Търси

Боян Анов: Желанието ми е да сплотявам и обединявам хората

08.04.2016 г.
1625
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Усмихнати погледи, нескрита симпатия, интерес, приятелска обстановка, с приемане на различията, в едно живо Човешко общуване на четири очи. Без модерни технологии, електроника, екрани, в едно живо и откровено споделяне. Хора от различни възрасти и поколения, с различни професии и интереси, но обединени от желанието си да общуват, в условията на големия град.

За мъдростта на Младите хора.                                                                       
„Желанието ми е да сплотявам и обединявам хората, споделя Боян Aнов за Портал 12, това е мое призвание и нещо, в което знам, че съм добър, затова и започнах да размишлявам върху възможността за едно такова събитие. Осъзнавам, че живеем във времена, в които много хора се събуждат от дълбок сън и започват малко по-малко да осъзнават все повече себе си и реалността, в която живеят. 

За проекта си „Пътешествие към щастието" Боян разказва: "Искам той да се превърне в нещо като мини общество от хора, които се интересуват от личностно и духовно развитие. За мен беше ясно, че форматът трябва да насочва хората към общуване, но в същото време да им дава поводи за размисъл и насоки за развитие."

Осъзнаване
„Много хора, след като започнат да се развиват духовно и интелектуално, осъзнават, че старите приятели и старата среда вече не ги удовлетворяват" – казва младия мъж. "Виждат и усещат, че вече общите теми с хората около тях стават все по-малко, а неразбирането и дори осъждането от страна на околните стават все повече. Доста хора обаче, не виждат връзката между промяната на личността и промяната на приятелската среда, която в един прекрасен момент започва да ги спъва и да им пречи. Mного хора с радост биха приели ново приятелство, ако то се случи случайно, но не биха го потърсили съзнателно.“

Желанието на Боян е, когато хората са на семинара, да се почувстват уютно, приятно и в приятелска среда. Да се създадат много нови истински и дълбоки приятелства и да се даде тласък и насоки на хората за развитие в живота им за постигане на по-голям баланс и удовлетворение.

Аспекти на живота
Според Боян повечето хора разделят живота си на различни аспекти, което е много погрешно. И в същото време е много трудно да срещнеш личности, които да отдават заслужено внимание на всички важни области в живота, а именно - Здраве, здравословни междуличностни Отношения, Финансово Изобилие, Духовно развитие, Пътешествия. Според него, това са много значими и важни области на живота, които ако са на добро ниво го правят по-удовлетворяващ и щастлив.                
                                                                                              
Тези Аспекти на живота са и темите на събитието. Те са отправна точка за всички участници, давайки на хората възможност да се замислят, на какъв етап са в живота си, докъде са стигнали във всеки един от тези аспекти и доколко животът им е пълноценен и удовлетворяващ.

Здравето е от изключителна важност, за да можем да изпитваме радост и щастие докато преживяваме това земно пътешествие, наречено Живот. Лошата храна, задръстеното от токсини тяло и застоялият начин на живот води до затлачвания, проблеми и в крайна сметка ред заболявания. А ако нямаме добро здраве, сме нефункционални и непълноценни, не можем да се трудим, да пътешестваме и да се наслаждаваме в пълна степен на живота.

Отношения
Да се научим на истинска и безусловна любов, как да обичаме себе си и да бъдем в хармония с останалите, да намерим подходящ партньор, да имаме хармонични и удовлетворяващи партньорски отношения,  да намерим нашата най-подходяща приятелска среда, в която да се чувстваме обичани и ценени и т.н. Отношенията в живота на дадения човек с близките му хора оказва най-благотворно влияние върху всички други области на живота, включително върху Здраве, Финансово Изобилие, Духовно развитие.

Финансово Изобилие. „Начинът, по който аз гледам на Финансите в живота си е в по-духовен аспект, споделя Боян. Тук говорим за привличане на финансово изобилие, вместо за печелене на пари. Един от въпросите към темата например е „Лесно или трудно ти е да се разделяш със стари вещи?”. Всъщност това дали даден човек се разделя лесно или трудно със стари вещи говори много за него и за това как привлича финансовата енергия в живота си. Хората, които задържат стари вещи рано или късно се затрупват с непотребни неща и това им пречи да привличат нови и по-стойностни неща в живота си. Така ще се подобри притока на финансова енергия в живота им.“

Духовно развитие – „Духовното развитие определено е приоритет номер едно в днешните времена, понеже вече за повечето хора е несъмнено, че нашата истинска същност е нематериална и ние само временно пребиваваме във физически тела. В този ред на мисли, всичко свързано със сегашния ни земен живот, макар и важно, е преходно и второстепенно когато го сравним с непреходното духовно развитие на съзнанието, което всъщност сме“.

Пътешествия – за всеки търсещ, осъзнат човек, пътуванията са не просто пътувания, а смислени и дълбоки преживявания, т.е. „пътешествия”, се съгласяваме и ние.

В края на днешното „Пътешествие към щастието“, откриваме много общи интереси, разменяме телефони, прегръдки, и усмихване, което ни зарежда през цялата седмица.
Прекрасна инициатива на млади хора, желаещи да променят себе си и Света, в който живеем към по-добро.
Споделете хубавата емоция, подарете усмивка на човека срещу Вас в едно непреднамерено, Човешко общуване!
С "Пътешествие към щастието" с Боян Анов - 0876110183;
И-мейл: info@pateshestvieto.com
 

Свързани публикации

Благодарността и щастието са личен избор
26.02.2016 г.
2278
4

Благодарността и щастието като избор и техните ползи за здравето

Правейки избора да сме щастливи и благодарни, ние ще сме не само по-здрави, но и по-способни и по-дейни в живота си. 
 
Виж повече
медийни манипулации
14.03.2016 г.
2050
2

Модата на готовите рецепти за щастие и успехи заля и България

Свободата, любовта, междуличностните отношения и развитието на човек, не могат да са резултат на готови и шаблонни рецепти. Те трябва да се изстрадат, да се изживеят индивидуално и дълбоко, за да се преоткрият ...
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12