Търси

Астрологично знание на 2000 години отново възкръсва в книгата на астролога Румен Колев

30.09.2016 г.
2465
3
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Астрологът Румен Колев представи в гр. Варна поредната си новооткривателска разработка в областта на астрологията – книгата "Атнтична астрология, том II – Планети, Планети в Аспекти“, с оригинален гръцки текст и превод.

Книгата е създадена на база изумителните трактати на Хермес, които ни потапят в една друга Вселена, където хората със затаен дъх наблюдават знаците на Бог, нарисувани в лазурното небе.
Книгата е очаквана с голям интерес в средите на професионалните астролози, така също и от любителите на тази древна наука, тъй като тя навлиза дълбоко в древното знание за звездите.
Авторът Румен Колев сподели с гостите, дошли на представянето книгата:

Тя е част от знанието на древните египетски астролози и тя е не просто ценна, тя е революционна за съвременната Астрология и има фундаментална научна стойност за всеки сериозно интересуващ се от древната наука Астрология. В Античната Астрология нещата са много по-научаеми, за разлика от модерната. Тя дава система, която сравнително бързо може да се усвои и приложи. Именно това я прави една от най-важните книги за древното знание, защото Античното знание е сила, и затова е било скривано и предавано завоалирано векове наред.

На представянето на книгата във Варна авторът Румен Колев разказа накратко за Хермес и неговите скрити за съвременния свят знания, като направи кратка енциклопедична разходка в света на Античната Астрология, Античните знания и концепции на древните Посветени.
В тази книга за първи път се разкрива Доктрината на Хермес относно аспектите, като се стъпва на думите на легендарните ученици на Хермес - Нехепсо и Петозирис. Текстът е на старогръцки и се намира само в един единствен ръкопис, пазен във Венеция.
 
Според Румен Колев точно сега човечеството навлиза в нова микроепоха, с нищожните си в космически план 180 години. Епоха, която в краткосрочен план ще бъде съпътствана от немалко сериозни трусове, които ще приключат с изтичането на този период.

Всяка една световна епоха винаги е зависела от движението на Кардиналния Кръст, който е символ на Слънцето и на четирите кардинални точки. Символът на Кръста го виждаме още в Месопотамия, 1000 години преди Христос, виждаме го и днес.

Космосът периодически бива подложен на големи опасности, т.е. има моменти, когато Вселената може да бъде разрушена. И обикновено в тоя момент се появява един Божествен Герой, който балансира нещата. Т.е., в началото на всяка епоха има една битка между добрите и лошите.

Няма значение колко голям е цикълът, в началото на всеки един такъв има битка между доброто и злото. И в зависимост от това как протича тази битка, това детерминира целия цикъл. Именно затова и в този момент, в навлизането на тази епоха е ключов момент как ще протече новият микро цикъл, в който ние не само сме преки участници, а и с нашите действия ще определим посоката.

Това резонира и на това, което се случва и с всяка човешка съдба, проекция на великите закони на космоса и звездите. Моментът, в който сме се появили, детерминира цялата ни съдба и всичките ни тела. Най-много тя определя нашето физическото тяло, а именно височина, цвят на очите, предразположения за инфаркт, алкохолизъм и всичко това е детерминирано в нашите седем тела.

Античната Астрология се занимава с това да разкрие как става тази детерминация, най-вече на ниво физическо тяло, астрално тяло – тялото на чувствата, как един е гневлив, а друг иска да прегърне Света, и ментално тяло – нашето мислене. Неща като дали един човек ще има деца, дали ще живее в богатство или в бедност, дали ще бъде предаван или той ще предава - всичко това може да се види чрез Античната Астрология.

Знанието, което дава Хермес, е могъщо знание. То е било предавано от ръка на ръка чрез неговите трактати и още в древността е струвало много пари, за да се сдобиеш с него.

В познанието, което дава Хермес, няма излишни думи. Трудовете на Хермес носят познание, разкрито му чрез видения. То не е разкрито с думи. Хермес е брутален - споделя авторът - без да щади, защото е верен на мощта на знанието, а то е непоклатимо.Египетските жреци и астролози - Нехепсо, Петозирис и Анубио - ученици на Хермес, изразяват в цялостен вид учението за връзката между отделните планети, т.е. учението за аспектите в астрологията.

Нещо повече - един аспект тотално променя своето значение в зависимост от това дали раждането на човека е през нощта или през деня, коя е активната в момента планета, кои са хелиакалните фази. Вижда се ясно, че първо в един аспект има точни правила, по които се разбира коя планета е по-силна и коя планета влияе на другата. След това се вижда, че фазите на планетите - зорници, вечерници, невидими планети и фазите на Луната променят напълно тълкуванието на хороскопа. Ето защо описанията на аспектите са драстични, споделя авторът.

Тук един аспект може да окаже и рай, и ад, и чистилище - в зависимост от точното разположение на планетите една спрямо друга и спрямо Слънцето, дали са зорници или вечерници, или пък са изчезнали в блясъка на Слънцето. Всичко това ни дава едновременно и външните събития, и психологическите характеристики на човека, моделите, в които вярва и които изповядва в живота си, които оплитат неговата съдба.

Античната Астрология показва единството на Вселената, съдбите на градове и държави и как се сформират те, и защо всичко е справедливо. Античните астролози са виждали това единство на Небе, Земя и Човек, което дава отговор на въпроса защо всеки един от нас заслужава съдбата си.

Когато такова голямо знание се загуби, биват изпратени хора – пророци, които да го възстановят, хора, излъчващи светлина, мир и любов. Загубеното Астрологично знание за около 2000 години сега отново възкръсва, сподели на финала астрологът Румен Колев.


Автор: Ивалина Денева

Свързани публикации

Година на маймуната - 2016
08.02.2016 г.
4130
3

2016 – година на промени, хармония в семейството и пътешествия

Според китайския календар 2016 година ще премине под знака на Годината на червената огнена маймуна. Тя настъпва на 8 февруари и ще продължи до 27 януари 2017.
Комбинацията между елемента огън и знака на Маймуната води до много промени във всички сфери на живота, така че накратко – очаквайте неочакваното.
 
Виж повече
Биоенергийна съвместимост с растенията във вашата градина
16.04.2016 г.
3187

12-те зодиакални знаци и растенията, които ги обичат

В съответствие с астрологичните  принципи всичко в света изпитва влиянието на планетите и звездните закономерности. Използвайки мъдростта, натрупана от астролозите, може да съставим прогноза за астрологичната съвместимост на човека и посадените от него растения.
Виж повече
Коментари 3
 • Алия Ошова
  30.09.2016 г. 18:25
  Вопиюща несправедливост е да се твърди, че Древните египтяни са първите астролози, при положение, че цяла България е осеяна с най-древните светилища обсерватории на планетата. Така например Чачин камък само на 100тина км от София носи белезите на астрологическите първи познания не Дедите ни, както и най-стария слънчев календар, отбелязан в скалите. Пак там е и изобразено първото Всевиждащо око на Древнобългарския жрец, заставал върху скалните светилища, за да съзерцава звездното небе и спрямо него да поведе хората си към урожайните полета. Защото не само първата астрология, но и първото земеделие, рудодобив, животновъдство и металолеен са създадени у нас! И чак след това са занесени в Египетските днешни земи пак от дедите ни. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=591523674300593&set=a.313566338762996.73416.100003288970327&type=3&theater
 • Elena Astronews
  30.09.2016 г. 18:21
  Предстои представяне на книгата в София, на 5 октомври, сряда, от 19 часа в център Авир, на ул. Георг Вашингтон 23(зад централни хали)
 • Elena Astronews
  30.09.2016 г. 18:19
  http://portal12.bg/Predstavyane-na-knigata-Antichna-astrologiya-2-v-Sofiya-ot-avtora-Rumen-Kolev.p3686

Коментари:

Спонсори на Портал 12