Близо 95% от хората не знаят какво споделят във Фейсбук, но го правят заради заглавието

24.03.2016 г.
1817
Добавена от: Портал12
5 коментара
Все повече наблюдаваме една сравнително нова тенеденция за поведение в социалните мрежи и най-вече във Фейсбук. Това е така нареченото споделяне единствено на заглавия на публикации, без самите публикации да са прочетени и разбрани от потребителите в социалната мрежа.

Ако постоянното бързане, дефицитът на време в съзнанието и поведенческите модели ни карат просто да споделяме повърхността и "опаковката на нещата", без да вникнем в нейното съдържание, то тогава какъв е смисълът да сме "социално активни"?

Проучване на една от водещите пипълметрични агенции в Европа показва, че от всеки 100 потребители на Фейсбук, които са споделили дадено текстово съдържание, обикновено чрез външен линк, едва между 3 и 5% всъщност са прочели самата статия и знаят за какво става въпрос.

Подпобен тип поведение онлайн може да се обясни с желанието на човек за показност сред приятелите си и в публичното пространство за "ангажираност" по една или друга тема, което обаче всъщност се явява една опаковка без осъзната и реализирана стойност. 
Коментари: 5
 • Дамян Гюзелев
  25.03.2016 г., 11:01 ч.
  1     0

  Наистина има нещо вярно тук - доста хора са заети с "изграждане на имидж" във фб, но явно за момента това ги кара да се чувства добре и го предпочитат пред истинско личностно развитие, посредством четене и социализация лице в лице.

 • Bilko Begins
  25.03.2016 г., 08:51 ч.
  3     0

  Масово съм почнал да избирам опция Unfollow friend or group като за групите се абонирам да ми изкарва само събития и забелязвам колко по-добре facebook започва да ме засича от какво се интересувам и да ми изпраща повече от него и по-малко спам...

 • Марлена Боянова
  24.03.2016 г., 10:44 ч.
  3     0

  Ами да, всеки си избира как да си нахрани гладното его. Има много начини за това, а за щастие безсмисленото споделяне във фейсбук едва ли може да навреди на някого. Ако ви спамят такива хора, знаете какви са опциите в социалната мрежа

 • Пламката
  24.03.2016 г., 09:35 ч.
  2     0

  Освен ако не работиш нещо такова - никой не ти е опрял пистолет в главата, че да те кара да споделяш

 • даниел
  24.03.2016 г., 09:26 ч.
  2     0

  мен ме карат да го правя  

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай