Търси

Бездомни хора от приюта във Варна се нуждаят от спешна помощ

02.02.2016 г.
7335
3
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Тази зима приютът за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица във Варна не може да побере всички нуждаещи се хора. Към момента там са настанени около 140 души, при капацитет 50. Приютът е в окаяно състояние и има нужда от ремонт. Към приюта работи 1 социален работник.

Хората се нуждаят спешно от дрехи, обувки, храна, постелки, посуда. В голямата си част те са без образование и ценз, въпреки че се намират и такива със средно образование. Има хора, страдащи от алкохолизъм, умствена изостаналост и други психически заболявания.
Хората там са крайно нуждаещи се, без близки и роднини, без документи за самоличност, без здравни осигуровки и доходи. Осигурено е по едно ядене дневно само за около 30 души. Сериозен проблем за тях е липсата на здравни осигуровки. „При спешна нужда от лечение се налага да се молим и търсим лични връзки и контакти с лекарите в медицинските центрове, джи пи-та и специалисти“, споделя управителят на приюта господин Енчев.

Ежедневно минаваме покрай клошари, всеки тайничко си пожелава да няма тяхната съдба. Застанали до уличната кофа за боклук, те ровят и ядат директно от контейнера. Странна гледка... Как да реагираш? Замисляш се какво ли е да бъдеш, без да имаш?
За зрелостта на обществото ни говори това, как се отнасяме към най-нещастните и отхвърлените, най-бедните и окаяните. Затова ви предлагаме да помогнем на хората, оставени в нищета!

Телефон за връзка и помощ: 0882 568932. Адрес на приюта: ул. Петко Стайнов 7, град Варна.
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 

Свързани публикации

Не съм изгубен - кампания - България
12.01.2016 г.
1521
1

Инициативата „Не съм изгубен“ завладява вече цяла България (ИНТЕРВЮ)

Акцията „Не съм изгубен“ и е в подкрепа на бедните и бездомните хора, които са особено уязвими от студа през зимата. Инициативата завладя и други градове в страната ни, та дори и съседката ни Румъния с доброта
Виж повече
приют за кучета - Шемшево
25.01.2016 г.
1650
6

Благотворителна среща за приюта за кучета в село Шемшево организират великотърновци

Организаторите отправят апел към всички, които имат желание да помогнат с идеи, споделеност и човечност!
Виж повече
пчеларство | © Портал12
28.01.2016 г.
2510
7

Училище за пчелари ще помогне на сираци да се обучат в пчеларство

Това съобщи за Портал 12 младият пчелар Владимир Каменов, който е един от създателите на училището за пчелари и координатор на Федерацията на българските пчелари за област Монтана
Виж повече
Коментари 3
 • Дени Бо
  12.02.2016 г. 11:48
  Здравейте, ако се намираме в София, как можем да изпратим дрехи?
 • Марлена Боянова
  03.02.2016 г. 10:53
  Ето ви повод да проявите добрината си и да се освободите от стари неща - отворете място за нови енергии вкъщи и направете живота на някой несретник малко по-поносим.
 • Максим Янчев
  02.02.2016 г. 21:26
  Ако си дал... нататък знаете!

Коментари:

Спонсори на Портал 12