Търси

Д-р Светла Балтова: Паневритмията има мощно въздействие върху здравето (ПЪЛНА ВИДЕО ЛЕКЦИЯ)

Още по темата ...
Светла Балтова

Светла Балтова: Човечеството изстрадва в момента копнежа на Водолея за свобода и обединение

Виж повече

Д-р Светла Балтова: Астрологична прогноза за 2021-година (ЛЕКЦИЯ+ИНТЕРВЮ)

Виж повече
18.04.2016 г.
3404
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
"Паневритмията има мощно въздействие върху здравето на човек. Паневритмията е влизане в универсалният хармонизиращ ритъм. Когато човек влезе в този ритъм, то той му въздейства и влива в него здравеносни сили, които осигуряват цялостно - холистично здраве." Това каза по време на своята презентация "Паневритмията - ключ към здраве", д-р Светла Балтова, по време на международния форум "Българския дух в Европа през вековете, който се проведе във Велики Преслав.

Каква е връзката между живата природа, разумното около нас, паневритмията и силата на музиката, вижте в цялата видео лекция на д-р Светла Балтова:

 

Препоръчани книги:

Светла Балтова
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова е учител по паневритмия, един от забележителните автори на книги по Учението на бялото братство в България. След като дълги години е практикувала в конвенционалната медицина, то тя се връща в правия път и започва да практикува алтернативна медицина на базата на  психобиология.

"Учителят казва, че ако ние с волята си не можем да овладеем тялото, то просто нямаме воля. Тялото според духовната наука е създадено от душата и от Духът ни. По тялото, което сега имаме, можем да съдим каква работа сме извършили преди, в предишните си прераждания.", споделя д-р Балтова.

"Душата е нещо, което не се вижда и много хора се питат дали има душа..., но тя се проявява чрез мислите, чувствата и действията ни. Ако душата не се вижда, то пък тялото е нещо много осезаемо, и то показва какво става в душата ни. То е нашият най-добър съветник. Защото когато ние се завкостеняваме и влизаме в някакви модели - мисловни или емоционални, съответно точно определена част от тялото ни започва да дава сигнали (чрез болести), че нещо не е наред. "

"Науката за неделимостта на душата и тялото, или за неделимостта на мислите и чувствата и физическото им проявление  - това е много древна наука. Тя е била забравена в епохата на материализма, когато е било отделено физическото от духовното; осезаемото от неосезаемото. Сега тази наука се възвръща, нарича се психобиология. Тя показва как определени органи и системи от тялото как точно реагират при определени мисловни или емоционални модели. Това е развито и в антропософската медицина на Рудолф Щайнер. Към тези неща многократно насочва вниманието ни и Учителя Беинса Дуно, който говори за това кои части на тялото с какви процеси или с какви добродетели са свързани."

Свързани публикации

музика - деца - възпитание - усещания - психология - душевност
11.03.2017 г.
20262
9

Класическата музика възпитава у децата имунитет срещу чалгата и грозното в живота

За децата между 4 и 12 годишна възраст е важно да учат поне един класически музикален инструмент - пиано, цигулка или др., за да може да развият вътрешен усет към сложни музикални композиции
Виж повече
Йорданка Хаджийска
14.04.2016 г.
2156
2

Йорданка Хаджийска - Лекция за музиката в духовните учения (ВИДЕО)

В своята изключително интересна и прочувствена презентация, г-жа Хаджийска говори за връзката на родопските песни с Орфей; за пентатониката в музиката; за селата Гела в България и Италия
Виж повече
Коментари 1
  • Деян
    20.04.2016 г. 11:37
    Учителя е дал всичко що трябва да се даде на тоя етап :N

Коментари:

Спонсори на Портал 12