Търси

България има своят Камино - поклонническият път Рилският чудотворец

18.08.2016 г.
11042
13
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Всички знаем за пътя на познанието Ел Камино в Испания. България също има свой поклоннически път известен като “Малкият Камино”, който тръгва преди повече от половин хилядолетие, а именно “Рилският Чудотворец”.

Рилски манастир

Този поклоннически път, доста използван преди столетие, бива забравен доскоро. От седем години група ентусиасти с помощта на Столична община се опитват да го възродят.Всяка година на 1 август от София групата тръгва по поклоннически път „Рилският Чудотворец“. За шест дни той преминава през планините Витоша, Верила и Рила, като проследява пътя на завръщането на мощите на най-големия български светец – св. Йоан Рилски – от Велико Търново до Рилската пустиня.

Обител Йоан Рилски

Етюд-и-те на София се присъединиват към това начинание за втори път и ни правят съпричастни в това пътуване с прекрасните снимки, които ви представяме.Публикуваме ги днес , когато се навършват 1070г. от  успението на Св. Йоан Рилски.
Нека почетем в сърцата си светеца, който и днес продължава да дава сила на българския народ като нейн закрилник.

Снимки: Етюдите на София
Коментари 13
 • Цветелина
  06.07.2017 г. 22:41
  Моля ви,дайте повече информация,как и къде може да стават записвания,малко повече за самата организация. Благодаря:)
 • Лили
  17.06.2017 г. 11:43
  Моля, дайте повече информация как може човек да се присъедини към това прекрасно нещо. Аз живея в чужбина, но искам да покажа на дъщеря си красотата на България и заедно да изминем този път. Нужна е практическа информация, за да може начинанието на се популяризира
 • Николaй
  05.04.2017 г. 14:46
  Петър Дънов е дaл едно окултно упрaжнение - зa 24 чaсa дa се измине пътя от Черни връх (Витошa) през Верилa, до Седемте рилски езерa. Имaм приятели, които сa го минaвaли. До колкото знaм е голямо изпитaние. Когaто прочетох информaциятa, че по този мaршрут сa минaли мощите нa св. Йоан Рилски, интуитивно нaпрaвох връзкaтa с упрaжнението дaдено от Дънов.
 • Valentina Atanasova
  10.10.2016 г. 16:14
  И аз ще очаквам информация за догодина!!!
 • Весо
  26.09.2016 г. 02:45
  За. vesovarna@gmail.com

Коментари:

Спонсори на Портал 12