Търси

Д-р Тимен Тимев предсказва още преди 20 години бъдещето на виртуалните съзнания без психики

06.04.2019 г.
9282
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Представяме ви написаното (в трагикомичен стил) преди повече от 20 години предсказание на квантовия физик и анти-психиатър д-р Тимен Тимев по отношение на бъдещето на земната цивилизация. Според него следващите 10 столетия ще бъдат свидетели на най-вълнуващата еволюционна метаморфоза на Хомо Еректус, чиято величествена картина обаче ще се разгръща постепенно.

1. Интелектът ще напусне психиките на най-способните за да се автономизира в самостоятелна идеална същност. Най-гениалните учени и изследователи ще бъдат първите потърпевши: техните съзнания като най-сложни и диференцирани, достигнали определения праг на сложност ще напуснат неудобното си мозъчно местожителство и ще се обособят в колективния разум на психоцентровете. И психиката на бившия гениален ум ще остане да обитава в индивид с възможно най-банален мозък.

Тогава най-образованите ще станат най-прости и първите ще станат последни, защото мозъкът имал непредпазливостта да породи нещо, което го надхвърля, не ще може да отиде там, където неговата най-финна функция се измества.

Тежко на талантливите! Защото интелектите ще са в състояние да напускат само най-финно устроените и креативни мозъци. И посредствените ще се възрадват! - защото само ниската степен на интелигентност ще е в състояние да опази за собствения си индивид и мозък неговите интелект и дарби от експанзията на колективизацията на умовете.

Така първата генетична популяция ще бъде тази на хора с мозъци без интелект и психики без съзнания - над които ще властват митични безтелесни същности, господари на собствения си родител: идеални интелекти без мозъци и виртуални съзнания без психики! (бел.ред. това вече започна).

Всеки гениален и високоталантлив човек ще дава началото на две противоположни популации индивиди - примитивни двукраки способни само да се подчиняват и изпълняват, и нематериални интелектуални "същества", концентрирали в себе си цялата креативна и законодателна мощ на бившите човешки умове.

2. Колективните умове като виртуални същности и съзнанията без мозъци ще са върхът на йерархията, от която ще се изгражда бъдещата социална култура. На второ място в еволюционната стълбица ще следват роботите и компютрите. Те на свой ред ще ръководят и ще дават прерогативи на учените-посредници между дезинтелектуализираните хора и роботите.

На четвърто предпоследно място трябва да слезем до човеците със средна интелигентност, които заемат средищно място равноотдалечено и от безтелесните умствени същества и от индивидите с обезинтелектуализирани мозъци - което им отрежда завидната съдба на историко-еволюционен неутралитет.

И най-накрая, последното стъпало от социалната стълбица ще бъде представена от човеците с дезинтелектуализирани мозъци, които ще бъдат болшинството от земните жители, една маса напълно доволна от своя социален статус и еволюционно място.
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Тимен Тимев
Д-р Тимен Тимев
Д-р Тимен Тимев е един от най-авангардните учени и писатели на нашето съвремие. Практикувал като психиатър в Севливо, Карлуково и София, той е един от най-дълбоките изследователи на човешката психика, личностно и духовно развитие.

Тимен Тимев е автор на редица книги, философски трактати и драматургични пиеси. Използващ псевдонимът Материус Розенкройцер, той създава емблематичната книга на своето творчество "Антифауст", която представялва интелектуална комедия - пенталогия в сонатна форма за литературни инструменти, човешки гласове и паузи. "Бунтът на бездарниците", "Алхимия на словото" - Библия на индивидуалния Бог са едни от най-популярните заглавия на забележителният писател, композитор и драматург.

В САЩ д-р Тимен Тимев работи като преподавател в няколко университета, където издава книги и научни трудове под псевдонимът Йохан Ге Мол. Завръща се в България след 2012-а година, като първите му сериозни публични изяви се реализират с поредица от видео интервюта с журналиста Борислав Борисов от Портал12, с когото се среща съвсем случайно, вследствие на необичайна среща поради сбъркан адрес. Тогава д-р Тимен заявява: "Посредством случайностите Вселената композира...."

През 2016-а година, д-р Тимен Тимев възобновява своите публични изяви чрез лекции и семинари, на които говори по теми като квантова механика, логика на мефистофелския разум, бъдещето на Света, програмираното човечество, квантовият интернет, каква е връзката между черните дупки и човешкия мозък, предизвикателства пред личностното развитие на всеки индивид, превенция на психически заболявания и др.
 

Очевидно Вселената прилича повече на художествено произведение, отколкото на научен доклад,

Да заслужаваш познанието - това означава да бъдеш духовен.

Земята не е случайна планета. Земята е Избранница. Тя е избранница, защото на нея е даден не само дарът на живота, но и дарът на познанието.

Най-тежкият нравствен удар, който може да понесе един ум е откритието за това, че задълбочеността свършва с времето, и че Вечността се възражда от Лекомислието.


Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12