Ароматерапията подсилва празничният дух на Нова година

30.12.2016 г.
1472
Добавена от: Портал12
Често след празниците, когато премине еуфорията, сме склонни към мрачни мисли и състояния.  Днес, Поля Ангелова - арома-терапевт от студио Енигма, ще ни каже накратко кои аромати отключват сетивата ни така, че да запазим празничният дух и да внесем свежест в зимните дни.
 
Арома-практиките са използвани от древността. Днес, обръщайки се към мъдростта и познанието на нашите предци, черпим знание за силата, качествата и приложението на ароматите. Кои са т.нар. коледни (зимни) аромати и какво е тяхното приложение накратко:

Калоферчето или наричано още библейски лист е символ на вечния живот. Според легендата то е използвано за приготвяне на лечебен мехлем от Дева Мария. Подправката може да овкуси по вълшебен начин храната и да я превърне в изискана празнична гозба.

Ароматът на Ванилия и Канела предизвиква радостно чувство и усещане за ситост. Благоуханията на етеричните масла на Анасона успокояват, стимулират и омагьосват. Те действат върху душата, тялото и сетивата. Внасят в нашия свят душевно спокойствие и ни въвеждат в хармония със себе си.

Шишарките притежават чудодейната сила да неутрализират негативната енергия. Ако подържим елхова шишарка между дланите си можем да се освободим от натрупаната отрицателна енергия, а ако имаме в домът си шишарки, толкова по-здравословен и чист ще бъде въздухът ни. Някои билкари казват, че ако допрем елхова шишарка до ударено или изкълчено – те ще изтеглят болката.

Портокаловото благоухание прогонва зимния студ, допринася за приятни и спокойни сънища. Сънища, осеяни с мечти по великолепни морски пейзажи, слънце и златист пясък. При вдишване на аромат от портокал се успокояваме, усилва се оптимизма и вярата в собствените сили, отваря се сърцето за радостта и любовта.
 
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай