Търси

Чрез Чистото Слово сливането с Духа е естествен процес

05.11.2019 г.
4180
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Учителя казва: Бог можеш да го срещнеш само по пътя на вглъбяването. 

Нечистият не може да се вглъбява, защото неговата граница е умът, а умът работи на повърхността, той не може да прониква в тайните на живота, той не може да обхваща и да осмисля.

Осмислянето е качество на Духа, на човешкия Дух - на него е дадено да обхваща и осмисля. Умът работи разкъсано и с непостоянство, а на непостоянството не може да се разчита.
  • Постоянството е знак, че Духът се почита.
  • Постоянството е знак на свещено отношение.
  • Щом се молиш и работиш с постоянство, един ден в твоя живот ще изгрее Духът.
От какво се нуждае най-много човек? - От преобразяване. Без преобразяване човек не може да познае Божията воля.

Когато се вглъбяваш дълбоко, ти влизаш в себе си и едновременно с това излизаш от физическото си тяло. Когато излизаш от своето тяло и когато се вглъбяваш, ти влизаш в Духовния свят. Всеки ден се вглъбявай по малко време в себе си. Докога? - Докато намериш своята същност, т.е. докато намериш себе си.

Трябва да се знае, че: планове, обстоятелства, среда, условия - всичко се нагажда според централните мисли, които ръководят твоя живот. Работи с постоянство и в твоя живот ще се изрази мощната Истина на Бога.

Запомнете: от пречистването започва развитието към Духовния свят... и от тук нататък започват постепенно да се разрешават вашите въпроси. Постоянната молитва оковава във вериги злите духове. Молитвата е една велика основа на живота и без нея човек няма основа, а без основа ти ще бъдеш разрушен.

Духът е, който дава Мъдростта чрез сливането. Когато живееш в Духа, ти се развиваш правилно и тогава условията на живота се създават от Духа и ти зависиш от Духа, а това е най-хубавата зависимост.

Чрез Чистото Слово сливането с Духа е естествен процес. Светлината на Висшия свят се изразява като Слово, а именно това Слово е образът на Духа.

Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12