Търси

Артист демонстрира влиянието на съзнанието и емоциите върху водата (ВИДЕО)

19.05.2016 г.
3470
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Артистът Лиса Парк показа интересна форма на изкуство. Представлението й се нарича Eunoia. Името произлиза от гръцката дума eu - добре + nous - съзнание, и означава “красива мисъл”.

Лиса използва 48 съда с вода, вдъхновени от 48 емоции. Съдовете реагират на емоционалните мозъчни вълни, излъчени от тялото й и разчетени от специални сензори. За целта се използва електроенцефалограма (ЕЕГ), която регистрира мозъчните импулси. Уредът (електроенцефалограф) измерва честотите на мозъчната дейност на Лиса (Алфа, Бета, Гама, Тета), като ги свързва със състоянието на съзнанието й.

Събраните ЕЕГ данни се превеждат в реално време със софтуерни програми, за да модулират вибрациите на звука. ЕЕГ изпраща информацията от мозъчната дейност на артиста за обработка (Processing), която е свързана с Max/MSP, за да получава данни и да генерира звук от Reaktor.

За пърформанса тя казва:

Вярвам, че човешките емоции идват със съответните вълни от енергия, които ние носим в себе си. Те усещат моите вибрации, все едно енергията ми е тяхното ехо.

Вижте във видеото как Лиса Парк поставя вътрешните си борби на показ в красива изложба от геометрична вода.

Колкото по-ясно разбереш себе си и емоциите си, толкова повече обикваш това, което е. Барух Спиноза


 

Свързани публикации

Енергиен детокс
20.01.2016 г.
3332
6

Какво е енергиен детокс и имаме ли нужда от него?

Енергийният детокс е подобен на физическия детокс – освобождаване от всичко токсично и от това, което е неблагоприятно за човека. И както при физическия детокс, така и при енергийния може да се появят физически симптоми, тъй като съхранените енергии са извадени на повърхността, за да бъдат освободени..
Виж повече
ТЕС - Техника за емоционална свобода
21.02.2016 г.
2470
3

Семинар за емоционалната свобода разясни какви са връзките между подтиснатите чувства и здравето

Задържаните негативни емоции могат да блокират ред органи, например мъката блокира белия дроб, безпокойството и тревожността блокират стомаха, при чувство на ревност страда панкреаса, и т.н. Методът помага това блокиране да не настъпи.
Виж повече
изпълняването и слушането на музика е общение
17.03.2016 г.
1490
3

Официално: музиката е универсалният език на човечеството

В търсене на доказателства към тази теория учени се отправят на пътешествие в дълбините на тропическите гори в централна Африка. Там те свирят определени музикални композиции на 40 представители от едно изолирано пигмейско племе в Конго
Виж повече
Коментари 1
  • Ангелина Златева
    19.05.2016 г. 17:11
    Не разбирам тия звуци сега от къде идват в това видео. Водата от звуците ли вибрира или от нейните емоции. - тоест емоциите се регистрират от електроенцефалографа, който възпроизвежда съответната вибрация и звук, което са предава на водата, или как? Не е нещо обяснено като за по-"прости" хора :P

Коментари:

Спонсори на Портал 12