Търси

Д-р Емил Елмазов: Отношението към билките е Потаен Подход, основан на Чистотата ти (Рецепта срещу рак)

24.06.2020 г.
3141
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
В памет на билкаря и лечителя Емил Елмазов, който е роден на 24.06.1949 г. във Велико Търново, споделяме негови думи:

Снемане на Духа в материята - до голяма степен е интересно да се разгледа в растенията, защото те са винаги на открито. Тъй да се рече - небесните сили, планетарните сили им влияят постоянно. 

Най-финните излъчвания включват: Слънцето - цветовете; Венера - ароматите; Юпитер - стеблата и листата; Сатурн - корените и т.н. Тези отделни излъчвания отдавна са представени като цяла наука, чиито последен и велик представител е Парацелз.

От всичко налично край нас най-много е Светлината. Въпросът за отделния човек е какво той лично може да направи от светлина.

Най-полезният занаят е да усвоиш някакво ръкоделие, което има за материал тази Безгранична Наличност.

Билките не помагат на онзи, който светотатства с тях. Оздравяването започва от срещата, опознаването и отделянето на растението от неговата колония. Без учител това става трудно.

И тъй, избягайте далече от града. Първо си намерете мека трева и походете бос, росата ще ви свърже с мястото. Дано когато разпонаете първото растение и посегнете към него, да ви е благо на душата, да сте с чисти дрехи и да не сте употребявали синтетични парфюми. Ако коленичите, ще видите растението отблизо, ще вдъхнете аромата му и то ще ви усети, ще разбере за какво сте дошли при него. 

Растенията разговарят посредство ухания. Не мислете за нищо друго. Добре е да сте избрали специално деня - на нарастваща Луна, когато тя минава през съзвездията Рак или Скорпион.

Е сега, берете внимателно. Ако изтръгнете поради неопитност билката с коренчето, тя вече не е лечебна за вас. Посейте я отново и бавно се отдалечете от това находище. (както месото, то се казва трупно месо - не е никаква храна за вас, а отрова, същото е с растенията - "Тръпни" билки на пазара колкото щете)

Когато си откъснете толкова, колкото ви трябват, изсушете ги на сянка и на проветриво място, а накрая ги съберете в тайния букет на оздравяването. 

Никога не губете тази рецепта и я предавайте на децата си, като ги убедите и те да я предават нататък:

Стръкове от бял оман - 60 гр.
Стръкове от полски хвощ - 50 гр.
Листа от бяла бреза - 50 гр.
Листа от мента - 40 гр.
Стръкове от обикновен пчелник - 40 гр.
Стръкове от камшик - 40 гр.
Цветове от жълт смил - 40 гр.
Листа от жълт кантарион - 40 гр.
Стръкове от горицвет - 30 гр.
Корени от гол сладник - 30 гр.
Корени от ревен - 20 гр.
Корени от медицинска ружа - 20 гр.
Корени от бяла / синя перуника - 20 гр.
Връхчета от горски енчец - 20 гр.
Стръкове от змийско мляко - 20 гр.
Корени от кисел трън - 15 гр.
Корени от жълта тинтява (защитен вид) - 15 гр.
Дръжки от бял имел - 30 гр.

Прием:
10 дни: 1 чаена лъжичка от сместа се запарва с 300 мл.вряща вода и престоява няколко часа, до изстиване. Прецежда се и се пие 3 пъти по 100 мл.преди хранене.

10 дни - същото се повтаря, но с 2 чаени лъжички
10 дни - 3 ч.л.
10 дни - 4 ч.л.
10 дни - 3 ч.л.
10 дни - 2 ч.л.
10 дни - 1 ч.л..

Почива се 1 месец и се повтаря. А когато всичко отшуми, се провежда по един курс пролет и есен, до живот.

*************

В едно се сляха времената,
не зная аз ли съм или пък Конника АРИХ.
Отнякъде дочувам тътен на копита,
от другаде - как атоми във клетка се ломят.

Не мога да повярвам, че съм никой,
в калта на нивата - какво да знам.
Една Земя вселенски тайни крие,
добре че нощем ги приемам като дар.

Костюмът ми отдавна е прояден,
но семена в паркета не кълнят,
коктейлите - на гладните оставям,
излизам сам на голия ни рът.

Ще трябва да се почва отначало,
но ветровете как да спра.
Чиновниците миналото са осекли,
дали ще ни просто Великата гора.

Ще викам Богове и Сили, и стихии,
макар да ходя с букаи от кал.
Ей таз земя вселенски тайни крие,
но на Спасител се надява, не на господар.

* Арих - Пазител, Покровител, подразбира се и Пазител на Христовите тайни от предхристиянско време и защитник на Тракия
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Светла Балтова
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова е учител по паневритмия, един от забележителните автори на книги по Учението на бялото братство в България. След като дълги години е практикувала в конвенционалната медицина, то тя се връща в правия път и започва да практикува алтернативна медицина на базата на  психобиология.

"Учителят казва, че ако ние с волята си не можем да овладеем тялото, то просто нямаме воля. Тялото според духовната наука е създадено от душата и от Духът ни. По тялото, което сега имаме, можем да съдим каква работа сме извършили преди, в предишните си прераждания.", споделя д-р Балтова.

"Душата е нещо, което не се вижда и много хора се питат дали има душа..., но тя се проявява чрез мислите, чувствата и действията ни. Ако душата не се вижда, то пък тялото е нещо много осезаемо, и то показва какво става в душата ни. То е нашият най-добър съветник. Защото когато ние се завкостеняваме и влизаме в някакви модели - мисловни или емоционални, съответно точно определена част от тялото ни започва да дава сигнали (чрез болести), че нещо не е наред. "

"Науката за неделимостта на душата и тялото, или за неделимостта на мислите и чувствата и физическото им проявление  - това е много древна наука. Тя е била забравена в епохата на материализма, когато е било отделено физическото от духовното; осезаемото от неосезаемото. Сега тази наука се възвръща, нарича се психобиология. Тя показва как определени органи и системи от тялото как точно реагират при определени мисловни или емоционални модели. Това е развито и в антропософската медицина на Рудолф Щайнер. Към тези неща многократно насочва вниманието ни и Учителя Беинса Дуно, който говори за това кои части на тялото с какви процеси или с какви добродетели са свързани."

Спонсори на Портал 12