Д-р Тимен Тимев: Пазете се от интелектуалците!

16.01.2018 г.
6566
Добавена от: Портал12
Пазете се от интелектуалците! Интелектуалците днес са новите тирани! Интелектуалците са тези, които внасят призракът на властта в духовния живот! Имаше векове, когато Сатаната бе избрал за свой дом Капиталът, днес той се е съсредоточил в интелекта и в семиотичните игри! Дяволът винаги е пристигал в човека, яхнал Духа на Абстракцията, но модерният дявол е по-директен: той е самата Абстракция без Дух!

Мнозина заблудени гении все още си въобразяват, че те командват знанието, докато истината е, че знанието командва тях! Лудите знаят, че са манипулирани от идеите, но гениите не знаят това. Ах, колко са тревожни от откритието си болните и колко са самоуверени гениите! Учените вярват, че ги манипулират хората, но лудите виждат, че хората ги манипулират идеите: Ах, колко е жалко!
Лудите са прозряли мисловният автоматизъм на човека, но гениите отричат това. Колко са горди гениите със своето отрицание! Лудите виждат, че човек е мисловен автомат, но гениите не виждат това! Колко са горди гениите със своята слепота! Лудите са демаскирали, че човек е емоционална машинка, волева машинка, мемориална машинка и всякакъв вид психическа машинария, но непременно машина, а гениите продължават да твърдят високопарно за „Свободната Воля“ и Свободата на Духа!

Разликата между гениите и лудите е, че самонадеяността на първите поражда цивилизации, а скромността на вторите поражда психози…
Интелектът е единственото успешно творение на Дявола в тази Божествена Вселена
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12