Търси

Черен петък за покупки и подаръци, от които никой няма реална нужда

22.11.2019 г.
1675
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
И тази година Черният петък ще завладее хиляди, милиони хора. След като повече от месец конвенционалните медии облъчват с "великият ден", когато всеки може да купи много “изгодни” подаръци, които да направят Коледата “незабравима”.

В света на масовото потребление и впрягането на всеки празник в средство за повече и повече пазаруване и тази година много от подаръците ще бъдат просто едни пакети лишени от най-важното - душа! Подаръците, с които искаме да зарадваме нашите близки могат да носят жива любов, само ако бъдат заредени с лична енергия и послание.

В стремежа за много покупки на най-ниска цена, вместо с частица любов, много ще вложат в подаръците за любимите си хора изнервеност, гняв, агресия.

Не е ли време да отхвърлим наложеният показател за "Щастлива Коледа", който я измерва чрез големината и броя на подаръците, отрупаната маса или пътуване до най-далечната дестинация?

Всеки от нас може да направи Коледата истински топла, която ще го зареди, вместо да го изтощи в края на празниците.

Ето и няколко стъпки в тази посока:
  • Включете се в благотворителна акция, с която да зарадвате хора в нужда
  • В празничния месец се организират много кампании със светли каузи, бъдете част от тях, станете доброволец.
  • Подгответе лично вашата трапеза с продукти от стопанства, които полагат грижи за природата и поддържат живота в малките населени места
  • Подарете ръчно направени подаръци от български творци или изработете подаръците си сами в Арт ателиета или в къщи.

Не позволявайте и тази Коледа, корпоративните джуджета да ви отнемат от магнетизма на празника! Коледа няма нужда от хиляди нови вещи, които да завладяват битието ни и намаляват пространството в нас и между нас!
 
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е дългогодишен аграрен журналист, създател на сайта Фермер.БГ  и Село.БГ, специализирана в създаването на качествено PR съдържание в сферата на агробизнеса. Като автор в АгроКлуб , работи главно по статии свързани с екологията и развитието на устойчиво земеделие, инвестиции във фермите, биоземеделие и търговия с храни, правилно хранене на животните и политики за развитие на селските региони.

От 2016-а година се занимава активно в БГ МЕДИЯ със създаване на статии, видео съдържание и управление на социални мрежи. Завършила поредица от курсове за професионално настройване, управление и излъчване на реклами във Facebook. 

 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12