Търси

Част от Програмата 666 в действие - интернет ще бъде изместен от изкуствен интелект

29.06.2018 г.
6831
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
През последните месеци усилено се говори за европейските регламенти за защита на личните данни. В сила влязоха законодателни промени, които обаче се оказва, вървят доста назад спрямо тенденциите в съвременния дигитален свят. Всеки от нас, който не е потънал в тотална и сляпа зависимост от технологиите, вижда днес една сякаш заговорна тенденция при всички големи световни корпорации, които управляват информационните платформи. Налице е стъпка за изоставяне на самият "интернет" на по-долно стъпало, а всички ресурси се насочват към изкуствения интелект и роботизирането.

Оказва се така, че глобалните корпорации вече няколко години поред усилено събират персонализирана информация, но не толкова за целите на рекламата или маркетинга, а за създаване на неимоверно голяма база данни с психологическите и поведенчески модели на всеки отделен човек, което към момента можем само да предполагаме за какво може да послужи след време. 

Както Портал12 писа още преди 2 години, едно от първите глобални начинания в тази област бе психологическото избиране/гласуване за снимки, които Windows показва, когато всеки стартира компютъра си. Зад привидно неангажиращата функция, всъщност се събират данни за предпочитания, а също психологически нагласи, заради специално подбраните символики и вплетени кодове в много от изображенията.
Нова тенденция за създаване на усещане за реална комуникация, но всъщност - тренировка за комуникация с изкуствен интелект е внедряването на гласовите търсения и пионерите в тази област - Bixby изкуствен интелект при Samsung и Siri при Apple показват забележителни резултати.
До момента, на база внедрените предна и задна камера в смартфоните всеки потребител бе лицево разпознаван от системите за изкуствен интелект. Днес след като хората вече са тренирани, това се предлага като "удобство" за отключване на телефона. Така постепенно всички инструменти на 666 за следене са налице:
- пръстови отпечатъци
- лицево разпознаване
- гласово разпознаване
- биометрични данни
- локация и места
- намерения и плановост на задачите
- семейство, приятели, предпочитания, интереси
В днешно време корпорациите се стремят да отделят новите си технологии от сферата на човешкия морал, за да превърнат човека в морален автомат, напълно зависим от външния авторитет по отношение на всички нравствени и духовни въпроси. А по отношение на познанието - да го тласкат към мъглява религиозност или към материалистична куха наука. Понякога и едното, и към другото - едновременно.
Паралелно с напредването на технологииите за изкуствен интелект, които все повече създават зависимости и ограбват днешния масов, модерен и незащитен човек, други инициативи, част от Програмата 666 биват представяни публично като част от бъдещето и естествената еволюция на човечеството. Само преди дни в София, на форум за дигиталните технологии "гостува" роботът София, който даде своята заявка за "светлото бъдеще". Това естествено бе подкрепено от представителите на властта и корпорациите. Освен това в последните месеци в интернет гъмжи от клипове, които показват роботи - жени в реален размер, които да се използват за сексуално задоволяване. Прави впечатление озвучаването на един от рекламните клипове, в който авторът казва: "Целта ни е не само да помогнем да нашите клиенти да се "облекчат", но и да изпитат чувство на влюбване". Интересен е и коментарът на един от клиентите: "Бях депресиран от сивото си ежедневие. Сега все ден бързам да се прибера от работа и да се видя с Нея (роботът за секс)."
Знаем, че при най-пропадналата под-раса в Атлантида, тази на пратуранците, хората са пропаднали изключително в страстите, злото и разврата, като освен черна магия са практикували мрачно човекоядство и секс с животни. Дали сексът с роботи ще отбележи тоталното пропадане на днешната раса и дали това ще е причината за крайно отлаганото Голямо Пречистване, нека всеки сам да прецени как ще го почуства вътрешно, като отговор.
Още веднъж ще споделим с вас и казаното преди 100 години от Рудолф Щайнер предсказание за годините след 2000г.:
Ариман (666) преди всичко се стреми да съблазни човека с хладната мъдрост на голия интелект
"Хората ще опознаят точно определени сили, чрез които, бих казал, чрез съвсем леки усилия, чрез хармонизиране на определени трептения, светът ще бъде завладян от колосалните сили на машините. По напълно инстинктивен начин хората ще усвоят едно донякъде духовно направляване на машините, на механическите уреди, но така че цялата техника ще започне да функционира в безредие и хаос. Обаче това безредие и този хаос ще обслужват много добре егоизма на хората и ще им доставят удоволствие.Това е само една малка част от конкретното разбиране за еволюцията на Битието, само една малка част от разбирането за живота, която всъщност може да оцени само онзи, който е наясно, че едно бездуховно вникване в живота чисто и просто не е в състояние да даде някакво разумно обяснение на нещата. Ако някога на преден план биха излезли, примерно, една болестотворна медицина, едно ужасяващо объркване на сексуалните инстинкти или някакви ужасяващи механизми – разчитащи главно на човешките духовни способности – за използването на природните сили, тогава един бездуховен светоглед не би могъл да проникне във всичко това, не би могъл да забележи как хората се отклоняват от верния път, също както спящият, докато спи, не може да види приближаващия крадец, който иска да го ограби и едва по-късно, пробуждайки се той разбира какво се е случило. Естествено това би било едно твърде неприятно пробуждане за човека. Но оставайки привидно буден, той би се наслаждавал, когато инстинктивно разширява познанието си за лечебните сили на определени процеси и определени субстанции, би изпитвал удоволствие, следвайки обърканите си сексуални инстинкти, дори би възхвалявал това объркване като висш израз на свръхчовека, който стои над предразсъдъците и пристрастията  (темата за джендърите и обтратните днес). В известен смисъл грозното би изглеждало красиво, а красивото – грозно, и никой не би забелязвал нищо, понеже всичко би се разглеждало като една "природна необходимост". Но всичко това би било едно отклонение от онзи път, който същинското човешко същество има да извърви в хода на своята еволюция."
 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12