Търси

Д-р Румен Стоилов: От 21 декември минаваме в периода, в който елементът Въздух ще определя нашето развитие (ВИДЕО)

23.09.2020 г.
18526
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
През последните години това, от което жените пострадаха е, че мъжката им сила беше експонирана изкуствено и те забравиха най-ценните си женски енергии и качества, при мъжа е обратно. Това, че жената започна да доминира горда в себе си и усещайки силата в себе си, при него мъжкото беше смачкано и излезе на дневен поглед женската част на мъжа. Говорихме, че основната функция на мъжката енергия, била тя Божествена или земна, е да фокусира, да дава посока и цел на силата на женските енергии. И в момента по-големият проблем е да се върне мъжкото самочувствие на мъжкото тяло. Не по-малък проблем е жената да върне уважението към женските си енергии. Но и всички ние на тази Земя в момента сме с леко объркана сексуалност и баланс на енергиите. А ако се върнем към триединството, Бог Брахма, дето събира всичко заедно, ние на този трети световен център енергиен, защото казахме, Тибет остава мъжкия световен център - той е активен, но вече не е доминиращ. От 2004-та година има един "Друнвало Мелхиседек", дето се е нарекъл така, уж бил правнук на онзи Мелхиседек хилядогодишния и т.н. Той обяснява как Земята движи своя енергиен център към Латинска Америка, че даже една група хора помагат на Земята. Помагали или не, 2004-та година женският енергиен център на Земята се събуди. Това условно е Перу, с част от Чили, от Боливия, малко и Бразилия. Но в общи линии основното на женския център е утробата на Майката - езерото Титикака. И Мачу Пикчу и старата им столица - Куско. 

Практически в 2013-та година се събуди Балканският енергиен център, третият, чиято сегашна българска територия е негово сърце и негов мозък. Това е много трудно за доста езотерици да го приемат, да се съгласят, да го изявят, но това е истината. И всъщност всичките геополитически удари върху Балканите, и България и българите, е да не поемем силата на тая земя, която преди 10-12 хил. години сме дошли да стопанисваме за момента, в който тя ще се събуди. Дали точно ние и нашите деца или внуци ще поемат силата на тази земя, ние имаме три задачи като, да не кажа стопани, но дълготрайни гости на тая земя на Балканите. Първо, знаете известните българи по света са две групи: които работят с мозъка - първия компютър, първия изкуствен часовник, лунния модул, и т.н. българи. Певци оперни, художници, писатели, хора на изкуството от най-различен спектър, които работят със сърцето, с емоцията, с красотата. И хора, работейки с интелекта и с анализа. При нас и сърцето, и умът са силни, въпросът е да възстановим равенството, баланса между тях. А също и между мъжкото и женско. Всеки един мъж трябва да признае женската част в себе си. Аз тръгнах да го правя някъде към 30-те си години, защото мислех, че съм роден като Лъв, но се оказа, че половин час ме дели от зодията, а всъщност съм последния половин час на зодията Рак, и че имам и огън, и вода в себе си. Но приемайки женското, нямате представа мъжкото колко става силно, цялостно, и ти намираш основата, която си в тоя момент. 

По същия начин жените трябва да приемат мъжкото в себе си, но без да го акцентират, и да го балансират с женската си основа и същност. Тези две неща, умът и сърцето, и мъжкото и женското, са смисъла, който ние в себе си трябва да извършим, тук на Балканите или където и да сме, ако сме българи. Третото е най-трудното - то е прошката и обичта. Ние трябва, защото сме със специална задача дошли на Балканите, но когато не си вършим работата, сме получавали кармични наказания, едно от които, да речем, е Турското робство, Византийското такова, и без значение били ли сме богомили или сме правили други бели, ние и преди това сме вършили неща, които не се е очаквало да свършим и сме получавали такива грандиозни наказания. Сега нямаме време да правим грешки, защото няма за кога да бъдем наказвани. На тази земя, ако ние не сме способни да си изземем силите вътре в нас, които са, и от земята, която ни ги дава, ние просто ще бъдем заместени от друг. Никой не е незаменим, бил той духовен учител или народ. Дали ще се народят повече цигани, дали ще дойдат онези скакалци арабо-езични и всякакви, или Турция ще вземе да си върне империята тука с българското парче от баницата... Тоест ние не сме пред залез, но трябва ясно да осъзнаем, че трябва да се събудим, защото сме поели някога специална роля. И в момента отново можем да го направим - да съберем мъжкото и женското и да го балансираме в себе си, умът и сърцето. 

Като лекар ще ви кажа, че сърцето е 100 пъти по-мощно поле. 10-метрово е полето електромагнитното на сърцето, а на мозъка е 1 метър. А скоростта, с която мозъкът праща сигнали към кората, осъзнаването, е по-малка от скоростта, с която... От мозъка има шорткът - директна връзка към сърцето. Всяко едно парченце информация от вътрешните светове, от външните, идва първо до сърцето и то реагира преди мозъка, защото на мозъка му дават да осъзнаем 1% от всичко, което идва. Всичкото другото влиза в една каса наречена подсъзнание и вие не знаете какво носите в себе си - старите обиди, грехове, болки, новите неща дошли. И когато иска, тази каса, тази съкровищница, ви пуска нещо, добро или лошо. Сърцето реагира първо - вървите по улицата, виждате някой, който хабер си нямате кой е, и изведнъж се изпълвате с добри чувства и с усещането, че го знаете. Гледате някой, който пак просто периферно минава покрай вас, и изпълват ви чувството на отвращение и пълно неприемане на тоя човек. Това е мисленето на сърцето. Практически сърцето е тази мислеща част, която е водеща. На даден етап както на един процесор, компютъра, работите, мозъкът е такъв процесор, но реално той не получава сигналите и си е взел, позволили сме му, да е управляващ на нашето тяло и сме приели, че мисленето е нещо различно от сетивата.  А азиатските мислители казват: “Имате не 5, не 6, седем сетива! Едното е мисленето”. Мисленето е част от това, което материалното ни тяло дава, но практически то не е нещо по-висше от чувството, от мисленето на сърцето. Ние трябва да се научим как да мислим със сърцето. И ако практически се чудите как, просто си представете. Не е нужно да сте медитирали и да имате опит, но в момента, ако чувате тази мисъл или някоя друга, представете вашата реакция към тях, към това, което сте чули, слиза от мозъка към сърцето и се излъчва в околния свят през сърцето ви, т.е. да подчините работата на мозъка, без да го захвърляте, без да не му обръщате внимание, но той да бъде подчинен в някакъв смисъл на сърцето.

Практически през всеки 20 години Плутон със Сатурн се събират, досега в трите знака на астрологическата поредица, само знаците на Земята. От 21 декември т.г. ще бъде Сатурн в 200-годишен период, в който ще се събира, пак през 20 години с Плутон, само в знаците на Въздуха. Всъщност ние влизаме не само в началото на Ерата на Водолея, минаваме в господството на нов елемент, на нова енергия - Въздуха. 200 години цялата ни техническа цивилизация, всичко, което наричаме наука и т.н. напреднало човечество, е базирано върху грубата материалност, върху елемента Земя.

От 21 декември т.г. минаваме в периода, в който елементът Въздух ще определя нашето тяло, нашето общество, развитието на земята. Никой не може в момента, бил той учен-езотерик или духовен учител, да каже какви ще бъдат закономерностите на цялостния живот на Земята и на всеки един човек. Елементът Въздух влиза в пълно господство, пак с Плутон и Сатурн като определящи фактори, плюс Юпитер, който в момента стои и той в същата къща, заедно с Плутон и Сатурн, а Юпитер е второто слънце. Той е разгръщането на позитивното в Аз-а. И практически този 200-годишен период на господството на елемента Въздух ще се ръководи от един диригент. Не бих сравнил Камджалов с Уран, но донякъде те си приличат. Фактически Уран е изненадата, новото, нетрадиционното, още по-големият стрес, но не за да ви извади от равновесие, а да ви върне в по-ново ниво на равновесие. 

Практически клетките са умни индивиди, имат своя език, могат да разберат какво им говорите, нямат представа защо са заедно и кой е шефът, а това е личността ни, не точно егото. Имате да им кажете 4 неща, за да си възвърнете връзката с тях. Казвал съм го и друг път - “Знам че ви има. Обичам ви. Знам колко много работите и съм ви благодарен”. Когато им го кажете десетина пъти, вие ще бъдете чути, те ще ви отговорят, но езикът, на който ще ви отговорят, можете да не го осъзнаете, но след 1-2 седмици ще видите как една част от вас се събужда все едно досега е спала и почва да ви казва “Сега не искам да ям”, “Не ми давай този боб. Искам леща”, “Не отивай на тая среща, защото не е важна”, “Утре те чака среща с човек, който е много важен”. Практически част от вас се събужда и се държи като една част, която е спала, но в момента иска да е полезна на вас и на себе си. И след като осъзнаете отговора на тялото си, защото ние общуваме в момента на ниво глави - слушаме се, говорим си, гледаме се, миришем си. Другото е като лека кола - имате нужда да ви пренесе някъде, тръшкате вратата и забравяте. Че сте имали малък пръст на крака и мазоли по петите - голяма работа! Те са живи и разумни клетки навсякъде. Когато получите отговора, че те са ви разбрали, а основната им реакция, когато получат това послание, е, че ви обичат и че са радостни, че за тях знаете, като малко дете или куче, което е до вас. Можете да им давате задачи: “Мили клетки, знам, че ви има. Работите много. Благодаря ви. Обичам ви. Клетки на коляното, имам в момента оток и болка. Моля ви, направете нужното, за да ликвидираме този проблем”. Не ги молите, не ги командвате, а доброжелателно давате от по-висока позиция, как да кажа, указания. Последното е дишането, само две думи казвам за него. Две неща са нужни в днешно време - паузата. Приказката “Залудо работи, за лудо не стой” в момента е обратна - “Залудо стой, за лудо не работи”. Нуждата да си починете 5 мин, 1 ден, 1 седмица, както е момента, е изключително важна, за да може тялото ви новите неща, които поема, да ги приеме, да ги вгради, и това, което трябва да изхвърли, също да го направи. С дишането, вие 5 мин просто се отпускате, не дишате по определен начин йогистки с всичките му типове, а само гледате, наблюдавате как тялото ви диша. Дишането има 4 стъпки: две паузи и вдишване и издишване. Така 5 мин, ако накарате мозъка да гледа как тялото диша, вие го вкарвате в състояние на алфа ритъм, на релакс, на себеизграждане. И практически си давате изключително голяма полза, и на мозъка, и на цялото ви състояние.

Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 

Спонсори на Портал 12