Д-р Тимен Тимев: В кой ще премине Властта на цивилизацията ако Интернет получи съзнателност? (ВИДЕО)

13.07.2020 г.
8024
Добавена от: Борислав Борисов
Представяме ви алтернативно видео за нещо, което в днешно време звучи донякъде като абстракция, но всъщност от години се работи за реализацията му. Става въпрос за колаборирането на всички информационни ресурси на интернет в една взаимосвързана BIG DATA база данни, чрез която интернет може да получи не само изкуствен интелект (AI), който вече е факт, но и известна доза поведение, наподобяващо съзнателност. По тази тема неврофизици активно работят от 2010-а година в базирания в Сиатъл Институт по мозъка, опериращ с бюджет от над 100 млн.долара. (Повече за инициативата за "интернет съзнание", стартирала през 1999-а година можете да видите тук.)

В тази връзка българският алтернативен учен и квантов психиатър д-р Тимен Тимев споделя провокативни мисли за бъдещето на интернет като мисловен цифров хъб работещ на базата на хиперсвързаност, както и промяната в начина на управление на цивилизацията.

Не случайно, той акцентира във видеото пред Портал12 нещо много важно, което е особен белег на модерната цивилизация, а именно - ценностите.

"Връзката между господарите и робите между хората възниква по една телепатична връзка между тях, по едно усещане. Този, който не се страхува от собствената си смърт и е готов да заложи себе си, само той е способен да се издигне на висотата на ценността наречена Съзнание. 

За животното кое е най-голямата ценност? Животът му. Нали? Затова животните или нападат или бягат. Напада по-силния, бяга по-слабия. За животното инстинктът му за самосъхранение е най-силния. 

Кога се ражда духовното съзнание в човек? Когато той е готов да заложи живота си, но за да получи ценност. Ако днес сред човечеството, братя и сестри, няма ценности, това е защото всички сме въздигнати в скалата на животните. Питайте дори децата - всеки ще ви каже в тази псевдоценна, в тази антицивилизация, в която съществуваме всеки ще ви каже "Най-ценното е човешкия живот". Всичко - от новите компютри до старата медицина, всичко е хвърлено в това - да увеличим живота на тялото си - на времетраенето си. В съвременната скала на човешките ценности - най-горе от всичко стои човешкия живот, и че няма по-ценно от него. Тъкмо това девалвира духовното у човека!

Във всички предишни векове имаше ценности, защото по-високо от човешкия живот имаше нещо (Бог), и човешкият живот, когато е склонен да се принесе в жертва на това, което стои най-високо в ска́лата, едва тогава се поражда ценност.

Ценности има само тогава, когато в скалата на човешките ценности има нещо по-високо от човешкия живот. А цялата съвременна цивилизация е съставена от култ към тялото и абсолютното отрицание на Духа - построена е върху липсата на ценности и това води до взаимния нихилизъм.", акцентира д-р Тимен Тимев.

Каква е връзката между липсата на съзнание у човека и намеренията за създаване на изкуствено - интернет съзнание, вижте във видеото по темата.

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО:Това може да Ви заинтересува


Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...

Свързани публикации

10.12.2015 г.
6644

Тимен Тимев: Човечеството живее без ценности и идеали, нужна е промяна!

Винаги масите са се стремили да станат елити и да вземат техните ценности, а днес изживяваме парадоксалната и плачевна ситауция, че елитите подражават на масите, категоричен е психиатърът Тимен Тимев
25.02.2016 г.
9298

Тимен Тимев: Човечеството позволява да бъде манипулирано, унижавано и сготвяно по готови рецепти (ВИДЕО)

Човечеството позволява да бъде манипулирано, унижавано и сготвяно по готови рецепти. В днешно време не се изстрадва моментът на съзидателното творчество, отбелязва Тимев
27.02.2016 г.
78436

Тимен Тимев - Интервю за живота, любовта, саможертвата, Вселената, Бог и България (ВИДЕО)

Отделете време и изгледайте цялото видео с д-р Тимен Тимев, без монтаж, засягащо изключително интересни теми: Смисълът на на човешкия живот, Любовта, Саможертвата, Личностното развитие, Съзерцанието и Чуването на Тишината,Тиранията на идеите и медиите, Религиите и тяхната роля в Света, Енергиите в Космоса и на Земята, Черните дупки и изцяло новата теория на д-р Тимев за тях
01.09.2017 г.
4360

Д-р Тимен Тимев: Да заслужаваш познанието - това означава да бъдеш духовен (АУДИО ИНТЕРВЮ)

След дълго прекъсване в интервютата с психиатъра, писател и квантов физик д-р Тимен Тимев, поради негова ангажираност в научните области, ви представяме кратко интервю по телефона по темата за климатичните бедствия, които връхлетяха части на САЩ през последната седмица
13.02.2017 г.
4202

Д-р Тимен Тимев с провокация към всички, които не са готови да приложат Промяната в живота (ВИДЕО)

Модерното човечество не обича Бог! Той обича единствено Красавеца на Вселената. Кой изкушава, кой привлича? Това е Дяволът. Защото той носи насладите, той носи консумациите...
30.01.2017 г.
10000

12 мисли на Тимен Тимев от книгата Извън матрицата на времето

Едновременното време, това е бъдещето, което се дефинира като всевъзможно едновременно квантово бъдеще. Там живеят нашите мисли, аз смятам, че там обитават и мъртъвците, защото когато умрем, ние се завръщаме в бъдещето, а когато се раждаме, ние се спускаме от бъдещето в настоящето.
22.12.2016 г.
1725

Тимен Тимев събра много почитатели при Премиерата на новата книга 'Извън матрицата на времето' (АУДИО)

Събитието се проведе в Централния военен клуб в София при пълна зала, а 3-те часа разговори с гостите се оказаха недостатъчни, но от своя страна дадоха заявка за следващи срещи-дискусии не само в София, но и в други градове на България.
05.04.2020 г.
29092

Д-р Тимен Тимев: Изолацията от коронавируса е част от духовната битка за душите (ВИДЕО)

Представяме ви интервю с д-р Тимен Тимев - психиатър, алтернативен учен и писател, по темата за коронавируса и наложената изолация и дистанция между хората. Във видеото д-р Тимев говори за нужната промяна в начина на живот и победа над страха и изкушенията.
13.03.2018 г.
6612

Тимен Тимев: Бог е не само точка Алфа, но и Омегата, към която трябва да се стремим!

Екипът на Портал12 ви представяме избрани фрагменти от  разговор с д-р Тимен Тимев. Говорим за познанието и Бог като алфата и омегата на съществуването. Да се замислим над споделените мисли...
26.10.2016 г.
13307

Тимен Тимев: За радост на езотериците, времето наистина се движи в метафизиката (ВИДЕО)

Кои са перцепторните функции на човек и Вселената, как си взаимодейства мозъка с времето и как може да моделираме реалността, посредством интуиция, осъзнаване, фантазия и мечти...Какво е квантова биология и как грешките на Айнщайн се оказаха неговите най-големи открития

Спонсори на Портал12