Търси

Д-р Тимен Тимев предсказва още преди 20 години бъдещето на виртуалните съзнания без психики

11.05.2017 г.
4193
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Представяме ви написаното (в трагикомичен стил) преди повече от 20 години предсказание на квантовия физик и анти-психиатър д-р Тимен Тимев по отношение на бъдещето на земната цивилизация. Според него следващите 10 столетия ще бъдат свидетели на най-вълнуващата еволюционна метаморфоза на Хомо Еректус, чиято величествена картина обаче ще се разгръща постепенно.

1. Интелектът ще напусне психиките на най-способните за да се автономизира в самостоятелна идеална същност. Най-гениалните учени и изследователи ще бъдат първите потърпевши: техните съзнания като най-сложни и диференцирани, достигнали определения праг на сложност ще напуснат неудобното си мозъчно местожителство и ще се обособят в колективния разум на психоцентровете. И психиката на бившия гениален ум ще остане да обитава в индивид с възможно най-банален мозък.

Тогава най-образованите ще станат най-прости и първите ще станат последни, защото мозъкът имал непредпазливостта да породи нещо, което го надхвърля, не ще може да отиде там, където неговата най-финна функция се измества.

Тежко на талантливите! Защото интелектите ще са в състояние да напускат само най-финно устроените и креативни мозъци. И посредствените ще се възрадват! - защото само ниската степен на интелигентност ще е в състояние да опази за собствения си индивид и мозък неговите интелект и дарби от експанзията на колективизацията на умовете.

Така първата генетична популяция ще бъде тази на хора с мозъци без интелект и психики без съзнания - над които ще властват митични безтелесни същности, господари на собствения си родител: идеални интелекти без мозъци и виртуални съзнания без психики! (бел.ред. това вече започна).

Всеки гениален и високоталантлив човек ще дава началото на две противоположни популации индивиди - примитивни двукраки способни само да се подчиняват и изпълняват, и нематериални интелектуални "същества", концентрирали в себе си цялата креативна и законодателна мощ на бившите човешки умове.

2. Колективните умове като виртуални същности и съзнанията без мозъци ще са върхът на йерархията, от която ще се изгражда бъдещата социална култура. На второ място в еволюционната стълбица ще следват роботите и компютрите. Те на свой ред ще ръководят и ще дават прерогативи на учените-посредници между дезинтелектуализираните хора и роботите.

На четвърто предпоследно място трябва да слезем до човеците със средна интелигентност, които заемат средищно място равноотдалечено и от безтелесните умствени същества и от индивидите с обезинтелектуализирани мозъци - което им отрежда завидната съдба на историко-еволюционен неутралитет.

И най-накрая, последното стъпало от социалната стълбица ще бъде представена от човеците с дезинтелектуализирани мозъци, които ще бъдат болшинството от земните жители, една маса напълно доволна от своя социален статус и еволюционно място.

Portal12

Свързани публикации

Тимен Тимев - Материус Розенкройцер
25.02.2016 г.
5106
3

Тимен Тимев: Човечеството позволява да бъде манипулирано, унижавано и сготвяно по готови рецепти (ВИДЕО)

Човечеството позволява да бъде манипулирано, унижавано и сготвяно по готови рецепти. В днешно време не се изстрадва моментът на съзидателното творчество, отбелязва Тимев
Виж повече
Тимен Тимев - интервю на Портал12
27.02.2016 г.
35833
26

Тимен Тимев - Интервю за живота, любовта, саможертвата, Вселената, Бог и България (ВИДЕО)

Отделете време и изгледайте цялото видео с д-р Тимен Тимев, без монтаж, засягащо изключително интересни теми: Смисълът на на човешкия живот, Любовта, Саможертвата, Личностното развитие, Съзерцанието и Чуването на Тишината,Тиранията на идеите и медиите, Религиите и тяхната роля в Света, Енергиите в Космоса и на Земята, Черните дупки и изцяло новата теория на д-р Тимев за тях
Виж повече
Тимен Тимев
29.04.2016 г.
6090
13

Тимен Тимев: Христос е върхът на човешкото въжделение! (ВИДЕО)

Когато се чувстваш бурмичка, в матрицата, захвърлен в тази враждебна вселена, когато не си поет и композитор да знаеш, че Вселената е на твоя страна..., когато се чувстваш отчужден в природата или потиснат в обществото, когато се чувстваш малък, дребен, нищожен, незначителен, временен и смъртен в този кръговрат на природата, тогава се явява Христос!
Виж повече
Тимен Тимев © 2016 Портал12
17.11.2016 г.
2468

'Извън матрицата на времето' е заглавието на новата книга - разговори с Тимен Тимев

'Извън матрицата на времето' е заглавието на новата книга - разговори с Тимен Тимев, която издателство Портал12 подготвя с официална премиера
Виж повече
Тимен Тимев - София
22.12.2016 г.
1627

Тимен Тимев събра много почитатели при Премиерата на новата книга 'Извън матрицата на времето' (АУДИО)

Събитието се проведе в Централния военен клуб в София при пълна зала, а 3-те часа разговори с гостите се оказаха недостатъчни, но от своя страна дадоха заявка за следващи срещи-дискусии не само в София, но и в други градове на България.
Виж повече
Тимен Тимев
17.02.2017 г.
2969
2

Тимен Тимев: Ако не можеш да промениш Света, саможертвай удобствата си в името на човек или кауза! (ВИДЕО)

Нека да дефинирам Дявола математически: той идва с хармония, пропорция, симетрия, а без хармония пропорция и симетрия няма красота. Следователно той носи венеца и рамката на красотата. Всяко нещо, за да стане за нас привлекателно и красиво, то се донася от Сатаната.
Виж повече
Христос
13.04.2017 г.
2722
1

Д-р Тимен Тимев: Преместете Голгота от миналото в Бъдещето, ако искате да срещнете Христос!

Аз поставих своя Кръст навсякъде: в математиката като Противоречие, в логиката - като Антиномия, в музиката като Хармоничният Вертикал, в поезията - като Метафора, във Физиката - като Суперпозиция на вълновата функция. И поканих математиците да останат разпънати на Кръста на противоречието, но те избягаха - в непротиворечивата последователна разрешимост. Поканих философите да останат разпънати на кръста на Антиномията
Виж повече
Тимен Тимев
19.04.2017 г.
2026

Тимен Тимев: Трябва да сме достойни за часът на съвършената радост! (ВИДЕО)

Въпреки, че цялата реалност ни крещи за болест, за глад, за пред умирачка, както се казва, изведнъж ти се явява един индиферентен тип и ти казва, че не е това, което ти усещаш от три дни истина, а че това е лъжа. Възприемането на абсолютно невъзможната, нелогична, нереална гледна точка от другия и да кажеш, че той говори истината, а ти в момента лъжеш – ето, това е пример за тази вяра и за това духовно знание, което едно време е водило хората
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12