Търси

Бог лекува душите, не телата. Земетресения, наводнения, катастрофи – това е Божията милост (ВИДЕО)

08.01.2018 г.
5853
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
продължение на текстовата част на интервюто с Елеазар Хараш за Христос и тълувания от Библията:
 
Дори при висшите духовни неща трябва да си практикувал въздържание…
Да, даже и да имаш способност, да можеш, примерно, близък човек дали трябва да го излекуваш, трябва да питаш Бога. Обикновено, при голямата Любов, Той помага, но ти трябва да питаш Бога, защото Той може да не иска… означава, че има по-дълбока цел и замисъл от нашия.

Съвсем накратко: въздържанието води до натрупване?..
Въздържанието трупа Божията сила и във важен момент, когато наистина трябва да се помогне, а не донякъде – Бог знае и Той се съединява с тази сила и стават… имал съм такива случаи, наричат се чудеса, но не са чудеса. Това са Божии закони, които просто действат.

Логично, но ще задам следващият въпрос: едно от седемте чудеса на Христос е в изцелението на сляпородения. Защо точно сляпороденият? Кое е дълбокото послание на Бог?
Ами, Боре, значи, първо, всички земни хора са сляпо родени. Гледната точка е от всякъде сляпа, дори и да одобрява Бога. Той одобрява, но не живее в Бога. Ти, за да разбереш, трябва да си в Него. Даже да имаш доверие на Бога, примерно, трябва Бог да ти е дал Себе Си. То е тясна… Аз в тази книга, моя скрит суфизъм, там има много такива неща, както и да е. Значи, всички земни са сляпо родени, те нямат поглед за Истината и разбиране за Бога, защото Христос отваря очите за Бога и за Вечността, а не да си с отворени очи за света и за, нали…, земното.

Ще си позволя още една скоба, все пак ще дам един пример, в момента ми идва: пророчицата Ванга е сляпа, точно чрез слепотата ли Бог и дава други очи?
Не, просто при нея така е поставено, че… да не си губи времето във външно взиране, да се съсредоточи в себе си. Помагала е даже на много хора. Има си в нея една красива душа, нали… има и тънки грешки, които няма да обяснявам, които е допуснала. Но става въпрос, че тя е помагаща душа, жертвена, красива душа, и защо да се взира по стар навик във външни неща, където си губи голямата сила? За да бъде по-полезна… всъщност при нея е благословение. Някъде е наказание слепотата..., примерно, Учителят: „Който е вадил очи – сега е сляп, който е чупил крака – сега е със счупени крака.“ Но, значи, всичко зависи от… трябва да го поставим на мястото му, Боре.

В първата част на разговора за посланията на Христос вие говорите доста за демоните, но нещо… така много силно в евангелията на Марко и на Лука, за разлика от хората, там се вижда как демоните веднага познават Христос като Бог,  и го питат : какво имаш ти с нас Исусе,  нима си дошъл да ни погубиш? Познаваме те кой си – светия Божии. Какво показва това разпознаване?
Има една голяма част от демоните, по точно 200 демони, на които Енох им казва имената, те са от падналите богове и те имат дълбок спомен за Бога и те знаят Христос кой е, знаят Старците, те познават нещата. Демоните, тези демони, специално тези, не други, те знаят много дълбоки неща, и Учителят казва: „Тъмните сили, Черното Братство, тъмните сили са също разумни. Те познават Бога и имат спомен за него, по-жив отколкото другите демони и дяволи, защото в миналото са били богове, преди да паднат, а дяволите са били ангели преди да паднат.“  Но това зло демонично ще доведе до такова осъзнаване на Бога, което е замисълът на Бога.

Злото е дадено да осъзнаваш все повече Бога.
При хората или при демоните?
При хората, и при демоните, и при дяволите. А Сатана, то се знае, че ще бъде възкресен след време. Понеже Бог е Велика Любов. Няма обречени.

Когато престане да бъде негов инструмент…
Да, когато си свърши работата. Тежка работа го чака. Много по-тежка от на Христос. То е голяма мъка за него, нали… но той работа – Учителят казва – 24 часа, няма почивен ден.
Когато това осъзнаване дойде, цялата работа е за осъзнаване. И тогава това злото ще умре в осъзнаването. Това зло, което Бог е допуснал, е велик Замисъл. То е във владение на Бога, и то ще ни спаси от едно друго, по-голямо зло, за което е хубаво хората да не знаят. И те ако знаеха за това зло… така ще ти го кажа: всичко, което в момента в света, каквото се сетиш – земетресения, наводнения – това е Божията милост, защото Той ръководи това зло. И чрез него преобразява. Бог лекува душите, не телата, лекува душите и след време … Това е велика Божия милост, велика Любов, ако можеш да я видиш, ако можеш да я обхванеш – то си е така.

Многократно си говорим за това, че в крайна сметка по-важна е душата да оцелее отколкото тялото и понякога самата душа прави така да се раздели с тялото…
Точно така, значи, душата е сътворена по много специален начин, чрез слово на Бога – сгъстени слънчеви лъчи и в душата има нещо, което се равнява на 100 милиона слънца – казва Яджнавалкиа . Докато света и телата са лесно сътворими и не са… Онова е тайно творчество. Но тука искам да ти кажа, че демоните познават Христос, познават и Енох, познават служителите. Енох също е от боговете, но не от падналите. Даже познават частично Божията сила, но не познават Неведомостта на Бога, Скритостта Му, не им е дадено там, както и да е . В Бог има една абсолютно скрита част, абсолютно непознаваема и неведома, включително и за боговете.

Силните думи на Павел: С Христос да умреш и да възкръснеш. За кого са постижими?
Христос е абсолютно чисто съзнание, както ти казах не е роден от Мария а от Бога. Не е сътворен, той е от Бога. А въпросът на Павел какъв беше?

С Христос да умреш и да възкръснеш – за кого е постижимо това?
Да…

Аз сега се сещам, на първо четене, за богомилите – те го показаха.
Да..
Когато си в единство с Христос…, онзи случай там дето го поразява. То е много дълга история и много тънка. Павел е бил гонител, знаеш.. обаче е бил търсач на Истината, той е бил даже фарисей , обаче търсач на Истината, забележи, това е вече разлика. И когато Бог го поразява чрез Христос, чрез излъчване светлинно, Павел става служител, защото той  е търсач на Истината, и вижда Истината. Те после го упрекват, много трудности, много проблеми много врагове. .. Това е подобно на… може цяла лекция да се направи, защото то е голям въпрос. От този момент той е така преобразен и вече може да понася тежките си болести, трудностите, през които минава, заканите, нали защото този миг е Божий миг и той вече е зърнат Бога, Тайната на Бога, то не е само светлина, там скрито в светлината, и той вече може да понесе всичко. Всичко… Преобразен! Той затова става от Савел – Павел.
 
 
1
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса и сигурността ( анализатор в B2 Security - противодействие на трафика на хора, антитероризъм, продоволствена сигурност, регионално развитие и политки на Балканите), основател на Асоциация на българските села и аграрна медийна група, чрез които работи в направлението за възраждане на българските села и селско стопанство - по природосъобразен и устойчив начин.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12