Търси

Брат Михаил - Омраам: Ще пожънем само онова, което сме посели

12.04.2020 г.
3406
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Земеделието ни учи, че ще пожънем само онова, което сме посели. Ние обаче трябва да отидем по-далеч, в света на мисълта, за да открием и там същите закони и съответствия. Ако хората си въобразяват, че могат да си позволяват всичко и винаги да жънат щастие, радост и мир, дори когато сеят насилие, жестокост и злоба, те се заблуждават - това е невъзможно.

Може би ще е необходимо някакво време, но и да не поникнат веднага тези семена, рано или късно, ще поникнат. При някои растения това отнема няколко седмици или няколко месеца, но са познати екзотични цветя и дървета, които цъфтят едва цял век след като са били посадени. По същия начин, ако сте достатъчно търпеливи, ще с еубедите в последствията от собствените си действия. Това, което ви казвам тук, е абсолютен закон.

И така, продължавайте да правите добро, продължавайте да вярвате, да обичате. Не слушайте повече нисшата си природа, която винаги само иска да взема, да заробва, да поглъща, а работете със своята Висша природа, със слънчевата си природа, която само дава, която сияе, от която бликат лъчи - също като Слънцето. Когато ви попитах преди няколко дни защо лицето на Слънцето е толкова сияйно, въпросът ми, ви изненада.

В Школата, в която съм получил своето обучение, ни учеха така: Лицето на Слънцето сияе, защото то винаги мисли как да дава, подкрепя, оживотворява, топли, възкресява. Когато видя лицето на някого да просветва, си казвам: "Той планира нещо прекрасно, великолепно". Дори и да не ми говори за това, аз сам се досещам. И кой ме научи да отгатвам? Слънцето. А ако видя нечие лице да помръква, да потъмнява, си казвам: "Този тук планира нещо нечисто" - и това е истината.

Ако лицето на един човек не сияе като Слънцето, това означава, че доброто, което е замислил, не е чак толкова велико, че да озари лицето му с такава Светлина. Докато светлината на Слънцето е пропорционална....Ах!!!....

Светлината на Слънцето е правопропорционална на интензитета на неговата Любов и неговата Мъдрост. 

И така, не се безпокойте, скъпи мои братя и сестри, ще има нови формули, нови открития, нови Истини - и по този начин ще бъде написан Третият Завет.

Брат Михаил - Омраам
избрани акценти от лекция, държана в Бонфен, Франция
3-и Август 1968-а година
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12