Търси

Биодинамичното земеделие на Щайнер и действието на Духа в Природата ще се изучава в колеж

27.11.2018 г.
5926
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Биодинамичното земеделие на създателя на Антропософската наука - Рудолф Щайнер ще се изучава в колеж в Дряново. В учебния план е включено разработване на биодинамичен календар за работа във фермата, по модела от Мария Тун, а също и модул за това как да бъде създадена нова биодинамична ферма. През 2019 г. се очакват първите 100 студента като се предвижда всяка година броят им да се увеличава с 10 % до 2023 г. Колежът ще обучава студенти освен от България, а още от Гърция, Турция, Украйна, Молдова, Беларус. От колежа ще организират още зелено училище, семинари по биодинамично земеделие с известни лектори от цяла Европа.
Руодлф Щайнер поставя въпросите за развитието на земеделието в тясна връзка със силите на Земята и Космоса. Той разглежда земната почва като действителен орган. Обяснява живото взаимодействие и отразените космически сили. Показва космическият химизъм и излъчване, свързани с кристализиращата сила и цялата структура на растенията и животните. 

Подходът към земята и животните е обяснен в книгата Биодинамично земеделие - от духовно научна гледна точка. Щайнер обяснява действието на Духа в Природата. Повече по темата за новия колеж по биодинамично земеделие, може да прочетете в Selo.BG
 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12