Търси

Д-р Емил Елмазов: Отношението към билките е Потаен Подход, основан на Чистотата ти (Рецепта срещу рак)

24.06.2020 г.
4717
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
В памет на билкаря и лечителя Емил Елмазов, който е роден на 24.06.1949 г. във Велико Търново, споделяме негови думи:

Снемане на Духа в материята - до голяма степен е интересно да се разгледа в растенията, защото те са винаги на открито. Тъй да се рече - небесните сили, планетарните сили им влияят постоянно. 

Най-финните излъчвания включват: Слънцето - цветовете; Венера - ароматите; Юпитер - стеблата и листата; Сатурн - корените и т.н. Тези отделни излъчвания отдавна са представени като цяла наука, чиито последен и велик представител е Парацелз.

От всичко налично край нас най-много е Светлината. Въпросът за отделния човек е какво той лично може да направи от светлина.

Най-полезният занаят е да усвоиш някакво ръкоделие, което има за материал тази Безгранична Наличност.

Билките не помагат на онзи, който светотатства с тях. Оздравяването започва от срещата, опознаването и отделянето на растението от неговата колония. Без учител това става трудно.

И тъй, избягайте далече от града. Първо си намерете мека трева и походете бос, росата ще ви свърже с мястото. Дано когато разпонаете първото растение и посегнете към него, да ви е благо на душата, да сте с чисти дрехи и да не сте употребявали синтетични парфюми. Ако коленичите, ще видите растението отблизо, ще вдъхнете аромата му и то ще ви усети, ще разбере за какво сте дошли при него. 

Растенията разговарят посредство ухания. Не мислете за нищо друго. Добре е да сте избрали специално деня - на нарастваща Луна, когато тя минава през съзвездията Рак или Скорпион.

Е сега, берете внимателно. Ако изтръгнете поради неопитност билката с коренчето, тя вече не е лечебна за вас. Посейте я отново и бавно се отдалечете от това находище. (както месото, то се казва трупно месо - не е никаква храна за вас, а отрова, същото е с растенията - "Тръпни" билки на пазара колкото щете)

Когато си откъснете толкова, колкото ви трябват, изсушете ги на сянка и на проветриво място, а накрая ги съберете в тайния букет на оздравяването. 

Никога не губете тази рецепта и я предавайте на децата си, като ги убедите и те да я предават нататък:

Стръкове от бял оман - 60 гр.
Стръкове от полски хвощ - 50 гр.
Листа от бяла бреза - 50 гр.
Листа от мента - 40 гр.
Стръкове от обикновен пчелник - 40 гр.
Стръкове от камшик - 40 гр.
Цветове от жълт смил - 40 гр.
Листа от жълт кантарион - 40 гр.
Стръкове от горицвет - 30 гр.
Корени от гол сладник - 30 гр.
Корени от ревен - 20 гр.
Корени от медицинска ружа - 20 гр.
Корени от бяла / синя перуника - 20 гр.
Връхчета от горски енчец - 20 гр.
Стръкове от змийско мляко - 20 гр.
Корени от кисел трън - 15 гр.
Корени от жълта тинтява (защитен вид) - 15 гр.
Дръжки от бял имел - 30 гр.

Прием:
10 дни: 1 чаена лъжичка от сместа се запарва с 300 мл.вряща вода и престоява няколко часа, до изстиване. Прецежда се и се пие 3 пъти по 100 мл.преди хранене.

10 дни - същото се повтаря, но с 2 чаени лъжички
10 дни - 3 ч.л.
10 дни - 4 ч.л.
10 дни - 3 ч.л.
10 дни - 2 ч.л.
10 дни - 1 ч.л..

Почива се 1 месец и се повтаря. А когато всичко отшуми, се провежда по един курс пролет и есен, до живот.

*************

В едно се сляха времената,
не зная аз ли съм или пък Конника АРИХ.
Отнякъде дочувам тътен на копита,
от другаде - как атоми във клетка се ломят.

Не мога да повярвам, че съм никой,
в калта на нивата - какво да знам.
Една Земя вселенски тайни крие,
добре че нощем ги приемам като дар.

Костюмът ми отдавна е прояден,
но семена в паркета не кълнят,
коктейлите - на гладните оставям,
излизам сам на голия ни рът.

Ще трябва да се почва отначало,
но ветровете как да спра.
Чиновниците миналото са осекли,
дали ще ни просто Великата гора.

Ще викам Богове и Сили, и стихии,
макар да ходя с букаи от кал.
Ей таз земя вселенски тайни крие,
но на Спасител се надява, не на господар.

* Арих - Пазител, Покровител, подразбира се и Пазител на Христовите тайни от предхристиянско време и защитник на Тракия
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Емил Елмазов
Емил Елмазов
Д-р Емил Елмазов беше един от най-сериозните и задълбочени изследователи на билките и лечебните растения в България.  Д-р Елмазов е възкресителя на отглеждането на лимец в България, известно още като зърното на Христос.

Писател, поет и успешен ирисолог в областта на медицината. Емил Елмазов пише за силата на билките, на техните аромати и цветове. Той е изследвал въздействието на силата на словото и добрите думи, ритмично изречени, подредени напевно като музика върху влиянието на организма. Засяга темите за хляба и отношението ни към него, месенето и приготвянето му,  мощта на растителния хлорофил и близостта му с кръвта, медитацията върху мелодии и лечебния им ефект, концентрацията върху вибрационната същност на числови редове и още.


Създател на природния резерват Билкария, в Габровския балкан, в който в условията на 700 м надморска височина успява да създаде градини от казанлъшката роза и да "одомашни" дивото жито еднозърнест лимец, което открива на малко находище в Източните Родопи. 


Билкария сме всички ние, които вярваме, че земята има нужда от нашите ръце, но те са забравили какво да правят с нея. Ние сме учениците и учителите от Пътуващото училище, в което всеки си спомня как да приготви своите лекарства и своята храна в единение с природата." - казва Д-р Емил Елмазов.

 

“В първичните форми на всички растения е вложена космическа светлина, която постепенно изгасва в тяхната хибридизация. Изчезването на светлината от хляба е най-мъчителната стъпка от хранителната деградация на човечеството.“, споделя д-р Елмазов.

 

Спонсори на Портал 12