Търси

Д-р Румен Стоилов: През 2020 г. трябва да реабилитираме сърцето

09.01.2020 г.
20673
4
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
През новата година избягвайте стадото, отървете се от страховете
 
Енергийно, сърцето е сто пъти по-мощно от мозъка
 

„Ние сме събожници и христовата част в нас чака да бъде събудена!“, казва кардиологът от Пловдив – д-р Румен Стоилов. Кардиологът-езотерик и пътешественик казва, че е важно през следващите години да  се отървем от усещането за страх. „На нас ни внушават отвсякъде, че сме никои и никъде, че светът е лош и че от нас не зависи нищо. Затова е важно да не се вкарваме в масовата психика и стадото, да намалим максимално въздействието върху нашите емоции и мисли“, изтъква Стоилов. Д-р Стоилов казва още, че трябва да възстановим триединството между дух, душа и тяло. Ние сме като пъзел, който е с разхвърляни парченца и трябва да подредим отново себе си. А 2020 г. е година на тестове. Те са с голямо енергийно и информационно натоварване.


Г-н Стоилов, какви задачи стоят пред нас през 2020 г.?
Трябва да възстановим триединството между дух, душа и тяло. Ние сме като пъзел, който е с разхвърляни парченца и трябва да подредим отново себе си, да възвърнем целостта на психиката, физиката и енергетиката си. Както и да възродим другото триединство – връзката между земя, човечество и космос. Имаме задача и да укрепим връзката между мозъка и сърцето. Всъщност трябва да се научим, всичко, което главата ни ражда като мисъл – да го изпращаме визуално към сърцето си и тази мисъл или съждение, минавайки през сърцето да тръгне към света.

Значи е време да реабилитираме сърцето?
Разбира се, в Щатите от 20 години има институт за сърцето. Установено е, че то има мозъчни клетки. В червата, най-вече в дебелите, също има мозъчни модули - възелчета, които заедно със слънчевия сплит създават другия мозък – коремния. Това е според най-нови неврофизиологични данни, не са измислици на езотерици. Тоест, стигаме отново до това, че тялото ни е много по-сложно и изтънчено, и има огромен потенциал, за който тепърва си отваряме очите.

Сърцето има т.нар. шорткъти, които са връзка с входната врата – таламуса. Така че всички сигнали, които идват от петте сетива - от външния и от вътрешния свят, се филтрират там, за да бъдат осъзнати. Всъщност ние осъзнаваме едва два-три сигнала от стотиците, които идват до нас, а сърцето ги получава директно. Така че, ако се срещнем за първи път на улицата и разменим поглед, аз мога да реша, че нямам никакво желание да общувам с вас или че сме си симпатични.

Тоест, сърцето получава цялата информация от външния и от вътрешния свят, а мозъкът получава малка част, която осъзнава. Сърцето е вързано с това, което се нарича божествено съзнание. Енергийно то е сто пъти по-мощно от мозъка.

Какво да очакваме тази година, казвате че промяната вече е дошла независимо от това дали го усещаме?

Да, промяната е дошла и тя се случва независимо от нас. Тези три години 2018 г., 2019 г. и 2020 г. са години на тестове. Те са с голямо енергийно и информационно натоварване.

Новото начало беше нулевата година – 2017 г. През 2018 г., 2019 г. и 2020 г. стават промени в слънчевата система – за земята, за нас и за всичко живо и неживо, в това число и камъните и кристалите – те дори са по-живи и по-осъзнати от нас. Сега е времето, когато всеки индивид, всяка страна и група – духовна или емоционална, минава през тест - доколко ще издържи на новите енергии и доколко е готова за гъвкавост и промени. На 31 декември 2017 г. Сатурн влезе в дома си – в Козирог и ще стои там до декември 2020 г. България е астрологично под знака на Козирог и елемента земя. Сатурн е планетата на строгостта, честността, изпитанието и в същото време и на наградата, ако мисленето и действията са открити и честни. Тези три години стимулират справедливостта. Всичко което е скрито и тайно трябва да излезе наяве.
Ако тази година не сте усетили сгъстеността на събитията като скорост на времето, през 2020 г. е добре да знаете, че тя ще бъде още по-голяма.

През 2014 и 2015 г. към земята тръгнаха най-различни енергии и програми, които да я подготвят за промяната. През 2016 г. вече започна по-усилена работа и с хората, защото се установи, че те са много инертни.

Истината е, че промяната, която става засяга в оптимистичния вариант 10 процента от човечеството. На 7 милиарда това са 700 милиона. Според песимистичния вариант това са между половин и два процента – тоест от 70 до 700 милиона сме тези, които опитват да се пробудят и да решат кои са точно и каква е ролята им на земята. В момента върви програма за много звани и малко избрани и сме във футонна вълна, която е с много висока енергетика на нашата галактика. 

Това, което подготвя 2020 г. започна от 21 януари 2017 г и тези три години са едно отваряне на порта за България и българите.

Тази порта дава шанс на всички, които са честни, с добри намерения да бъдат подпомогнати, а всички други да бъдат санкционирани и възпряни. Тоест, до декември 2020 г. ни е представен голям шанс да дадем максимума от себе си и да решим от какво искаме да се освободим, какви желаем да бъдем ние самите и това, което ни заобикаля. Тоест – новата енергетика ни дава възможност да реализираме намеренията си по-бързо и по-лесно, стига да са правилни.

Как да се подготвим, така че да се пробудим по-лесно за промяната?
С чувство на обич и благодарност.  Ние се раждаме от любовта на двама души и двете им клетки. След това храната, водата, слънцето, въздуха – те са дар, който ползваме и без тях не бихме могли да живеем. И това е без някой да ни дава сметката и без чувството, че трябва нещо да върнем. Но когато човек започва да осъзнава себе си и света, разбира, че получава неща, които са му дар. Тогава чувството му за вътрешна справедливост предполага, че единственото, което може да направи е да даде на твореца е своята благодарност – да заобичаме себе си и да пращаме чувството за благодарност към света. Другото важно нещо е прошката.

Има ли шанс и в политиката да се подредят нещата?
О, да! Ако резюмираме тези три години, то цялото развитие на новото срещу тези, които държаха досега властта – земни и неземни сили е с тази фраза от стихотворение но Димчо Дебелянов – „През деня неуморно изграждам, през нощта без пощада руша“. Новият свят много трудно може да бъде изграден без да се разрушат всички структури, закони и взаимоотношения, които са абсолютно неморални за цялата земя. Но не може да се разруши всичко старо, защото ако разрушим къщата си, няма да има къде да живеем. Така че човечеството не е готово. Сили, които са над човека ни помагат и променят бавно старите неща, частично ги разрушават, за да може на тяхно място да се появят новите хора и структури. 

Това което започна през 2018 г. през 2019 г. беше подкрепено космически от няколко събития през лятото. Юни и юли бяха новите слънчеви и лунни затъмнения, които ускориха промените тук и вдигнаха честотата на енергиите. След тях в края на юли започна изгревът на Сириус, а знаете, че

Сириус е един вид като духовната академия за всички учители, които преди да слязат на земята в човешко тяло прекарват инструктаж там. Неслучайно и Христос и цялата христова вълна също се считат за свързани със Сириус.

След това от 1 до 8 август се отвори порталът на Лъва, който допълнително отвори възможности, за тези които имат добри намерения и правилно мислене и продължи с четири енергийни вълни – на 9 септември 2019 г. – това беше деветдневен поток, който се изля на земята, променяйки генетиката на човечеството и завърши на 18 септември. На 19 септември беше завършено това напомпване на енергетиката и разгръщането на тази програма продължи на 10 октомври, а на 11 ноември имаше втори поток, който е 130 дни. Той ще завърши на 21 март 2020 г. На 12 декември беше третият поток, който завърши на 22 декември.

Ние как усещаме тези енергийни промени?
Най-вече с дискомфорт.

Сега тялото се освобождава от стари енергии и информации, за да може новите да заемат мястото си. Всички слаби места болят или има оплаквания. Това е съчетано и с кармично изчистване.

Всъщност има нещо като опрощаване на всичко, което сме натрупали от родовата ни линия от този и от предишни животи. Всъщност донякъде кармичните ни дългове са един вид огледало – каквото излъчиш към света и другите, в даден етап се връща към теб.  Ако си излъчвал омраза и гняв тя идва към теб, ако си излъчвал добро и обич – те се връщат към теб. 

Има ли практики, които да правим, за да помогнем за това кармично изчистване?
Да, те са прости, но трябва да бъдат осъзнати и да има постоянство. За да се изчисти тялото от старото и да приеме новото е необходимо да имаме психически и физически покой. Човек трябва да си дава време за паузи – дали ще е един час, един ден или една седмица – той трябва да се изолира от хората, от общуването, от телевизия, радио, интернет и да бъде сред природата. Независимо дали ще е в планина, в парк или просто някъде под небето – тези паузи са много важни.


Другото важно нещо е да чуваме гласа на тялото си. Ние сме забравили да общуваме с тялото си. Клетките ни имат съзнание и чувство за индивидуалност.Добре е те да получат съобщение от нас, като господар на това тяло, че знаем за тях и мислено да се обръщаме към тях по следния начин: „Знам за вас, че ви има, знам колко много работите. Благодарен съм ви за това и ви обичам независимо от всичко“. Когато това съобщение стигне до клетките, те го чуват, разбират и винаги отговарят. Практически така се възстановява връзката с част от нас, която сякаш е заспала. Дори и да не усетите отговора на клетките, защото езикът им е различен, след една-две или три седмици се променя отношението на тялото към вас. Усещането е все едно още един ваш „аз“ се е събудил и започва чрез интуиция да ви дава ясни съобщения като например – „сега не искам да ям това“ или „ще хапна ето този плод“, „имаш важна среща, не закъснявай“ или „не ходи там, където се каниш да отидеш, защото няма полза за мен и за теб“. Тоест изведнъж се събужда част, която започва да се грижи за вас. По този начин можете да си помогнете, ако нещо в тялото ви боли и то да заработи по нов начин. Добре е да се напомня често, че не сте забравили клетките, че сте им благодарни и ги обичате. Ако ви боли рамото, кажете следното: Вие, клетки на моето рамо, там имам болка, проблем, който се надявам вие да разрешите. Това се казва без молба или заповед, а като указание от по-високо място. Човек не трябва да се държи умоляващо към клетките си, не трябва и да ги командва грубо.


При третата практика трябва да позволите на всичко, което идва към вас като събитие да се случи, без значение дали ще паднете на улицата или ще получите подарък, или ще се влюбите в нов човек. Оставете се на потока на живота - като на ручей, в който сме попаднали. Обикновено сме свикнали, че много неща зависят от нас и можем да командваме света и себе си. Всъщност имаме нужда от смирение – не да вършим нещо, не да следваме собствените планове. Да не забравяме, че каквото й да става, на финалът винаги има някакъв дар за нас.

Често мислим погрешно, че светът е създаден, за да бъдем наказвани. А ние сме деца на Твореца, носим част от неговата енергия и идеята е да продължим делото му.


Ваклуш Толев и други езотерици по света ясно обявиха в последните десетина години, че ние сме събожници, че Христовата част в нас чака да бъде събудена, за да дадем поле на действие, че земята е едно голямо космическо училище, в което трябва да се научим да работим в тези трудни условия. Тоест ние си имаме специална задача на земята. 

Колкото повече ти получаваш силата – от типа на галактическите войни, т.е – мощта, знанието, светлината и духовната сила, толкова по-скромен трябва да бъдеш. Тази сила трябва да я приемеш със смирение  и просто да я излъчваш.

Драгомира Иванова
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова е журналистка. Завършила е Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Пише статии в печатни и интернет издания, свързани с духовното развитие.  Вярва, че мисията ѝ е да е полезна с тях. Стреми се да развива духовното в себе си и да има хармонични отношения. В словото на Учителя Петър Дънов намира отговорите за живота.
Коментари 4
 • Естетка
  12.01.2020 г. 12:27
  "Да живееш в облаците е приятно. Дава ти възможност да срещаш само хора, които могат да летят." Джорджо Либери
 • Естетка
  12.01.2020 г. 12:22
  Интересно послание - прогноза... Може да бъде полезно.
 • Александър
  10.01.2020 г. 21:28
  От гледна точка на биохимията- мозъкът(1.5-1.8кг) и сърцето(0.3-0.5кг) консумират Х 20% енергия, което на 1-ца теглото е 4-5 пъти повече енергия в полза на сърцето. В мозъка количеството на водата е повече! ОХЛАЖДАНЕ на място трябва... Не случайно АЕЦ Козлодуй е ситуиран на река Дунав, не в планината. Ако по-горе става въпрос за биохимична енергия, мозъкът има способността да концентрира многократно по-голямо количество космическа енергия в тялото. Благодарение на тази енергия, човек може да живее без да употребява твърда храна, да живее без дрехи на - 40 deg С без да замръзва, да неутрализира агресия на цял взвод противници с енергетични импулси на разстояние (безконтактен бой), да извършва безкръвни операции, да спре напълно работата на сърцето и много други феномени. Тези ЧУДЕСА се дължат на МОЗЪКА! Таламуса няма върховна роля, нито хипофизата както "учените" твърдяха преди това... Над тях йерахично е ЕПИФИЗАТА...
 • Мая
  09.01.2020 г. 19:04
  Харесвам темата за духовното израстване и осъзнаване.

Коментари:

Спонсори на Портал 12