Търси

Брат Михаил: Парите са опасни в човек, който няма духовен идеал

25.02.2019 г.
3390
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Колкото по-значими за съществуването ви стават богатството и собствеността, толкова повече намалява духовната интензивност на вашия живот, на вашата мисъл.

Така започвате да губите желание да четете, да учите...и забавяте своя ход, защото не се чувствате притиснати от необходимостта. Да, хората, които са много добре обезпечени и уредени материално, рискуват да загубят онази сила, която по-рано е бликала от тях. Преди да станат богати, те са били будни, активни, динамични, изобретателни...

Сега обременени от онова, което притежават, започват да губят тези си качества: помръкват, униват, съзнанието им заспива и живеят на забавени обороти. Виждаме ги да се разхождат, да се показват тук там по малко, но вътрешно са повехнали, празни, угаснали:истинският Живот ги е напуснал.

Вече съм казвал колко са опасни парите в ръцете на човек, който няма духовен идеал, защото той мисли само за себе си. Идеята, желанието за пари расте и набъбва дотолкова, че затъмнява Небето. И с така по-мрачното си виждане, човек престава да долавя финния аспект на нещата и започва да трупа грешки...Лишен от топлината на духовното Слънце, сърцето му закоравява, изстива, затваря се за другите. Ясно е, че човек трябва да има някакви пари, но да ги държи в джоба си, в чекмедже или сейф, без начение къде - само не и в главата си! В противен случай парите ще станат ваши господари, а вие - техни роби. Ако обаче вие сте техни господари, а те ви се подчиняват, ще вършите Добро, и то изобилно, а те никога няма да успеят да ви съблазнят, нито да ви тласнат да вършите престъпления.

Когато човек взима, трябва и да дава. Който успее да "забогатее" мамейки и крадейки от другите, минава за голям умник, но всяко от неговите нарушения се записва вътре в него - и рано или късно, Кармата ще дойде и ще предяви своите претенции под формата на болести, нещастия, беди или страдания. Затова трябва да съзнаваш, че съществуват закони и че с висчко, което взимаме в Природата - въздуха, водата, топлината, слънчевите лъчи - ние сключваме договор за поети дългове към нея. И тъй като не можем да платим тези дългове с пари, трябва да ги плащаме с нашата любов, благодарност, уважение и готовност да научим всичко, което тя е написала в своята Велика Книга.
 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12