Търси

Д-р Тимен Тимев: Преместете Голгота от миналото в Бъдещето, ако искате да срещнете Христос!

13.04.2017 г.
2662
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Живеем във времена, в които трябва да си казваме истината. Когато не прекаляваме, трябва и да споделяме тази истина, защото заключването и задържането на истината като лична собственост е егоистично поведение, което измества човек от пътя на неговото духовно развитие.

В тази логика, споделяме с вас, това, което се случва на именития български учен и антипсихиатър д-р Тимен Тимев, а именно Гласът на Христос, който години наред му се явява с редица послания:

Тимен Тимев

" Аз поставих своя Кръст навсякъде: в математиката като Противоречие, в логиката - като Антиномия, в музиката като Хармоничният Вертикал, в поезията - като Метафора, във Физиката - като Суперпозиция на вълновата функция. И поканих математиците да останат разпънати на Кръста на противоречието, но те избягаха - в непротиворечивата последователна разрешимост. Поканих философите да останат разпънати на кръста на Антиномията, но те развалиха кръста на антиномията, и построиха от него Репресивната Истина и Унизената Лъжа! Поканих музикантите да останат на кръста на Полифонията, но те избягаха в сладникавата и лесна мелодия! ..."

" От твърде много скромност, и твърде много милост, за да не потисна знаещите, и за да не нараня търсещите, вече много десетилетия, 30 години, аз се страхувах да призная че Исус ми говори, и наи-много от него се страхувах, да не би малкото гордост да пропъди огромната благосклонност, и отговорите възторжни да олекотят въпросите страшни, и че в усилието си да чуя неговия глас несетивен, трябваше моя ум да настроя на музиката незрима,  за която небето предупреждава, че който веднъж е бил допуснат в Хармонията, за него е невъзможно да види света повторно,  че е невъзможно да видиш Бога и жив да се върнеш, и че който е бил в Тайнството не може да слезе в Явното,  и че трябва да заговориш на Език непонятен ,за да можеш да преведеш на всички усмивката на небето,  за да можеш да преведеш на значенията на истината Усмивката на небето амбилогична! "
Тимен Тимев


Исус ми каза - в дните на Страстната Седмица, споделя още д-р Тимев:  "Който ме търси в Бъдещето ще ме намери, и които ме търси в Миналото ще ме изгуби! Които ме помнят ще ме изгубят в интерпретациите, а които прилагат въображението си - ще ме настигнат. Защото аз съм Вълна от Бъдещето и Принцип на Времето, от когото всички гръцки богове на пространството се страхуват!  Аз съм Темпорално-Емоционалната Вълна, която идва да развълнува Интелектуалната Вечност!  Аз съм всеки път Последният Миг, който е родил вашето безподобие! И който казва че ме познава - той вече се е отдалечил с минутата, и само който предстои да се роди и още го няма - той е само със мене!"

" Поканих физиците да останат разпънати на кръста на Суперпозицията и Редукцията на Вълновата Функция, но те развалиха Кръста на Редукцията, за да построят от него всички материални светове заедно със своите удобни паралелни вселени. Поканих Демиурзите да останат на кръста на Енергетичното Съзнание и единната вълна на Енергетичната Информация, в която съществуват Психическите цивилизации, но те развалиха кръста на Енергетичната Информация и като построиха от двете му вълни клетката на Възприятието, дадоха началото на Интелектуалните технически цивилизации...Но как ти, Исусе, го попитах аз, породи самия Кръст? И тои ми отговори: Защото преди мене имаше много Минуси, които разделяха света , много Отрицателности и много Анализи, които мразеха - от Два Минуса като ги събрах и пресякох под прав ъгъл построих Кръста на Събирането, Умножението и Съюза, и пресякох два Анализа за да издигна Кръста на Синтеза, защото както Анализът мрази, и Омразата анализира, така и Синтезът обича, а Обичта синтезира ... Кажи на всички, които ме чакат, да ме преместят от Миналото като Икона в Бъдещето, като Вълна от Тайнство, за да мога най-после да слеза от своите небеса доволни върху вашата земя страдална."

Ако Разпъването е Миг разпънат между хилядолетията - вие имате шанс да скочите в него, и от висотата на Кръста да погледнете нищожността на времената! Достатъчно е да разпространяваме: РАЗПЪВАНЕТО НЕ Е СВЪРШИЛО, ВЪЗКРЕСЕНИЕТО ОЩЕ НЕ Е ПРИКЛЮЧИЛО! Христос не е слязъл от Кръста, Времето е спряло, и на нас ни е предложен подаръкът на Незавършващия Миг!  

Разпънатия Миг събира в себе си минало, настояще и Бъдеще, и в тази мигновенна едновременна Вечност ние възкръсваме и ставаме ясновидци. В това Перпендикуларно Едноевременно Мигновенно Време ние срещаме мъртъвците и още неродените. Техниката да скочим в Перпендикуларния Миг е техника да се изкачим до Исус върху Върхът на Времената: Това изкачване върху Върхът на Времената е Разпъването, Разпятието и Възкръсването! Amen! "I want to be crucified!" e призивът който ражда всички таланти! Аз съм роден от това изкачване на Кръста.  "I want to be crucified! Аз желая да бъда разпънат", завършва д-р Тимен Тимев.
Тимен Тимев
Д-р Тимен Тимев
Д-р Тимен Тимев е един от най-авангардните учени и писатели на нашето съвремие. Практикувал като психиатър в Севливо, Карлуково и София, той е един от най-дълбоките изследователи на човешката психика, личностно и духовно развитие.

Тимен Тимев е автор на редица книги, философски трактати и драматургични пиеси. Използващ псевдонимът Материус Розенкройцер, той създава емблематичната книга на своето творчество "Антифауст", която представялва интелектуална комедия - пенталогия в сонатна форма за литературни инструменти, човешки гласове и паузи. "Бунтът на бездарниците", "Алхимия на словото" - Библия на индивидуалния Бог са едни от най-популярните заглавия на забележителният писател, композитор и драматург.

В САЩ д-р Тимен Тимев работи като преподавател в няколко университета, където издава книги и научни трудове под псевдонимът Йохан Ге Мол. Завръща се в България след 2012-а година, като първите му сериозни публични изяви се реализират с поредица от видео интервюта с журналиста Борислав Борисов от Портал12, с когото се среща съвсем случайно, вследствие на необичайна среща поради сбъркан адрес. Тогава д-р Тимен заявява: "Посредством случайностите Вселената композира...."

През 2016-а година, д-р Тимен Тимев възобновява своите публични изяви чрез лекции и семинари, на които говори по теми като квантова механика, логика на мефистофелския разум, бъдещето на Света, програмираното човечество, квантовият интернет, каква е връзката между черните дупки и човешкия мозък, предизвикателства пред личностното развитие на всеки индивид, превенция на психически заболявания и др.
 

Очевидно Вселената прилича повече на художествено произведение, отколкото на научен доклад,

Да заслужаваш познанието - това означава да бъдеш духовен.

Земята не е случайна планета. Земята е Избранница. Тя е избранница, защото на нея е даден не само дарът на живота, но и дарът на познанието.

Най-тежкият нравствен удар, който може да понесе един ум е откритието за това, че задълбочеността свършва с времето, и че Вечността се възражда от Лекомислието.


Коментари 1
  • Johann Ge Moll
    14.04.2017 г. 06:06
    Какво ми каза Исус на Кръста Не тъгуваите ако човекът е бездуховен: тои е такъв, защото още не е извървял Интелектуалният Път. Този Път е Интелектуалното Усилие ( или интелектуалното наказание ), което Мисълта трябва да прояви ,пътуваики от вълната на Енергията до вълната на Информацията. Срокът на Интелектуалното наказание се изчислява в интелектуални години. Една Интелектуална Година е Усилието, което мисълта трябва да употреби за да свърже една точка от вълната на Енергията с друга точка от вълната на Информацията. Като пътува постоянно между тях Мисълта е принудена постоянно да тъче тъканта на Възприятието,, защото ако спре да тъче Възприятието, което ги разделя, двете вълни ще се съединят и тогава вселената изчезва, отстъпваики място на Духа. Но колкото повече наблюдавате вселената толкова повече тя се увеличава, и колкото повече пътувате в нея толкова повече тя става по-голяма,защото за да поддържате живота на Възприятието вие трябва постоянно да държите вълната на Енергията далече от вълната на Информацията, ако не искате светът да изчезне. Ето защо с Интелектуалния Път сте обречени да увеличавате до безкраи срока на Мисловното наказание. И колкото повече трупате информация толкова повече ще трупате Безсмислие, докато не осъзнаете, че трябва да слеете Двете Вълни! На следващия час Исус ми разкри таината наПирамидите и загадката на Материята, което ще чуете от По

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12