Търси

Д-р Людмила Емилова: Хората първо развалят храната, после я изяждат (ВИДЕО ЛЕКЦИЯ)

25.07.2016 г.
11167
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Млякото и млечните продукти са по-вредни от месото. Те са едни от основните прични за така нареченото гниене в организма, от което и ролята им като причинители на различни форми на рак. Това заяви в своята лекция по време на Летния веган фестивал 2016, който се проведе във Варна, д-р Людмила Емилова - един от най-известните алтернативни лечители в България.
 
"Аз съм против това да се ядат в големи количества, да се ядат от хора, които имат болести, които се влошават, когато ядат мляко и млечни продукти да са с доказан източник и добро качество. В доклад на световната здравна организация от 1972-ра година се казва, че колкото повече мляко и млечни продукти ядем, толкова по-тежка остеопороза имаме.", посочва д-р Емилова.

ВИЖТЕ ПЪЛНО ВИДЕО ОТ ЛЕКЦИЯТА НА Д-Р ЕМИЛОВА:
 
 
Яйца, омега 3, омега 6
 
"Между другото за яйцата да кажа – вареният жълтък ви увеличава лошият холестерол, а суровият жълтък ви увеличава добрият холестерол. И тези, които сте вегани и суровоядци, не пречи ако ядете от време на време малко суров жълтък, даже може би един-два пъти в седмицата. Това ще ви се отрази добре. Ще вкарате много полезни, изключитебно ценни вещества в организма си. Но решението е ваше. Мисля, че суровоядците, като грижещи се за природата и животните и размножаването им, най-вероятно би трябвало да ядат неоплодени яйца, но трябва да са от щастливи кокошки. Яйца от щастливи кокошки са тези, когато тези кокошки са свободни, но кълват трева както на село в двора, тези яйца, техният жълтък съдържа омега 3 мастни киселини, съотношение омега 3 към омега 6  едно към едно, т.е правилното съотношение, защото тогава е правилното, когато човек яде есенциални мастни киселини в съотношение 1:1 .

Ако преобладават омега 6 е опасно, защото имаме чести възпаления, боледуваме ... Омега 6 увеличават броя на мастните клетки, натрупваме мазнини, дебелеем. От там идва високият инсулин, от там идва диабет 2ри тип, а честите възпаления водят до ракови заболявания.

Необходими са ни омега 6, но когато се ядат в правилното съотношение, което зависи от това, какво животните ядат. Ако ядат само зърна, увеличава се омега 6. Ако животните пасат трева или кълват трева, съотношението омега 3 омега 6 е нормално. Ако ни липсваомега 3, мозъчните ни глетки не работят добре, кората на мозъка намалява и имаме чести депресии.

Следродилните депресии при жени, при които след като родят, изведнъж ги хваща депресия, не искат да си гледат бебето, не искат да го кърмят, не искат да го къпят, не искат да го повиват, не искат да го гледат...това се дължи на липса на омега 3 в организма на жената. Винаги, когато жената е бременна, всичко, което е полезно за бебето отива в бебето. Примерно желязото ако е малко всичкото ще отиде при бебето и много малко за майката. Омега 3 отива при бебето за да му се развива правилно мозъка. Затова като нямат достатъчно запас, след раждането, изпадат в тежка депресия.

Невроните, които нормално свързват отделните нервни клетки, част от тях са унищожени и налице е атрофия на мозъчната кора и депресия. Затова е важно да ядем яйца, ако ще ядем жълтък, от щастливи кокошки. Има едни яйца, които се продават, от свободно отглеждани кокошки. Те са свободни, ама в едни хангари с цимент от долу. Вървят едни ленти за вода и храна. Във водата има антибиотици всеки ден. В храната има изкуствен женски полов хормон да растат по-бързо, като почнат пък да снасят, да снасят повече яйца. И те са свободно движещи се в този хангар, но те не са свободно движещи се кокошки, защото са свободни в хангара и ядат същата храна, която и онези, затворени в клетките. Не се лъжете да купувате яйца от свободни кокошки. Мъжът ми, лека му пръст, каза: „Щастливи са тези кокошки, при които има петел“, тогава тези кокошки са щастливи :)
 
Ако все още ядете месо, хубаво е да ядете месо от животни, които пасат трева. Млякото е прекрасна храна, но само докато е от майката, която кърми бебето си. Кърмата е точно такава, каквато му трябва на бебето в съответния ден и час, след раждането му. На един ден, да 5 месеца, на една година, на 3 години, кърмата е различна и дава нужните вещества за бебето,
от които то има нужда в конкретния период.
 
„Хората са едниствените животни на планетата, които първо развалят храната и после я изяждат.“
 
 
Казеин, кърмене, сухо мляко
 
Кравето мляко съдържа най-голям процент от белтъка казеин, който се явява най-вредното нещо, което може човек да си помисли да яде, защото казеинът е огромна белтъчна молекула, която за да се разгради, трябва производство, на голямо количество ензими от стомаха и от панкреаса, от където се изсипват в дванадесетопръстника и там се смила този белтък.

Причината за автоимунните болести при децата
Белтъкът се разгражда на полипептиди, всеки полипептид на дипептид, всеки дипептид на монопептид и всеки монопептид на аминокиселени. Те влизат през средната част на тънкото черво, влизант през клетката, отиват в кръвта, разнасят се. В майчината кърма има само следи от казеин. В кравата има най-много казеин в сравнение с овцете и козите. А децата, които се кърмят с изкуствено мляко – то се прави винаги от краве мляко. Суши се, прави се, ма адаптирано било... никой не може да го адаптира. Господ е направил адаптирано мляко в гърдата на майката, да се образува и с това да го кърмите! Вижте колко са увредени децата, вижте колко са болни. Не им стига, че майките им не ги кърмят, ами на туй отгоре ваксинации, все нови ги измислят, че да печелят фармацевтичните фирми, че от Турция ли ще ги вземе, че от Афганистан ли ... абе въобще живи да ги оплачеш тези мънички дечица. Вижте ги колко са болни и токачени от мънички. И как ще станат големи хора да опрвляват света след това, не съм на ясно. Когато яде кърма от крава, тази огромна белтъчна молекула. Особено първите месеци ако не се кърми бебенцето, то в първите месеци... лигавицата на ионома, клетките са плътно една до друга чак до една година. Преди това, имат пролука между тях. Защо?!... В кърмата на майката има имуноглобалин, който да защитава от вируси, бактерии, гъбички, всякакви паразити и т.н., защото бебето като се роди, още не си е изработило защита. Защитата я дава майката. И за да могат да преминат тези имуноглобалини, има известно разстояние между клетките, защото през клетката минава само аминокиселина. До 3 месеца пролуката е много голяма. След третия месец, тя постепенно се намалява и намалява и на една година вече е ОК. Така че след една година можем да му даваме някакви други работи.

Всъщност, когато го храним на изкуствена храна, колкото по-рано го храним с изкуствено мляко, толкова по-голям риск има това дете да заболее от автоимунна болест. Тези части на от белтъчната молекула на кравето мляко, минавайки директно в кръвта, срещу тях, организма на всяко човешко същество, включително и животните, изработвна антитела срещу това чуждото нещо, срещу чуждия белтък. То не знае това вирус ли е, белтък ли е, бактерия ли е, какво е, Антитялото се свързва с жуждия белтък и го унищожава... Някой ще каже „какво от това“ - Този чуждия белтък наподобява на някои от белтъците в нашето тяло, двете клетки на лагерхансовите острови, на панкреаса, задстомашната жлеза, които изработват инсулина в човешкото тяло, те имат отгоре на обвивката един белтък, който много прилича на част от белтъчната молекула на кравето мляко. Изработените антитела на чуждия белтък, не разпознават къде е чуждия белтък и обвивката на бета клетките. Свързват се там и бавно, но сигурно постепенно унищожава бетаклетките на лагерхансовите острови и като стане детето на 1-2-3 години- ха, то имало диабет!


 

Свързани публикации

здравословни храни - правилно хранене | снимка: Shutterstock
28.12.2015 г.
3565

Филип Харманджиев: Храната, която ядем, е въпрос на лична отговорност

Харманджиев е убеден, че в момента се храним много по-вредно, отколкото преди и в днешно време много от болестите идват от храната. Това се дължи на политиката, която водят държавите, а именно – колкото човек е по-нездрав, толкова е по-манипулируем
Виж повече
опасност от използване на микровълнови печки
22.01.2016 г.
2385
1

Използването на микровълнови печки уврежда химичната структура на храната

Микровълните се деформират и изкривяват молекулите в храната, докато конвенционалните методи за отопление не го правят. Използването на микровълново лъчение всъщност променя химичната структура на тази храна.
Виж повече
Валентин Грандев - Лекция на Летен веган фест 2016 - Варна | © 2016 Портал12
30.06.2016 г.
5475
3

Валентин Грандев представи формула на здравето и полезното хранене (ВИДЕО ЛЕКЦИЯ)

В своята лекция Валентин Грандев на кратко ни запозна с основни принципи в храненето, които водят до оздравяване и дълголетие. Лекторът ни посъветва да се обърнем към традициите, като посочи факти, с които обясни защо да намалим количеството на храната, която приемаме, по какъв начин ни вреди месото и как да консумираме млечни продукти.
Виж повече
опасни хранителни добавки
25.07.2016 г.
8225
1

Списък с отровни храни и добавки, които всеки трябва да познава

Калиев ацесулфам - Е950, Ксилитол — Е967, Аспартам - Е951,  Цикламова киселина - Е 952, Натриев глутамат E-621, Сорбит — Е420 са едни от най-опасните добавки в храните
Виж повече
Коментари 1
  • Bilko Begins
    28.07.2016 г. 09:04
    Уау.... направо докторката ни отказа всичките с това видео. Има доста да работим върху себе си... Аз отдавна ям само домашно козе сирене, не умотребявам месо, а яйцата само ги топвам във вряла вода за 1 минута, да са максимално рохки... Докторке, кажи някоя рецепта за отказване на домашната грозданка, че само с нея ми е трудно да скъсам рязко :P

Коментари:

Спонсори на Портал 12