Търси

Астрономи потвърдиха за нови вълнови аномалии от приближаващата планета 9 (Нибиру)

23.10.2016 г.
6863
2
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Астрономи потвърдиха за регистрирани нови вълнови аномалии от приближаващата Слънчевата ситема планета 9 (Нибиру). Константин Багитин и Майк Браун от Калифорнийският Университет съобщиха за получени нови трептения и пертурбации на небесни тела, движещи се „на границата“ на Слънчевата система. Учените изразиха оптимизъм, че до няколко месеца вероятно ще могат да направят снимки на небесното тяло, с големина минимум 10 пъти над тази на Земята. Според предварителната информация Планета 9 е газов гигант.

През Април т.г., в редица интернет издания по целия свят бе публикувана изтекла информация, че космическият кораб от мисията Касини, изследващ Сатурн и дълбините на Слънчевата система, е бил увреден заради необичайни аномалии в орбитата на планетата. В официално изявление НАСА съобщи, че в момента космическият кораб вече не изпитва необясними отклонения в своята орбита около Сатурн и работи в нормален режим, но не отрекоха за регистрираните аномалии.

Мистериозните аномалии в орбитата на Касини може потенциално да се обяснят с гравитационно дърпане от теоритично съществуващата масивна нова планета - 9 в нашата Слънчева система.

„Неоткритата все още планета, която е все още дори извън орбитата на Нептун, се предполага от учените, че се движи в широко разтеглена траектория и има 10 пъти масата на Земята, което следва да се отрази на орбитата на Сатурн, но не и на Касини", заяви Уилям Фокнър, планетарен учен в JPL. Фокнър се позовава на аналитична информация и данни с висока точност на космически апарати и навигация на НАСА.

Влиянието на новата планета върху Земята
Според учените планетата може да навлезе със своята траектория в пътя на познатите ни планети в Слънчевата система в периода около 2020-2028-а  година. Това може да повлияе гравитационно и на Земята, под формата най-вече на наводнения, а също и земетресения. За съжаление космическата мисия Касини се очаква да работи ефективно до края на 2017, когато ще изчерпа наличното си гориво и няма да може да предаде прецизни данни през следващите години.

Мисията на Касини-Хюйгенс е съвместен проект на НАСА, Европейската космическа агенция и Италианската космическа агенция, която изучава Сатурн и региона на Нептун от 2004-а година насам.

"Когато качествените изменения доведат до количествени натрупвания, тогава нещата ще се случат в условия на скоротечна развръзка"ВИЖТЕ ОЩЕ: 
Новите земетресения в глобален мащаб са само лека подготовка за периода 2020-2028

В очакване на масови наводнения, ЕС и НАСА изстреляха сателит за мониторинг на океаните
Коментари 2
  • Antonina Toncheva
    24.10.2016 г. 00:15
    :)
  • Алия Ошова
    23.10.2016 г. 22:15
    Дедите ни са наричали планетата Нибиру Галактическото слънце. Зовяли са я още и Сумер. Древните българи от предисторическите времена са знаели, че слънчевата система се върти около Галактическото слънце. Те са наричали това слънце СуМер(о) със значение От Морето. От вселенското Море на първичната енергия, оформила се най-напред като вода / водни пари, се е оформила и първата скала / твърд, Галактическото слънце, около което са се зародили планетите и Слънчевата система. Едва днес учените установиха това, което Древните са знаели - водата е по-стара материя от сушата, а космосът е изпълнен с водни пари, който днес нарекоха Вселенски океан. На Сумер / Шумер древните българи са кръстили село Сумер днес в Българския Северозапад, който не спира да изумява със своите най-древни човешки находки и артефакти. На Галактическото слънце Сумер древните ни деди са кръстили и Сумерската цивилизация, която са създали след преселението си извън земите на България след потопа в Черно море преди 7500 години. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=675133382606288&set=pb.100003288970327.-2207520000.1434808706.&type=3&theater

Коментари:

Спонсори на Портал 12