Брат Михаил - Важни методи за захранване силите в Слънчевия сплит

17.10.2019 г.
21592
Добавена от: Борислав Борисов
Между физическите и душевните състояния съществува връзка. Тъгата например въздейства на симпатиковите нервни пътища, които, имайки съдосвивателна роля, започват да предизвикват свиване на артериалните съдове. Това свиване, предизвикано от тъгата, следователно препятства кръвообращението, а като следствие - също и храносмилането, дишането и т.н. И тогава човек се чувства потиснат, нещастен, изоставен. Това не е точно така, но той изпитва такова чувство.

За да се постигне обратното: да се задействат нервите, които разширяват, този човек трябва да призове Радостта и Любовта; и всеки ден, ставайки от сън, вместо да мисли: "Нямам пари, любимият ми човек ми изневерява, не съм получил писмата, които очаквах...", той трябва да се старае да има положителни мисли.

Всяка сутрин при събуждане, истинският ученик влага в себе си следната мисъл: "Господи Боже, Създателю наш, благодаря Ти днес, че се събуждам жив и здрав, че мога да дишам, да ходя, да пея, да виждам, да чувам...защото това са безценни съкровища".

Човек трябва да се събужда радостен, с благодарност към Господа. Ако хората остаряват толкова бързо, то е, защото не знаят как всеки ден да призовават Радостта.

Слънчевият сплит е един изключително важен център и ние трябва да избягваме всичко, което би могло да причини свиването му - защото то води, на свой ред, до свиване на кръвоносните съдове и на различните други каналчета в организма. И когато се затрудни циркулацията на на кръвта или на други течности в него, се образуват депа, утайки, които с времето в крайна сметка предизвикват всякакви проблеми.

Онова, което смущава функциите на слънчевия възел, са хаотичните прояви на астралното тяло: страх, гняв, завист, ревност, страстна любов. И понеже слънчевият сплит е резервоар на сили, то последицата от тази дисхрамония е пълна загуба на магнетизъм. Когато усетите страх или шок, силите тутакси ви напускат, краката ви вече не ви държат, ръцете ви треперят, главата ви е празна: това означава, че слънчевият сплит е изчерпал силите си.

Как да зарежда ученикът слънчевият си сплит?
Всяко дърво е резервоар на сили, идващи от Слънцето и от Земята - и човек може да черпи от тези сили. Изберете си някое голямо дърво, облегнете се на него, слагайки лявата си ръка на гърба, с длан, опряна в ствола на дървото; същевременно поставете дланта на дясната си ръка върху слънчевия си възел. После се съсредоточете върху дървото, като го помолите да ви даде от своята енергия: приемете тази енергия с лявата си ръка и я излейте през дясната в слънчевия си сплит. Това е един вид преливане на енергия.

Можете да влеете сили в своя слънчев сплит също и като съзерцавате и слушате как блика извор, как струи един водопад или фонтатн. Това са методи, наглед незначителни, които обаче дават големи резултати. Течащата вода въздейства на слънчевия възел, в който по този начин се влива живец и затова става по-способен да прогонва злотворните частици.

Ако сте у дома, можете да се излегнете на леглото, да сложите двете си ръце върху слънчевия сплит и да си представите как черпите енергия от целия Космос.

Можете също да потопите ръцете си (или още по-добре - краката си) във вода, защото това е най-мощния метод. Когато усещате, че сте изгубили своя магнетизъм, когато се чувствате разтревожени или нервни, пригответе топла вода, потопете съзнателно краката си в нея и започнете да ги миете с голямо внимание. Така ще въздействате на своя слънчев възел, вливайки в него сили, и състоянието на съзнанието ви незабавно ще се трансформира.

Из "Фини центрове и тела"
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...

Свързани публикации

29.07.2019 г.
2769

Брат Михаил - Омраам: Спомени за лятната Духовна школа на Рила

Каква експедиция беше за нас, всяко лято, за да стигнем до къмпинга - до второто езеро! Първо трябваше да прекосим големите ливади, а след седемчасово изкачване през борова гора и по неравен терен стигахме до първото езеро с плаващите водни анемони
13.08.2016 г.
9811

Топ 12 напътствия от Омраам Микаел Айванхов за приложението на сексуалната ни сила

Трябва да изпитвате удоволствие, но то трябва наистина да бъ­де толкова голямо и субтилно, че да ви разкрива цялата вселена и да ви прави озарени, красиви, изразителни, силни и полезни... Такова удоволствие, да! То си заслужава да бъде изживяно и природата няма да ви лиши от него.
27.11.2018 г.
16596

Брат Михаил за Беинса Дуно: Това е Учителят на Учителите

Брат Михаил е слънчево същество и още от малък той е осъзнал, как невидимият свят му помага. Жаждата му за истинска мъдрост надминава видимия свят. Още от млад той отдава изключителната си енергия за духовна дейност и много рабóти, но усеща, че му трябва водач, истински духовен Учител.
05.06.2019 г.
3799

Брат Михаил - Омраам: Тайната е да имате желание да учите

Основното предимство на Пътя навътре, на духовния Път, е качеството на елементите, които натрупвате, тяхното естество, тяхната ценност: те са изградени от най-чистата и сияйна материя, от една материя, която идва от Бога.
30.06.2018 г.
26684

Брат Михаил - Омраам: Моралът е написан навсякъде в Природата

Земеделците са били първите хора на морала. Когато един градинар нищо не е посял, той не очаква реколта - и ако е посял салати, знае, че няма да вади моркови. Тогава, защо един човек, който е сял омраза и раздор, очаква да жъне любов и мир?
06.07.2019 г.
42982

Брат Михаил - Омраам: Целият ви живот е основан върху неща, които не виждате (ВИДЕО)

Когато се научите да работите правилно, няма да има карма. Насочвайки нашите действия към една Божествена цел, ние няма да предизвикаме кармата, а ще предизвикаме Дихармата, т.е. Милостта на Бога.
04.08.2017 г.
5568

Тайната на числата 1 и 2 - Съществува само една Реалност, но Единицата се поляризира – и всичко останало произтича от това

Единицата е същност, затворена в себе си. За да излезе от себе си, тя трябва да стане двойка. В Науката на Посветените, числото 2 не е 1+1 като в аритметиката, а единица, която, за да твори, се е поляризирала на положително и отрицателно
31.07.2017 г.
7925

Артистичността и таланта не са достатъчни за израстване, нужен е морал, чистота и истинност

Всички се възхищават от хората, които проявяват големи способности в областта на изкуството, науката и спорта. Всички се очароват от тях, всички ги ценят и никой не иска да знае дали тези хора са добри, справедливи, честни, благородни. Никой!
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12