Будност! Това, че някой се кичи с името на Учителя, не означава истинност

27.05.2020 г.
6835
Добавена от: Борислав Борисов
Нещата в живота като цяло трябва да се проверяват, защото дори на първо ниво да няма различаване за тяхната истинност, то поне ще е налице натрупване на опитност, която да послужи след време. Сляпото приемане и сляпата вяра са опасен път за всеки, защото те са допускане на чужди влияния.

"Търсиш ли Истината, трябва да отидеш до Края! Много хора са търсили Истината и са се разочаровали. Това са най-опасните хора, защото са стигнали до полу-истината  и искат да помагат и да ръководят другите хора. От тук започват големи отклонения - да си стигнал до някъде, да не знаеш какво е Бог и Истината, и да говориш за тях. Това винаги носи последствия и това се нарича : "Слепият води слепия", казва Елеазар Хараш.

Учителя Беинса Дуно казва на своите ученици още преди 100 години, че трябва да проверяват всичко казано от Него: 
"Сега тези неща аз не искам да ги вземете като абсолютни истини. Вие ще ги вземете и ще ги проверявате и когато дойдете да се уверите в тяхната истинност, ще работите с тях."

В същото време днес сме свидетели на впечатляващи "упраженения" със Словото на Учителя Беинса Дуно, които до известна степен са вид осквернение срещу Учителя и неговото Мирово Учение. Не случайно в една от беседите си Той казва, че ще са нужни 5000 години да се разбере правилно Словото. Това обаче не пречи на многобройни лица да продължават днес да подриват това Свещенно Слово - едни изнасяки го орязано по конвенционални медии и със страх дори не изричат името на Учителя, за да не бъдат обявени публично за "сектанти"; други пък - организират ритуали и групови действия със свещенни символи, нещо, което Учителя не е правил (все едно Христос да е палил свещи); трети пък - инициират научни конференции, където се събират професори, философи и започват да нищят...а всеки предан ученик знае, какво казва Учителя и за философите и за учените...

Защо пиша този материал? За да призова към Будност и повече внимание! Словото на Учителя е Безценен Дар от Безкрая...не бива да го цапаме...Всъщност, това Слово никога не може да бъде оцапано. То може да се заключи за всички онези души, които са се отдалечили от Чистотата и са позволили да се самопокварят.

Не допускайте въвеждане в заблуждение, не допускайте оскверняване, не допускайте слепи да ви водят. Молете се! За будност, различаване и завръщане в Единството на Учителя.

Учителят е Велика Любов, но Той има и Строго Лице. То е Неговата Милост. Иска да те сепне, иска да те вцепени, да разбереш че вървиш по погрешен път.

Давам конкретен пример от "научна конференция за Словото на Петър Дънов", проведена във Варна, преди 2 години. Учителя вече прекрати тази конференция, публикувам с 2 години закъснение - снимка на част от презентация на някакъв учен, не му помня името.., защото някои неща е хубаво да се изчакват ...


 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...

Спонсори на Портал12