Чрез Чистото Слово сливането с Духа е естествен процес

05.11.2019 г.
9517
Добавена от: Портал12
Учителя казва: Бог можеш да го срещнеш само по пътя на вглъбяването. 

Нечистият не може да се вглъбява, защото неговата граница е умът, а умът работи на повърхността, той не може да прониква в тайните на живота, той не може да обхваща и да осмисля.

Осмислянето е качество на Духа, на човешкия Дух - на него е дадено да обхваща и осмисля. Умът работи разкъсано и с непостоянство, а на непостоянството не може да се разчита.
  • Постоянството е знак, че Духът се почита.
  • Постоянството е знак на свещено отношение.
  • Щом се молиш и работиш с постоянство, един ден в твоя живот ще изгрее Духът.
От какво се нуждае най-много човек? - От преобразяване. Без преобразяване човек не може да познае Божията воля.

Когато се вглъбяваш дълбоко, ти влизаш в себе си и едновременно с това излизаш от физическото си тяло. Когато излизаш от своето тяло и когато се вглъбяваш, ти влизаш в Духовния свят. Всеки ден се вглъбявай по малко време в себе си. Докога? - Докато намериш своята същност, т.е. докато намериш себе си.

Трябва да се знае, че: планове, обстоятелства, среда, условия - всичко се нагажда според централните мисли, които ръководят твоя живот. Работи с постоянство и в твоя живот ще се изрази мощната Истина на Бога.

Запомнете: от пречистването започва развитието към Духовния свят... и от тук нататък започват постепенно да се разрешават вашите въпроси. Постоянната молитва оковава във вериги злите духове. Молитвата е една велика основа на живота и без нея човек няма основа, а без основа ти ще бъдеш разрушен.

Духът е, който дава Мъдростта чрез сливането. Когато живееш в Духа, ти се развиваш правилно и тогава условията на живота се създават от Духа и ти зависиш от Духа, а това е най-хубавата зависимост.

Чрез Чистото Слово сливането с Духа е естествен процес. Светлината на Висшия свят се изразява като Слово, а именно това Слово е образът на Духа.

Елеазар Хараш
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12