Търси

Д-р Светла Балтова: 10/10-и 2020 е ключов астрологичен момент

10.10.2020 г.
3623
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Здравейте, д-р Балтова! Радвам се да се чуем. Днес, 10.10.2020 г., вие написахте във вашата фейсбук страница, че днес имаме космичен кръст в кардинални знаци и Земята се издига на ново еволюционно стъпало. Всъщност това следващата стъпка ли е от това, което ни предложи този спектакъл, който ни предложи тази година Вселената?
Това е един от ключовите моменти. Интересно е, че през тази година почти във всички празници, официални празници и църковни празници, имаше някакво специално астрологично събитие и астрономично подреждане на планетите, и сега, също нумерологично, датата сама по себе си е много силна - 10.10.2020 г.Десетката в нумерологията и специално в нумерологията, дадена от Учителя Петър Дънов, е символ на космичния човек. На човекът, който представя в себе си единицата и нулата като символ на творението - той е Творецът и Творението в себе си. И това е всъщност Космичния човек. На тази дата се образува нещо не много често срещано на небето - така наречения Космичен кръст. Това са всъщност, представете си буквално кръст и на четирите му рамена има в момента светила, като на едното рамо е Слънцето в знак Везни и срещу него е Марс в собствения си знак - Овен, Луната в собствения си знак - Рак, и срещу нея е могъщото трио Юпитер, Сатурн, Плутон в Козирог, като Сатурн също е в собствен знак. Това са т.нар. кардинални знаци. Четирите кардинални знака, които в природния годишен цикъл буквално го задвижват, защото те притежават енергията на първичния импулс, енергията, която дава тласък на нещата и аз смятам, че от тук нататък всъщност това, което слиза на земята с този кръст в кардинални знаци ще се реализира по-нататък. Тоест не можем да очакваме само и специално днес някакво събитие.Аз това щях да ви попитам. Всъщност какво се опитват да задвижат, да задвижи Вселената? Защото то е ясно, че не днес просто ще се прояви, а нещо, което сякаш тя сега задвижва и ще го наблюдаваме в следващите месеци?
Ами това, което всъщност започна от началото на годината или по-точно от Коледните празници на 2019-та, тоест едно стъпало напред в еволюцията на Земята като планета. И Кардиналния кръст или кръст с кардинални знаци по начало е белег, смята се в астрологията, на изкачване на ново еволюционно стъпало. Някога, когато са питали учителя Петър Дънов дали Иисус се е родил с многохармонични аспекти, той е казал “Не. Той е имал само квадрати. Той е имал само кръстове”. Така че това, защото той всъщност е дошъл, за да повдигне еволюцията на човечеството на ново стъпало. Така че това, което сега се случва, е ускоряване, или по-скоро нов тласък на този процес и ще видим по-нататъшното му разгръщане не само през последните месеци на тази година, но и през следващата година. Другото, което е важно, в този кръст всъщност само Слънцето не е в собствен знак, а е във Везни, знак, където се смята, че то е слабо, но слабо в смисъл на това, че Слънцето в обществената астрология, това са управляващите, властимащите. В знака Везни те не са толкова силни и като че ли Слънцето и съответно властимащите са принудени сега, притиснати от 3 страни, да действат по закона на справедливостта, което е един от аспектите на знака Везни, да се съобразят с всеобщото благоденствие. Дали ще го направят е въпрос, но така или иначе ще има събития, които ще го подскажат по-нататък как ще се развият нещата. Да бъдат миротворци е едната задача, която им се дава. Освен този кръст на небето в момента има и това, което се нарича Голям тригон. Това са пък от друга страна много хармонични взаимоотношения между планети, които се намират във водни знаци. Нептун в собствения си знак - Риби, Луната, която участва и в двете големи фигури-конфигурации на небето, Луната е в другия воден знак - Рак и в третия воден знак - Скорпион, е Меркурий, задълбочения. В този знак той е задълбочения, проницателен ум. Така че водния елемент е много силно представен чрез трите знака, а той е свързан с милосърдие, състрадание, съчувствие. С космичната вода, водите, които са извор на живота и носители на живота, с женската енергия и това още веднъж ме кара да си мисля, че точно качествата на милосърдието и на състраданието, и на хуманността са това, към което човечеството трябва да се придвижи по един или друг начин. И понеже обикновено към тези неща съотнасяме към някакви политически събития… Да, те ще имат отглас, отклик и проява, но по-важното е всеки от нас в себе си да пожелае, но първо да осъзнаем, че сме на една и съща планета. Че това, което е добро за цялата земя, е добро за всеки от нас. Да си обединим съзнанията в молитва, в молба буквално за мир, за хармония, да забравим в един момент да цялата история и да си представим земята като една градина, райска градина, да помогнем в този процес за еволюция за изкачване на планетата на ново еволюционно стъпало, защото тя ще се изкачи, но по-добре да се изкачи с наше съпричастие. 

Аз исках да ви попитам и в тази връзка преминаването на Земята в по-горно еволюционно ниво не е ли към нас знак, че ние също трябва да го направим? Ако Земята мине по-нагоре, а ние останем и се инатим, и седим на това ниво, тогава какво се случва?
Има едно изказване на Учителя Беинса Дуно, в началото на 20-ти век, в което той казва, че Земята се изкачва, излиза от 13-тата сфера и се изкачва в нова сфера на мирозданието с по-светла и чиста енергия. 13-тата сфера била сфера на страдание и той казва, че от човечеството едни от индивидите ще се изкачат заедно с нея, а други ще изостанат в своята еволюция. Така че от всеки от нас зависи всъщност и то зависи от чистотата, светлината на мислите ни и любовта в сърцата, колкото и да звучи банално, но всъщност е така, та всеки от нас може да направи сега своя избор. Под “сега” разбираме следващите месеци. 

Много ви благодаря за този разговор. Ние с вас подготвяме и една по-голяма тема в следващите месеци…
Която няма да издаваме...

Да, няма да издаваме. Нека засега я оставим леко забулена, също ще бъде много интересна. Благодаря ви! Хубав ден ви пожелавам! Дочуване!
Благодаря, и аз!
 
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова е холистичен терапевт, астролог и отдаден изследовател на учението на Петър Дънов. Тя е учител по паневритмия и един от забележителните автори на книги свързани с Учението на Бялото братство в България.

След като дълги години е практикувала в сферата на  конвенционалната медицина, тя се отдава на алтернативна медицина.
Светла Балтова владее метода за лечение с цветните есенции на д-р Бах, антропософска и холистична медицина, астропсихология и медицинска астрология.
Преподава паневритмия като провежда ежегодно курсове от 1997 г. в България, а от 2000г. в чужбина: в Австрия, Холандия, Финландия, Германия, Щвейцария, Италия, Гърция, Бразилия, САЩ, Израел.

 

"Душата е нещо, което не се вижда и много хора се питат дали има душа...но тя се проявява чрез мислите, чувствата и действията ни. Ако душата не се вижда, то пък тялото е нещо много осезаемо, и то показва какво става в душата ни. То е нашият най-добър съветник. Защото когато ние се завкостеняваме и влизаме в някакви модели - мисловни или емоционални, съответно точно определена част от тялото ни започва да дава сигнали (чрез болести), че нещо не е наред. "

 

"Учителят казва, че ако ние с волята си не можем да овладеем тялото, то просто нямаме воля. Тялото според духовната наука е създадено от душата и от Духът ни. По тялото, което сега имаме, можем да съдим каква работа сме извършили преди, в предишните си прераждания.", споделя д-р Балтова."Науката за неделимостта на душата и тялото, или за неделимостта на мислите и чувствата и физическото им проявление - това е много древна наука. Тя е била забравена в епохата на материализма, когато е било отделено физическото от духовното; осезаемото от неосезаемото. Сега тази наука се възвръща, нарича се психобиология. Тя показва как определени органи и системи от тялото как точно реагират при определени мисловни или емоционални модели. Това е развито и в антропософската медицина на Рудолф Щайнер. Към тези неща многократно насочва вниманието ни и Учителя Беинса Дуно, който говори за това кои части на тялото с какви процеси или с какви добродетели са свързани."'Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12