Билкарят Васил Канисков: На вратата чука нов тип медицина - духовната

20.05.2019 г.
117562
Добавена от: Драгомира Иванова
15 коментара
Инж. д-р Васил Канисков е посветил живота си на това да помага на хората. Започва активно да изучава, описва и практикува професията, свързана с българската народна медицина и лечителското изкуство, през 1989 г. Автор е на книгите „Духовните учения и българите”, „Духовното лечение и българите”, „Билките в България Европа и по света и тяхното използване том І и том II”, „Канисков, Васил в съавторство Отче наш”, „Българска народна медицина, съвременна медицина, лечителско изкуство – Заболявания на дихателните органи и тяхното лечение том І; „Българска народна медицина, съвременна медицина, лечителско изкуство – Болести на храносмилателната система и нейното лечение том ІІ, част І; „Българска народна медицина, съвременна медицина, лечителско изкуство – Болести на храносмилателната система и нейното лечение (коремна област) том ІІ, част ІІ; „Когато имунната система заболее”, „Българска народна медицина, съвременна медицина, лечителско изкуство – Болести на черния дроб и тяхното лечение том ІІІ, книга І; „Българска народна медицина, съвременна медицина, лечителско изкуство – Болести на жлъчни пътища, злъчен мехур, далак, панкреас и тяхното лечение том ІІІ, „Лечебните растения на България - Енциклопедичен справочник”, „Фитотерапия на онкологичните заболявания – Монография”, „Съвременна фитотерапия, пълен справочник – монография”, „Ботанически речник – основи”. Книгата „Фитотерапия на онкологичните заболявания“ е преведена на френски и немски език.

Наскоро излезе от печат само на френски език книгата „Наръчник на природолечителя” в съавторство с живеещата във Франция българка Ваня Естабен. В нея са описани 250 лечебни растения, период на събиране, как и за какво се употребяват.

Основните източници, от които черпи своите познания, са народната медицина, трудовете на народния лечител Петър Димков и Божественото познание на Учителя Петър Дънов - Беинса Дуно. Семеен е с пет деца, едно от които - осиновено. Среща се с рака, когато е на 14 години. Баба му постъпва в болница и месец по-късно я изписват като безнадежден случай. Това съвпада с пролетната му ваканция и се прибира на село с нея, решен да й помогне с методите на народната медицина. И успява, тя доживява до 86 години.

Билкарят твърди, че чрез методите на народната медицина е открил лечение за атеросклероза, множествена склероза, хепатит С и В. Решил е здравословните проблеми на много хора, не чрез чудеса и мистика, а благодарение на постоянното наблюдение и изследване на билките и знанията му за тях.Д-р Канисков, кога идват болестите в живота ни и какво е правилното ни отношение към тях?
Заболяванията идват, когато се наруши вярата, когато се загуби чувството за справедливост, когато имунната система отслабне, когато човекът се предаде. Тогава отвътре навън започват сривовете, предизвикани от дисбаланса във вътрешната кутия на имунната система - вярата в себе си, вярата в Бога.

Правилното ни отношение към болестта е като към разумно същество. Добре е да я приемаме като гост, да я черпим добре, с необходимите билки и да я оставим да си замине.
Болестите, които ни нападат в днешно време, изпреварват съвременното знание за борбата с тях. Те са предизвикани от нас самите, от начина ни живот и най-вече от отдалечаването ни от природата. За радост много хора започват да си отварят очите за това, дори много лекари признават, но не официално, че всички тези сокове и нектари в пластмасови бутилки са причина за стерилитет сред жените.

Ако човек приема всичко в първоначалната му същност и чистота – храна, вода, въздух, слънце, може да живее и до 160 години. Говоря за всички природни дадености, с които човек като същност, като същество е изпратено на Земята.


За мен като народен лечител 25% от лечението може да го извърши билката, лечителят или лекарят, а 75% остава на човека и природата.

С какво се отличава нашата народна медицина?

Тя е свързана с душевността и бита ни и е в синхрон с народния ни календар, който е започнал да се съставя преди хиляди години. Древнобългарският календар е най-съвършеният в света. През 1976 г. ЮНЕСКО го обявява за такъв. Традициите и обичаите ни са свързани с благополучието и здравето ни и ако има някакво отклонение, веднага идва на помощ народната медицина със съответния билков продукт, метод и вибрация. Тя е свързана в едно триединно цяло с народния ни календар, с българските традиции и обичаи. Няма народ в света, който да има това триединство.

Неслучайно ръченицата ни е в такт 7/8, какъвто е и ритъмът на слънцето. Това древно божествено познание е закодирано и в нашите шевици, неслучайно казват, че българската шевица може да лекува. В нея е вложен ритъмът на Вселената. В шевицата са вплетени символи, които са свързани с познанията, разбиранията и вярванията на хората за света, за вселената.

Как да живеем така, че да не се разболяваме от най-коварната болест – рака?
Като изключим от менюто си месото, белият хляб, тестените изделия, захарта, кремчета и нишестета, и газираното. Можем да променим структурата на всяка храна с молитва.
 

Затова е добре преди хранене да се помолим, както и когато пием вода, защото както е известно, водата е жива и има памет. Тя записва всичко което чува, вижда и усеща.


Отвърнете мислите си от миналото и бъдещето и да ги концентрирайте само върху настоящето, върху момента. Изберете това, което носи удобство за вашето тяло, душа и Дух - но не и ленивост. Не се обръщайте към "болните" въпроси, а си фиксирайте една светла надежда. Ако толкова не виждате светлинка, хванете настоящия миг. Изживейте инстинктивно всеки миг, не позволявайте да остане празно място, където ще се настанят страхът, безпокойството, съмнението, отчаянието. Това не значи да живеете пасивно и да мързелувате. Погледнете с очи, които не виждат злото. Останете извън и над света около себе си, така ще започнете да го опознавате по нов начин.

В природата има всичко, с което можем да се лекуваме, така ли е?
Точно така е. Биологично активните вещества в билките не действат по-бавно, от техните аналози в химията, както се твърди от официалната фармация. Напротив - те са по-ефективни и „по-бързи“ защото са „познати“ еволюционно от клетките на физическото ни тяло.

За разлика от традиционните антидепресанти, които водят след себе си редица странични ефекти, билките подпомагат функционирането на централната нервна система без да вредят на организма. Именно затова са предпочитано средство. Ще ви припомня думите на Учителя Петър Дънов, който казва - „Човек, който изпълнява волята Божия, нито вълци го ядат, нито разбойници го крадат. Няма болест в света, която да не може да се лекува”.

Казвате, че на вратата чука нов тип медицина - духовната?
На всички нас ни предстоят срещи с нов тип енергии и необходимостта от нови познания е неизбежна. Това е и причината на вратата да чука нов тип медицина – духовна. Химията и методите на лечение, които се дават от научната медицина, отдавна не са достатъчни, тъй като по своята същност човешкото същество е триединно, както е триединен Бог. Научната медицина познава всяко кътче, орган или система от човешкото тяло, но може би поради своята висока научност е изключила категориите душа и дух, а те са единни с тялото, така както са единни Любовта, Мъдростта и Истината.


 
Драгомира Иванова Драгомира Иванова
Драгомира Иванова е журналистка. Завършила е Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Пише статии в печатни и интернет издания, свързани с духовното развитие.  Вярва, че мисията ѝ е да е полезна с тях. Стреми се да развива духовното в себе си и да има хармонични отношения. В словото на Учителя Петър...
Коментари: 15
 • Диди
  23.04.2020 г., 19:34 ч.
  2     0

  Днес за първи път чух за Васил Канисков от моя близка, която страда от все още неизвестно заболяване. Тя е насочена към този човек от нейна позната, която е изключително доволна от неговото лечение. Аз проявих интерес към този човек най-вече за здравословното състояние на моята близка и за други такива около мен, които биха се нуждали от помощ. От прочетеното до тук оставам с изключително надеждни очаквания. Ще се снабдя и с издадените книги за подробности. Пожелавам здраве и светли мигове на Васил Канисков за начинанието, което е предприел! Да лекуваш хората е нещо велико. Едно от образованията ми е медицинско. Работила съм 10 години в интензивно отделение. Въпреки това съм привърженик на нетрадиционната медицина. Просто защото знам, видях и вярвам, че понякога тя е безсилна. Има друг вид лечение, насочено към имунитета чрез билки и убеждения. Ето за това съм насочила вниманието си към този лечител. Ще пиша пак когато проуча всичко. Бъдете здрави!

 • Враца
  13.07.2019 г., 21:50 ч.
  6     0

  Поздарви от Враца! Благодарим от сърце за всичко до сега! Да сте жив и здрав дълги години, защото само на вас имаме доверие...

 • Кирил Киров
  08.07.2019 г., 23:51 ч.
  8     1

  Много ерудиран,огромни знания -медицински,лечителски-доктор по изкуствознание.Многобройни печатни издания.Забележителни телевизионни изяви.Духовно извисен ,със страхотно умение да усеща физическите и душевни проблеми на хората.Всяко посещение при него ме изпълва с енергия и . оптимизъм.Благодаря му .Желая здраве и дълъг живот.

 • Наталия
  13.06.2019 г., 18:09 ч.
  2     0

  Здравейте, дали бихте ми дали координати на доктора, тъй като искам да заведа баба ми при него

 • Иглика
  30.05.2019 г., 15:31 ч.
  2     0

  Как можем да се свържем с него .

 • васил канисков
  24.05.2019 г., 06:05 ч.
  14     2

  подарък за 24 май, на тези, които вярват и не вярват!  

   

  Ref.: Ms. No. PHARMA-19-114R1  

  QUANTUM ANALYSIS OF PHARMAKODYNAMICS IN PHYTOTHERAPY  

  Pharmaceutical Sciences  

   

  Dear Kaniskov,  

   

  I am pleased to tell you that your work has now been accepted for publication in Pharmaceutical Sciences.  

   

  It was accepted on May 23, 2019  

   

  Comments from the Editor and Reviewers can be found below.  

   

  Thank you for submitting your work to this journal.  

   

  With kind regards  

   

  DR. BIPIN CHANDRA JOSHI  

  Editor  

  Pharmaceutical Sciences

 • Свищов
  23.05.2019 г., 09:24 ч.
  12     1

  Васил Канисков е рицар на съвремието! Сърдечно съм му благодарен за всичко което прави за целия български народ. Дано с коментарите наистина не му създадем неприятности, но когато истината се говори смело, цялото небесно войнство помага!

 • Васил Канисков
  22.05.2019 г., 20:47 ч.
  18     4

  След тези хвалби уважаеми приятели не ми остава нищо друго освен да очаквам рекетьори, данъчни, натрапници и пълни кофи със злоба и ненавист.... по-добре си мълчете, за да ме имате за по-дълго време. Препоръчвам ви да търсите и прочетете излязлата току-що от печат книжка: "Мокрите сънища на лечителя-билкар Васил Канисков". Там, ще намерите информация за моя милост описана в "БГ-Мама", като действащ сътрудник на държавна сигурност, сексуален манияк, рептил и т.н. (да не съм забравил нещо г-жо Светла?). Благодаря на всичките институции в РБългария, които ме подкрепят - да творя и работя (най-вече на Университета и БАН). Да сте живи и здрави всичките! Искрено ваш: Д-р Васко Ох-неболов

 • Росица
  22.05.2019 г., 16:18 ч.
  5     0

  Васил Канисков помогна на майка ми, за което сме му изключително благодарни!  

  За традиционната медицина нейното заболяване е нелечимо и води до пълна слепота, а с помощта на Васил Канисков зрението й не само, че не се влоши, а се подобрява.  

  Бог да го пази!

 • Ирина Попова
  21.05.2019 г., 18:11 ч.
  10     0

  Васил Канисков е изключителен лечител, посветен изцяло на знанието, науката и духовността.

 • Кети Цветанова
  21.05.2019 г., 15:33 ч.
  9     0

  Изключителен мъдър и сърдечен .Благодаря лечители!!!!

 • Мария
  21.05.2019 г., 15:00 ч.
  11     0

  Лечението е не само физически, но и духовно. Мога само да кажа БЛАГОДАРНА съм, че съдбата ме срещна с Васил Канисков. Неверятна енергия и себеотдаване. БЛАГОДАРЯ.

 • Валя Вернер
  21.05.2019 г., 13:58 ч.
  16     2

  ВЕЛИК БЪЛГАРИН!!!  

  Той ме излекува от най сърашната болест! СПАСИ ЖИВОТА МИ!! БОГ ДА ГО ПАЗИ И ЗАКРИЛЯ!!! ОТ ДУША И СЪРЦЕ МУ БЛАГОДАРЯ!!!  

  Наистина казвам ВЕЛИК БЪЛГАРИН!!! ДОБЪР, ЧЕСТЕН , ТУДОЛЮБИВ, ОТДАДЕН НА ХОРАТА, НА БЪЛГАРИЯ И НА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО!

 • Елена Петрова
  21.05.2019 г., 11:30 ч.
  15     3

  Най- добрият ЧОВЕК когото познавам. Едно огромно БЛАГОДАРЯ !!!

 • Виктория
  21.05.2019 г., 11:20 ч.
  17     1

  Невероятен човек, изключителна личност!  

  Безкрайно съм благодарна, че спаси живота ми! Отвори очите ми за новото...????????

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12