Търси

Астрологът Кирил Стойчев: През 2020 г. България ще се пробуди

30.12.2019 г.
40007
5
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
„Ние се храним с информация от мига, в който се събудим, до заспиването ни. И ако можем да се огледаме в едно информационно огледало, ще видим, че мозъкът ни всеки момент ще се спука от преяждане. Ако се чувствате така, това, от което имате нужда, е строг информационен пост - 24 часа без телефон, телевизия, интернет, радио, вестници, списания. Това ще ви помогне да отсеете истината от лъжата, важното от несъщественото и ще влезете бързо в хармония с вътрешния си свят”, казва астрологът Кирил Стойчев. По думите му единственият инструмент, с който разполагаме, за да променим съдбата си към добро е характерът ни и стремежът към самоусъвършенстване. Към това трябва да се стремим и през 2020 г. и да не забравяме, че ако енергията ни е насочена само към материални успехи, колкото й да получаваме, ще бъдем нещастни. Затова давайте най-доброто от себе си всеки ден на другите – сили, знания, умения, прошка, доброта и ще жънете богата реколта от радост.Г-н Стойчев, казват, че астрологията е базирана на християнските ценности? 
В ранното езотерично християнство специален акцент е поставен върху доктрината за Слънчевия логос и ранната християнска символика изобразява Христос като духовно слънце - източник на озарение, на ред, хармония и духовно прозрение. По същия начин в астрологията най-голямо значение има Слънцето.

Ние изучаваме не толкова звездите, макар че и те са важни,  но най-вече слънчевата светлина, защото почти всеки феномен, който наблюдаваме на небето - затъмнения, лунни фази, дори появата на звездите през нощта и скриването им през деня, е възможно благодарение на Слънцето.

Зодиакът не е някаква изкуствена конструкция, която някой, някога, някъде е седнал и измислил. Той е обективно отражение на взаимодействието между хората и Слънцето, както и на взаимоотношенията между човека и Бога.

Как са подредени планетите над България за 2020 г., какво ни предстои?
2020 г. ще бъде под влиянието на струпване на планети в знака Козирог. Там ще са планетите Сатурн, Плутон и Юпитер. България, доколкото тя е под знака на Козирога, също би трябвало да се пробуди, подобно на събитията през 1989-1990 г. Тогава също три тежки планети се бяха струпали в Козирог.

Годината няма да е лека както в политически, така и в икономически план. Навлизането на планетата Юпитер, която символизира духовния живот в знака Козирог, означава само едно – време е разделението на духовно и материално да спре и духовните хора да се захванат с решаване на материалните въпроси.

Малцина осъзнават, че най-важният въпрос в момента не е икономическият, а демографският и този проблем ще се задълбочи още повече от 2026 г.  В икономически план струпването на планети в Козирог създава дефицити на стоки и съответно покачване на цените. Очаква се и по-слаба земеделска реколта през 2020 г.

Известно е, че страната ни се намира под знака на Козирог, който дава трудна карма. Как да живеем така, че да изчистим кармата на страната си?
Така както чистим къщата си. Лозето не ще молитва, иска мотика. Когато става дума за българската държава, то от първостепенна важност е тя да създаде условия за гражданите й да се трудят тук, а не да ходят да работят в чужбина. Докато българите, които напускат страната, са повече от тези, които се връщат, България няма да благоденства.

Слава Севрюкова предрича, че идва епоха, осветена от възхода на човешкия дух, звездите предразполагат ли тези нейни думи да се сбъднат?
В астрологичен контекст, това би могло да бъде само епохата на Водолея, в чието зазоряване се намираме. Положителните характеристики на тази епоха са свързани с равноправието, хуманитаризма, братството между хората, еволюция на съзнанието.

В личен план за всеки човек какви съвети ще дадете?
Важно е първо всеки да се самоусъвършенства, да има цел – да знае какво иска да постигне в личен план, какво иска да направи за семейството си, за  професията и за родината си. След което да се хване за работа и да започне стъпка по стъпка да реализира тези цели.

Промяната в характера може ли да промени съдбата ни?
Да, категорично. Единственият инструмент, с който разполагаме, за да променим съдбата си към по-добро, това е характерът ни.

Стремежът към самоусъвършенстване води до развитие и промяна на съдбата.

Можем ли да променяме някои влияния на планетите и да обърнем негативните неща в живота си в положителна посока, или всичко е предопределено?

Моментът на раждането и средата, в която се раждаме, са предопределени. Оттам нататък човек има свободна воля и с много усилия може да надскочи ограниченията на средата, както и някои негативни аспекти, които има в хороскопа. За съжаление днес хората предпочитат да се оставят по течението, вместо да се стремят да променят себе си, а така и живота си към по-добро.

Каква е ролята на Луната в живота ни? 
Луната символизира жената, съпругата, майката, потребностите, удовлетворението от живота, както и женската енергия в хороскопа, която днес все още е потисната или изкривена. Това води до липса на плодовитост, в преносен, а понякога и в буквален смисъл.

Затова е важно за жените да осъществят себе си на първо място като съпруги и майки, и тогава лунният принцип ще се активира и прояви правилно в техния живот. Ако енергията е насочена само към професионални и материални успехи, тогава човек колкото и да получава, ще бъде нещастен


Живеем във време, което е в противовес със законите на природата, обществото ни натрапва фалшив морал и ценности. Как да постигнем хармония? 

Има една максима, която гласи, че ние сме това, което ядем. Бих я перифразирал така:

Ние сме това, което приемаме като информация. Информацията е храна за ума.

Важно е тази храна да бъде чиста, качествена, да не е лишена от витамините и другите ценни съставки, т.е информацията да не е прекалено обработена. Освен това има нужда от почивка между храненията. Ние се храним с информация от мига, в който се събудим, до заспиването ни. И ако можем да се огледаме в едно информационно огледало, ще видим, че мозъкът ни всеки момент ще се спука от преяждане. Ако се чувствате така, това, от което имате нужда, е строг информационен пост - 24 часа без телефон, телевизия, интернет, радио, вестници, списания. Това ще ви помогне да отсеете истината от лъжата, важното от несъщественото и ще влезете бързо в хармония с вътрешния си свят.

Вие изследвате и медицинската астрология. Кои са истинските причини за заболяванията? Защо българинът все повече боледува? 
Всеки от нас има рефлекси и системи, които предпазват мозъка при удар или в екстремни ситуации.

Има ли обаче системи, които го съхраняват при вътрешни увреждания, „прегряване“, „полудяване“? Оказва се, че има – и това са болестите.

Мозъкът често е сравняван с компютър, който извършва милиарди изчислителни операции, преди да вземе решение. Представете си, че стартирате някоя „по-тежка“ програма, чието зареждане в паметта на компютъра отнема повече време. Вие обаче бързате и кликвате отново върху иконата на програмата, тя се зарежда втори път и това изисква още време. Ядосани, кликвате да отворите друга програма и накрая компютърът съвсем забавя работата си и зацикля. Тогава на екрана излиза съобщение за грешка. Когато човек попадне в подобна ситуация на зацикляне, съобщенията за грешка, които получава в хода на своя живот, са болестите. Казано по друг начин:

Днес сме болни, защото отлагаме решаването на проблемите, не се справяме със ситуациите, в които животът ни поставя.

Кажете нещо, което да правим сутрин, за да бъде денят ни ведър, да дишаме леко?  
Земеделецът, който се радва на добра реколта, посява в земята най-доброто семе, не го оставя за себе си. Така и вие – сутрин си кажете – днес ще дам най-доброто от себе си на другите. Ако пестите силите, знанията и уменията си, те един ден ще привършат, няма да можете да разчитате на тях. Давайте най-доброто от себе си всеки ден и ще жънете богата реколта от радост, щастие и успехи.

Кирил Стойчев е икономист по образование и астролог по призвание. Завършва Икономически университет - Варна през 1995 г. От 2004 е председател на Българска астрологична асоциация. Като консултант и изследовател извършва изследвания в областта на наталната, прогностичната, кармичната и медицинската астрология. В периода 2001-2019 г. изнася десетки доклади и лекции. Провежда обучение по астрология в София и Варна. Автор е на пет книги - "Еволюция на връзката","6 дни, за да постигнеш всичко, което желаеш", "Животът е игра, играта е живот", "Астромедицина за всеки", "144 възможности". Провежда обучение по астрология в София и Варна. За контакт: kiril_astro@abv.bg

 
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова е журналистка. Завършила е Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Пише статии в печатни и интернет издания, свързани с духовното развитие.  Вярва, че мисията ѝ е да е полезна с тях. Стреми се да развива духовното в себе си и да има хармонични отношения. В словото на Учителя Петър Дънов намира отговорите за живота.
Коментари 5
 • Мариана Стойнова
  05.12.2020 г. 07:55
  Много точно казано от много точен човек !
 • Мо
  14.04.2020 г. 00:21
  Когато погледнеш честно в себе си, ще разбереш, че може и да има някои изключения, но щастието за жените не е в професионалната реализация. Тази реализация може да бъде заместител на другото, но заместител недостатъчен и копромисен. Хвала на жените - професионалисти и 2 пъти по-голяма слава за жените майки. Защото съзиданието се осъществява във висша степен в сияещите очи на децата и всички, които ни обичат. Научете жените на величие и те ще ви дадат сила, свобода и безкрайно талантливите наши деца, възпитани при това. Трудно му е на семейството когато в нета в преводни статии пише за 3 год. деца, които още са на памперси. Това по същество е опит за заличаване на вековни традиции и ценности, налагане на чужди представи и неумелости и пошло отношение към децата и към всичко, ИЗМЕСТВАНЕ НА ФОКУСА НА ОБЩЕСТВОТО НИ ОТ ИСТИННИТЕ МУ ТЕМИ. Всичко това не смятам, че е просто така и случайно, но светлината идва и преди развиделяване е най-тъмно. Ще устоим и ще победим и това го знаят и враговете ни в най-голяма степен, затова натискат и тъпчат до последно и колкото може повече. Е, и този път няма да променим традицията и пак ще успеем и ще създадем нови обществени отношения, можете да не се съмнявате. Защото речено е, който е стъпил на наша земя, свободен става. И речено е, душа друга душа да не подвежда и дух духа да не поробва, от време оно е така по земята българска.
 • Овчар
  21.03.2020 г. 08:13
  Със лунния цикъл ме загуби като фен.Ние живеем на Земята и земния цикъл е ръченица.Оттам главния проблем на жените е, лунния цикъл.И не луната, а слънцето води женските цикли,защото е майката Богородица. А и учените не знаят,те изучават вече направеното. Със здраве. :L
 • Наталия
  18.03.2020 г. 03:58
  "Затова е важно за жените да осъществят себе си на първо място като съпруги и майки, и тогава лунният принцип ще се активира и прояви правилно в техния живот. Ако енергията е насочена само към професионални и материални успехи, тогава човек колкото и да получава, ще бъде нещастен." Ей с това ме загуби и не му вярвам. Все едно да каже, че мъж, който не печели добри пари, щото това нали е мъжка работа, трябва да е нещастен и самотен. А за бездетните стари моми нещо да каже? Щом са моми и са бездетни, то те трябва задължително да са нещастни. Мая Плисецкая сигурно е била депресирана нещастница, щото не се е реализирала като майка, а само професионално.
 • ЕМИЛ ДОДОВ
  10.01.2020 г. 17:46
  ПРЕЖИВЯЛ СЪМ ДОСТА НЕЩА ,ГОЛЯМ ЖИТЕЙСКИ ОПИТ И СИГУРНО НЕ ПО МАЛЪК ДУХОВЕН. ДА ДАДЕШ НЯКОМУ НЕЩО ,В ДУХОВЕН АСПЕКТ, НЕ Е ВАЖНО КОЛКО ИМАШ А КАК И НАЙ- СЛОЖНИТЕ НЕЩА ДА ГИ ИЗРЕЧЕШ ПО НАЧИН РАЗБИРАЕМ ЗА ДРУГИТЕ. ТОВА Е НАПРАВИЛ БРАТ СТОЙЧЕВ.ПОЗДРАВЛЕНИЯ. МЕЖДУ ДРУГОТО ТАКА Е ДЕЙСТВАЛ И ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС.

Коментари:

Спонсори на Портал 12