Търси

Д-р Тимен Тимев: Животът на колене пред другия те прави единствено - добродетелен

22.11.2018 г.
4060
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Споделяме с вас един особен акцент от книгата "Извън матрицата на времето - Разговори с Д-р Тимен Тимев" - квантов психиатър, метафизик и писател:

"Днешното човечество се възпитава в егоизъм, хиперегоизъм, агресивност, арогантност, от които произтича и се засилва любовта към себе си, но колкото повече обичаш себе си, толкова повече вредиш на другия. От нашата обич към нас самите извира една злокобна струя, която ни дава възможност да се гордеем, но ние всъщност губим това, което е възвишено, докато животът на колене пред другия те прави единствено добродетелен. Животът на колене пред собствения си образ или когато съзерцаваш, самосъзерцаваш, когато се самовъзхищаваш, тогава непрекъснато искаш да грабиш – положение, способности, пари, финанси, имоти… всичко! Обграждаш се с всичко това все повече, за да се обичаш. Тази самолюбов е подплатена с действия, които изискват агресивност и незачитане на другия и когато тя се разрасне ни кара да превърнем другият в слуга или във враг, в средство за нашето собствено самоизрастване.

Има 2 вида живот – живот на колене пред другия и живот, в който стоиш на колене пред собствения си образ и искаш да подчиниш цялото общество или една част от хората с всички сили на пороците. Пороците са тези, които ни помагат да изграждаме и да увеличаваме нашата самолюбов. Ние ставаме добродетелни едва, когато паднем на колене пред другия или символично, когато започнем да се грижим за него защото тогава нашето същество започва да излиза към другия, а нашата душа започва да извира към нас.

Всеки, който изковава своето величие по пътя на самолюбовта, всъщност ограбва другите, за да изгради едно богатство, което обаче е смъртно и нетрайно."
 
ОЧАКВАЙТЕ УТРЕ, 23-и Ноември - ВИДЕО интервю - телемост от Ню Йорк, с д-р Тимен Тимев!
 
Тимен Тимев
Д-р Тимен Тимев
Д-р Тимен Тимев е един от най-авангардните учени и писатели на нашето съвремие. Практикувал като психиатър в Севливо, Карлуково и София, той е един от най-дълбоките изследователи на човешката психика, личностно и духовно развитие.

Тимен Тимев е автор на редица книги, философски трактати и драматургични пиеси. Използващ псевдонимът Материус Розенкройцер, той създава емблематичната книга на своето творчество "Антифауст", която представялва интелектуална комедия - пенталогия в сонатна форма за литературни инструменти, човешки гласове и паузи. "Бунтът на бездарниците", "Алхимия на словото" - Библия на индивидуалния Бог са едни от най-популярните заглавия на забележителният писател, композитор и драматург.

В САЩ д-р Тимен Тимев работи като преподавател в няколко университета, където издава книги и научни трудове под псевдонимът Йохан Ге Мол. Завръща се в България след 2012-а година, като първите му сериозни публични изяви се реализират с поредица от видео интервюта с журналиста Борислав Борисов от Портал12, с когото се среща съвсем случайно, вследствие на необичайна среща поради сбъркан адрес. Тогава д-р Тимен заявява: "Посредством случайностите Вселената композира...."

През 2016-а година, д-р Тимен Тимев възобновява своите публични изяви чрез лекции и семинари, на които говори по теми като квантова механика, логика на мефистофелския разум, бъдещето на Света, програмираното човечество, квантовият интернет, каква е връзката между черните дупки и човешкия мозък, предизвикателства пред личностното развитие на всеки индивид, превенция на психически заболявания и др.
 

Очевидно Вселената прилича повече на художествено произведение, отколкото на научен доклад,

Да заслужаваш познанието - това означава да бъдеш духовен.

Земята не е случайна планета. Земята е Избранница. Тя е избранница, защото на нея е даден не само дарът на живота, но и дарът на познанието.

Най-тежкият нравствен удар, който може да понесе един ум е откритието за това, че задълбочеността свършва с времето, и че Вечността се възражда от Лекомислието.


Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12