Търси

Черен петък за подаръци, от които никой няма нужда

25.11.2016 г.
1724
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
И тази година Черният петък днес ще завладее хиляди хора. След като повече от месец ни облъчват с великият ден, когато всеки може да купи много “изгодни” подаръци, които да направят Коледата “незабравима”.

В света на масовото потребление и впрягането на всеки празник в средство за повече и повече пазаруване и тази година много от подаръците ще бъдат просто едни пакети лишени от най-важното - душа! Подаръците, с които искаме да зарадваме нашите близки могат да носят жива любов, ако бъдат заредени с лична енергия.

В стремежа за много покупки на най-ниска цена, днес вместо с частица любов, много ще вложат в подаръците за любимите си хора изнервеност, гняв, агресия.

Не е ли време да отхвърлим наложеният показател за Щастлива Коледа, който я измерва чрез големината и броя на подаръците, отрупаната маса или пътуване до най-далечната дестинация?

Всеки от нас може да направи Коледата истински топла, която ще го зареди, вместо да го изтощи в края на празниците.

Ето и няколко стъпки в тази посока:

 - Включете се в благотворителна акция, с която да зарадвате хора в нужда

 - В празничния месец се организират много кампании със светли каузи, бъдете част от тях, станете доброволец.

 - Подгответе лично вашата трапеза с продукти от стопанства, които полагат грижи за природата и поддържат живота в малките населени места

 - Подарете ръчно направени подаръци от български творци или изработете подаръците си сами в Арт ателиета или в къщи.

Не позволявайте и тази Коледа, корпоративните джуджета да ви отнемат от магнетизма на празника! Коледа няма нужда от хиляди нови вещи, които да завладяват битието ни и намаляват пространството в нас и между нас!
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12