Търси

Д-р Тимен Тимев - Избрани мисли за духовното, моралното и съкровеното

02.05.2019 г.
2927
1
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
∞ ∞ ∞
Усещам как милиарди хора нямат възможност да развиват себе си и в това ми е болката. Знаете ли каква тъга усещам, когато отида в някое планинско село и виждам некролозите на починали мъже и жени – като деца са всичките, старци и баби. Бабите приличат на момиченца, а старците на момченца. Личи си, че не са имали възможност нищо да развият в себе си, един огромен копнеж и тъга има в лицата на хората по селата и малките градчета, по отпечатаните им некролози.

∞ ∞ ∞

Да бъдеш разпънат на Голгота както Исус със своята плът и със своят дух, това е като за един голям математик да изпадне в противоречие. Математиците са разпънати на Кръста на противоречието и докато не го разрешат те не могат да съставят уравнението. Това е фундаментално и е много повече от архетипи! Това изобщо е основата на нашето познание! Математикът трябва да разреши Кръста, т.е. да го разглоби, за да тръгнат минусите, корените, степенуването, за да създадем имагинерните числа и прочее.

∞ ∞ ∞

Акордът в музиката, метафората в поезията, контрадикцията в логиката, антиномията в логиката и в математиката, супер позицията на частиците в квантовата физика преоткриват Кръста.

∞ ∞ ∞

Логикът и математикът са разпънати на противоречието, музикантът е разпънат на полифонията, поетът е разпънат върху метафората.

∞ ∞ ∞

Голямата красота се ражда след голямото усложняване. От таланта към гения растем, когато степента на хармония се явява след степента на сложност.

∞ ∞ ∞

Докато тече комуникация между квантовият свят и нашият макроскопски свят , дотогава ние живеем. Ние умираме, когато се прекъсне връзката с квантовият свят.

∞ ∞ ∞

Това, което непрекъснато ни вижда и това, което непрекъснато ни чува, това, което непрекъснато мисли и ние му крадем нашите мисли – това всъщност е Бог.

∞ ∞ ∞

Бог е много повече страдащ, отколкото щастлив.

∞ ∞ ∞

Колкото повече обичаме в нас наслаждението, дяволът се проявява, а колкото повече се стремим да обичаме страданието - дяволът намалява. Самият Бог е непрекъснато страдание, защото Бог е безкрайно отрицателен. Той не е положителен, защото  минусът е безкраен, а плюсът – краен.
 

 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 1
  • cvetiatelie
    20.05.2019 г. 15:43
    Благодаря на Господ,че ни е изпратил такива хора ,които да обясняват на нас неосъзнатите законите и силата на Вселената.

Коментари:

Спонсори на Портал 12