39
    Силно да! Наистина провокативен! Дано си е казал някоя формула за ограждане, че ще отнесе много отрицателна енергия от хората!

Коментари:

Спонсори на Портал 12