Търси

Брат Михаил - Омраам: Самите Добродетели образуват аурата на човек

30.04.2019 г.
3956
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Как да работи човек върху своята аура? Това може да стане по два начина. Първо чрез съзнателната воля, вторият метод е чрез добродетелите.

Първо: Чрез съзнателната воля, т.е. като се съсредоточава върху цветове и си представя, че плува в най-чисти лъчезарни цветове. За да имате точна представа за седемте цвята, трябва да използвате кристална призма, Цветовете, които виждате в Природата, по цветята или птиците, невинаги са точно тези на слънчевия спектър; докато с призмата, ще видите истинското червено, оранжево, жълто, зелено, синьо, виолетово...

После можете да направите едно упражнение, представяйки си как цветовете се излъчват от вас и се разливат из пространството, как сте потопени в тази светлина, в тези цветове, как сте обгърнати от светлинна сфера и как изпращате своята Любов из цялата Вселена. Това са толкова приятни упражнения, че може повече да не искате да спрете да ги правите!
Вторият метод е работа върху Добродетелите: Чистота, Търпение, Снизхождение, Благородство, Великодушие, Благост, Кротост, Надежда, Вяра, Смирение, Справедливост, Безкористие.

Този метод, вторият, е най-сигурният. Работете върху Добродетелите - а самите Добродетели образуват аурата. Разбира се, може да обедините тези два метода, така е още по-добре. Чрез Добродетелите, това става естествено; чрез съзнателната воля също става, но е по-малко ефикасно, защото да предположим, че всеки ден се концентрирате върху аурата, но същевременно живеете един съвсем обикновен живот, нарушавайки Божествените закони: от една страна градите, а от друга събраяте. Ето защо би било по-добре да се обединят двата метода: да живеете един честен, чист Живот, изпълнен с Любов, и същевременно да работите съзнателно върху аурата посредством въображението.

Съвременното човечество е свикнало да подобрява единствено външния си вид, но в бъдеще ще наблегне повече на вътрешната страна - и вместо да обикалят всякакви земни салони за красота, жените ще влизат във вътрешния си салон за духовна красота, т.е. ще работят върху своята аура. Ето това е истинският салон за красота!

Една интензивна, сияйна аура разхубавява...и то - трайно разхубавяване! Защото една жена, излизаща от салон за красота, е хубава 24 часа...но на следващия ден е просто като някоя стара кокона. Това е, защото разхубавяването не идва от вътре: всичко, което не идва от вътре, е нетрайно.
 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12