Търси

Благотворителна инициатива дарява образователни компютри на деца в нужда

27.09.2016 г.
1268
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Старите и непотребни, но работещи компютърни части и компоненти, които залежават по мазетата или шкафовете ви, могат да бъдат използвани за благотворителна кауза. Край село Арбанаси със своето семейство живее Людмил Егов, който събира и поправя стари работещи компютри, зарежда ги с образователни и забавни програми и филмчета, а след това да ги подарява на семейства с деца, които нямат възможност да си купят компютър.

Съдържанието, което Людмил инсталира за децата, е под формата на филми, приказки, детска музика, игри, образователни програми, енциклопедии. Всичко е тествано предварително, като Егов е подбрал стойностно съдържание без насилие. Развитието на инициативата, както и какви дарения от компютри Людмил получава, за да поправи и подари на семейства в нужда, са поместени във фейсбук страницата Дари добро - нов живот за старите компютри.

Това е само част от благодетелните проекти, с които се занимава Людмил. Преди да започне осъществяването на добрите идеи, той живее в Канада и гради успешна кариера с добри доходи. След 7 години обаче осъзнава, че този начин на живот не го удовлетворява и се връща в България, за да заживее скромно и спокойно със семейството си.

Людмил разказва:
“Желанието ми да давам и да помагам на хората на България ме върна обратно тук. Първото нещо, когато се завърнах, бе да въведа в обществото образи и представи, които да премахнат закостенелите представи и табутата - раждане, отглеждане на деца, индигови деца (новата култура), здраве, здравословно хранене, правилно стопанисване на тялото, нов вид образование и т.н. Имайки възможност да направя паралел между две различни култури, видях много неправилни разбирания в българина, които трябваше да бъдат "update"-нати :-)”

Ако имате желание да подпомогнете инициативата, следете фейсбук-страницата - https://www.facebook.com/staripc/. А ако познавате семейство в нужда, свържете се с Людмил, за да подари подновен компютър с ценно за децата съдържание.
 
Коментари 1
  • Пламен
    28.09.2016 г. 14:16
    Познавам бегло Людмил. Наистина добър и смирен човек. Важно е хората да знаят, че всъщност компютрите отиват наистина при отговорни и добри деца и семейства, които наистина ще ги ползват за ограмотяване (а не за видео игри или да го продадат от нужда)... Людмил беше споменал веднъж, че понякога му е по-лесно да намери компютър, отколкото да намери подходящи притежатели на компютрите, понеже те не са в мрежата (логично.. нали нямат компютри и интернет) и чисто физически е трудно с издирването на самите хора! Така че който се сеща за такива добри и отговорни семейства в нужда, нека се свърже с Людмил :)!!!

Коментари:

Спонсори на Портал 12