Търси

Брат Михаил - Омраам: Спомени за лятната Духовна школа на Рила

29.07.2019 г.
2413
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Всяко лято Учителят ни отвеждаше до Рила. Оставахме там няколко седмици, понякога два месеца, в зависимост от времето…

Каква експедиция беше за нас, всяко лято, за да стигнем до къмпинга - до второто езеро! Първо трябваше да прекосим големите ливади, а след седемчасово изкачване през борова гора и по неравен терен стигахме до първото езеро с плаващите водни анемони. Нивото, образуващо центъра на лагера ни, надвиваше платото, което съдържаше друго, по-малко езеро. Бяхме на надморска височина от 2300 метра, откъдето можехме да погледнем и да видим цялата Рила планина.

Брат Михаил - Омраам със сестра си Милиана:Какви спомени имам за тези изкачвания в нашия лагер! Тъй като не всички пристигахме в един и същ ден, за известно време беше възможно да погледнем назад и да видим дълги колони от братя и сестри по пътеките. Пеехме, за да насърчим себе си. Някои братя и сестри, които бяха стигнали преди нас, бяха поставили палатките си и подготвяха огън за готвене.Когато видеха нашата група, те ни помахваха с добре дошли и за да ни поздравят, се присъединяваха към нашето пеене. Можем да се изкачим до последния склон с такова ликуване!

Ден след ден идваха нови групи да се присъединят към нас. Имаше много млади хора, но имаше и по-възрастни хора, които не се поколебаваха да направят това дълго изкачване, да дойдат и да бъдат обновени в радост и младост, като са близо до Учителя, в чистотата на планинския въздух и светлината.


Брат Михаил - Омраам

Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12