Търси

Богомилският Код е връзка с Духовния Свят, а българите сме призвани да го възродим

16.07.2019 г.
12569
3
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
“Славянството е девствената почва на бялата раса...олтарът на Новата Култура”.

В преходът към Шестата Раса - нашата задача е най-тежката и най-отговорната - ние не сме просто славяни, а и наследници на траки и българи, и носим идеята за Платоновата държава, затова точно ние трябва да дадем началния тласък на всички тези процеди. А те ще започнат тук на Балканит, защото тук се пази “Кодът на богомилите”, оставиха го нашите предшественици за по-добри времена. Богомилският Код е нашата връзка с Духовния Свят, Ние българите го носим в нашата генетична памет, той е в нас, затова и ние сме тези, които трябва да го възродят.

, пише проф. Дамян Попхристов в своята книга: За богомилите от Уста на УхоКакво е Посланието на Богомилският Код?


Това послание е пряко свързано с подновяването на задачата, с която се появи Христос - да обърне процеса на Инволюцията, т.е. слизането в Материята, и да подготви човечеството за обратния процес - Еволюцията, движението обратно към Създателя. Как?

Чрез Любовта, чрез “Обичай ближния си” и така да се осъществи това, което се казва в молитвата “Отче наш”.

“ Да дойде Твоето Царство, както на Небето , така и на Земята”.

Това е световната мисия на богомилите. Тази мисия се заключва в облагородяване и одухотворяване на материята чрез обръщането но парадигмата, така че духовното да определя и диктува материалното!!!

Познанието има две страни - да знаеш със земния си разум и сетивата или да знаеш сърцето със Душата си. Досега човекът създаваше своята цивилизация със земния си разум, затова в повечето случаи се разминаваше с Вселенския, с Висшия Разум. Сега трябва да стане обратното.
След като вселенският принцип е “ Каквото горе, такова и долу”, то Горе всичко се диктува от Висшия Разум. Той е, който формира всички структури надолу - т.е. Духът определя и структурите и формите. Тогава да се “смени парадигмата тук на Земята” означава да се смени  досегашният модел на Карл Маркс, според който “битието определя съзнанието”, е качествено нов - “Съзнанието да определя битието”!!! Принципите, по които това трябва да стане, са - Свобода, Равенство, Братство чрез Любовта в държава от Платонов тип. Точно такава е Божествената мисия на богомилите, на тези принципи на Всемирното Бяло Братство. Те са Небесните Реформатори.Преди всичко като отворим сърцата си и се вслушаме внимателно и с много доверие във вътрешния си глас, в гласа на Душите си, там е “записан” богомилският Код и оттам нищо не е в състояние да го изтрие.

След това - като и ние споделим казаното от Симеон Антипа в “ Теория на Милостта Божия”.

“Аз искам да запазя като скъп спомен на поколенията онова, което извършиха някои (той говори за богомилите); аз искам да дам назидание там, дето смътната памет ще си спомни само метеж и позорно деяние; когато говорят: “те бяха съблазнители и духовни лихсимци” - аз искам младите да дадат правдивия ответ: “Ние знаем какви бяха те - ние знаем за какво умряха те”!


Като пазим жива паметта за богомилите и техните идеали, ние още по-ревностно ще пазим и своя език, защото той е Богу-вдъхновен, и своята азбука, която е носител на Най-висшите кодове и вибрации, и ще знаем и ще ценим факта, че българското знаме - бяло, зелено, червено е вдъхновено точно от богомилите. Тъй като този факт е много малко известен, ще си позволя на края да го разкажа. Българският трибагреник  е свързан с една друга крайно недооценявана личност в нашата история - Раковски. Той също е изкушен от езотеричните познания, член е на езотеричен орден и се интересува живо от богомилите и специално от Боян Мага.

Раковски знае за четирите състояния на материята - твърдо, течно, газообразно и светлина!

Разбрал е, че Боян Мага е използвал магическа трансформираща сила на т.нар. “светлина на саламандъра” - бялата,, зелената и червената...и тогава през 1861-62 година в Българската легия в Белград той за първи път развява трибагреник с цветовете - зелено, бяло и червено. После те стават цветове на националния ни флаг.


Скептиците тук ще възразят, че тези три цвята се срещат във флаговете и на други страни. Да, това е абсолютно вярно, но САМО в българският флаг те са поставени хоризонтално и точно в този ред - бяло, зелено, червено - в енергийно най-силната комбинация. И сега - колкото и невероятно да звучи, но българският трибагреник е връзката ни днес с богомилите от Монсегюр, защото, когато там те правят своите посвещения(Consolamentum) по онова време на пролетното равноденствие, използват три вида светлина - бяла, зелена, червена.

Така нашият трибагреник е носител на богомилският Код. Остава ни само да следваме и най-висшето послание на богомилите, вдъхновено от “Второто послание на апостол Петър” - техния.

Седморен Път на Посвещение:

“Положете всяко старание
и прибавете на вярата си добродетел,
на добродетелта си - познание,
на познанието си - себевладеене,
на себевладеенето си - постоянство,
на постоянството си - блаженство,
на блаженството си - братолюбие,
на братолюбието си - Любов”.

Книгата на проф. Дамян Попхристов - За богомилите от Уста на Ухо, може да поръчате от книжарница Портал12

Препоръчани книги:

Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Дамян Попхристов
Проф.Дамян Попхристов

“Богомилското учение е най-голямото духовно богатство на българите, но не го познаваме, а то е от световно значение”


Проф.Дамян Попхристов е един от най-сериозните изследователи и възкресители на богомилското учение в нашето съвремие. Основател на „Български център Просветление” - организация, която работи за популяризирането на истините за нашите предци и изконните български духовни ценности, за ролята и мястото на българите в социалните, културните и духовните процеси в Европа от древността до днес.

Дейността на центъра се осъществява чрез срещи-разговори, лекции, публикации, пътуващи семинари в България и чужбина, посещения на български училища и центрове из цяла Европа, както и чрез контакти с научни и културни институции, университети и фондации по цял свят.

Проф.Дамян Попхристов e автор на една от най-интересните книги за богомилите издавана в България - “За Богомилите - от уста на ухо”. Тя е плод на многогодишните му изследвания върху Богомилското учение - уникално българско духовно наследство.Използван е богат доказателствен материал от български и чужди източници (апокрифни писания и евангелия, богомилски легенди, хроники, документи на инквизицията и на Ватикана, както и езотерична и окултна информация на автора).

Проследява зараждането на богомилското учение, философията му, източниците, връзката му с други езотерични и дуалистични учения от епохата, близостта и различието му с официалната християнска доктрина, теорията за кармата и прераждането, като акцентът е върху езотеричната същност на учението.

 

“Как ние българите можем да изпълним мисията на богомилите? Като отворим сърцата си и се вслушаме внимателно с много доверие във вътрешния си глас - там е "записан" кода и оттам нищо е в състояние да го изтрие.”


Коментари 3
 • Василев
  09.08.2019 г. 10:12
  Богомилите са били еретици, вярващи, че човек е създаден не от Бог а от дяволът, който е успял да излъже Бог да създаде душа за творението му. Тоест нашият създател е дяволът и според авторът на тази статия, ние сме призвани да се върнем при него.
 • Българионь
  06.08.2019 г. 17:25
  Кой е Дънов- за него Господ е Йехова, Исус е Елохим, а Христос е Адонай. Нали схващате, че това е все едно и също, това е по-точно едно- еврейския бог Йехова… Реално Дънов прокламира юдейството. https://petardanov.com/index.php/topic/12113-09ели-богелохимелохил/ Много малко хора знаят, че Дънов е бил масон, че е работил за Ватикана и е изпълнявал нарежданията на тогавашния Папа. След илюминатското си Посвещение на 33 годишна възраст, той приема ролята на дезинформатор на българите и идеята да въведе духовното робство в България под формата на арийското религиозно движение " Бялото братство ". С обърканите си халюцинации дъновистите да приватизират богомилството стават смешни в опитите си.
 • Цветан Тодоров
  20.07.2019 г. 22:36
  Всичко,сигурно е вярно,но трябва да се расъждава от умни хора.

Коментари:

Спонсори на Портал 12