Търси

Боян Мага посвещава в богомилското учение Макрина, преродена по-късно в Преподобна Стойна (ВИДЕО)

07.02.2017 г.
14560
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Представяме ви пълно видео от лекцията на проф.Дамян Попхристов за Боян Мага и богомилското учение, която се проведе в София, по инициатива на Митков Арт Програминг Академи и с партньорството на Портал12.

" Единствено в богомилското учение жената е абсолютно приравнена в духовен план на мъжа. Няма друга такава! Ако не ми вярвате – четете и проверете. Примера е много прост в нашата Източно-православна религия жените могат ли да влизат в олтара? – Не, седят отвън да припяват, а вътре влиза свещеник, който извършва тайнствата. След това отварят вратите и те могат да действат оттам нататък. В Християнската република Атон жени не се допускат и не само жени, няма женски животни! По-интересното е, че патрон, върховен божествен покровител на Атонската република е точно Дева Мария. Сега представяте ли си жена патриарх? Ами жена папа? (Оставете папеса Йоанна, това е друга манипулация) Няма! Жена равин, жена имам… Няма! Но при богомилите има!

Още в самото начало Боян Мага лично посвещава в богомилското учение една млада девойка, която се нарича Макрина и тя останала в българската история като Михаил Унгарец. Михаил, защото тръгва с поп Богомил в продължение на 30 години като двойка, обикалят цяла Европа да създават богомилски центрове. В ония години (X в.) е безумие сама жена да върви сама по пътищата и въобще жена да ходи там, затова тя ходи в мъжки дрехи и получава висше посвещение с името Михаил. Кой е Архангел Михаил, на какво е символ той? – На вечната изначална истина. След което, когато се създават тези центрове, Михаил Унгарец, т.е. тя става унгарец защото остава в територията на Унгария и отговаря за всички останали богомилски центрове. При едно от завръщанията й в България я убиват.

Тя се преражда в XIII в. в прочутата Есклармонда дьо Фоа, собственичката на замъка Монсегюр, която превръща този замък в слънчева лаборатория за висша трансмутация на енергията с помощта на петима български богомили. След което се преражда още веднъж, в едно много по-близко минало под името Преподобна Стойна.

Тази връзка, освен любопитното в нея и момента в нея има и нещо друго. Ако сравните живота на тези три жени, виждате едно и също проявление на божествена реалност, абсолютно приравнена към мъжа. Богомилите казват така и това също е уникално: Съзидателната енергия на този свят е женската енергия, а не мъжката както се твърди в 99% от случаите. Женската енергия е тази, която създава модела, а мъжката енергия с нейната ярост, сила, мощ и т.н. трябва да реализира модела. След което идва отново женската енергия да сложи финалния щрих, за да оформи и полученото цяло като едно хармонично, балансирано в мъжка-женска енергия цяло, което да бъде красиво, за да радва.

Оттам нататък богомилите казват така: в своята всемилост, всеблагост и любов към човека, Бог може да прости всяка една грешка на човека със съзнанието, че сме по-слаби, бъркаме. Дадено ни е правото да бъркаме и Той не се дразни от това, нито ни наказва, но не може да ни прости едно единствено нещо – да не се радваме. Този целия творчески съзидателен процес е насочен към Доброто за Радост. Твори добро и се радвай. Радвай се на всичко каквото ти се случва в живота, защото независимо от това колко тежък мрачен, неудачен, сложен, болезнен и т.н. ти се струва живота, радвай му се, защото той е израз на шанса, който ти се дава, човеко, за да можеш сам да достигнеш до нещата как да се върнеш в божествения разум и не само това…

Колкото и труден да ти е живота, дадени са ти в мяра всичките качества, за да се справиш сам и в това е въпроса – Сам трябва да успееш да се справиш. Като се справиш сам, то вече е твоя същност. Това е и целта."

 ВИЖТЕ ПЪЛНО ВИДЕО ОТ ЛЕКЦИЯТА ЗА БОГОМИЛИТЕ И БОЯН МАГА:
Дамян Попхристов
Проф.Дамян Попхристов

“Богомилското учение е най-голямото духовно богатство на българите, но не го познаваме, а то е от световно значение”


Проф.Дамян Попхристов е един от най-сериозните изследователи и възкресители на богомилското учение в нашето съвремие. Основател на „Български център Просветление” - организация, която работи за популяризирането на истините за нашите предци и изконните български духовни ценности, за ролята и мястото на българите в социалните, културните и духовните процеси в Европа от древността до днес.

Дейността на центъра се осъществява чрез срещи-разговори, лекции, публикации, пътуващи семинари в България и чужбина, посещения на български училища и центрове из цяла Европа, както и чрез контакти с научни и културни институции, университети и фондации по цял свят.

Проф.Дамян Попхристов e автор на една от най-интересните книги за богомилите издавана в България - “За Богомилите - от уста на ухо”. Тя е плод на многогодишните му изследвания върху Богомилското учение - уникално българско духовно наследство.Използван е богат доказателствен материал от български и чужди източници (апокрифни писания и евангелия, богомилски легенди, хроники, документи на инквизицията и на Ватикана, както и езотерична и окултна информация на автора).

Проследява зараждането на богомилското учение, философията му, източниците, връзката му с други езотерични и дуалистични учения от епохата, близостта и различието му с официалната християнска доктрина, теорията за кармата и прераждането, като акцентът е върху езотеричната същност на учението.

 

“Как ние българите можем да изпълним мисията на богомилите? Като отворим сърцата си и се вслушаме внимателно с много доверие във вътрешния си глас - там е "записан" кода и оттам нищо е в състояние да го изтрие.”


Свързани публикации

Ѣ-вата гласна - снимка © 2016 Портал 12 - из книгата Нещастна фамилия, Васил Друмев
24.05.2016 г.
21830
23

Снежана Стефанова: Всяка буква е код на съдбата! Защо бе премахната Ѣ-вата гласна?

Според мен Бог е същина, основен код във всеки друг код, основно съдържание, над което всичко друго съществуващо се надгражда. Той не е от нашата реалност, за да го разберем или докажем, но това не доказва, че не съществува. Физичните закони са дадени от Бог, от разумността във вселената-космос.
Виж повече
проф.Дамян Попхристов | © 2016 Portal12
16.11.2016 г.
15061
4

Проф.Дамян Попхристов: Боян Мага и учениците му са тук и работят сред нас (ВИДЕО ИНТЕРВЮ)

Представяме ви интервю на Таня Борисова с проф. Дамян Попхристов по темата за това кой е Боян Мага, наследството на богомилите и връзката със Свети Иван Рилски...Велико Търново, 13.11.2016
Виж повече
Коментари 1
  • Боян
    11.02.2017 г. 12:13
    Интересно от къде проф.Попхристов знае за Преражданията на Михаил Унгарец?!Явно той се е "обучавал" на Запад да "контактува" с духовете на умрелите и е разговарял с тях?!Или ходи на сеанси с БГ. контактйорки, които му дават тази информация? Какво общо има Атонски Манастир с Богомилите?! НИЩО! Когато знаеш твърде малко за Богомилите, започваш да скачаш от тема на тема. Говориш за прераждания, Архангел Михаил, Атон и т.н.!Затрупваш хората с информация която няма нищо общо с темата. Попхристов твърди, че: "Михаил Унгарец,тръгва с Поп Богомил в продължение на 30 години като двойка, обикалят цяла Европа да създават богомилски центрове." - Това НЕ е вярно! Всеки от тях си е имал регйон в който са проповядвали Учението! Поп Богомил е отговарял за България и не я е зарязал за 30 години, да не говорим, че България не е била това малко парченце като сегашната! Поп Богомил е бил Духовен съветник на Цар Петър! Крайно време е да се спре с ЛЪЖАТА, че Иван Рилски бил "брат" на Цар Петър! Иван Рилски е живал 100г преди Цар Петър! Цар Петър е имал брат Иван, който е живял в манастир, но това НЕ е бил Иван Рилски! Тази Лъжа се разпространява и от "Списание 8" ! Съзидателната енергия произлиза от Единния! Тя се намира както в мъжете така и в жените. Богомилите никъде не твърдят, че само женското начало е 99% съзидателно! В Атон се добива мед само от търтеи и мляко от бикове :)... Комедия!

Коментари:

Спонсори на Портал 12