Търси

Археолози откриха на дъното на океана невероятни артефакти от Египетската цивилизация (СНИМКИ)

15.08.2016 г.
140744
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Археолози откриха на дъното на океана невероятни артефакти от Египетската цивилизация. Край бреговете на Египет с помощта на водолази, египтолозите са открили уникални находки, за които се смяташе, че се загубени и е невъзможно да бъдат открити. Говореше се, че древният град Хераклейон е загубен под морето за добро. Но 1200 години по-късно, на сравнително малко разстояние от залива на Абукир, най-после бяха открити безценните находки от древния град.

Градът датира от около 6-и век преди Христа и притежава някои от най-красивите артефакти, които бихте могли да си представите. Грандиозни статуи на богове и богини, издълбани от червен гранит, съкровища от злато и редки камъни, сложни храмове и огромни стечки.

Находката е обект на редица проучвания, като заявки за отделни артефакти са направени вече от редица от най-големите исторически музеи в света.

Египет - град под водата

 

Свързани публикации

Владимир Цонев - Древните българи
02.12.2015 г.
4675
7

Древните българи - първи европейци и цивилизатори

На римска карта от трети век е записано: "Европа - тема от Тракия" или с други думи новородена Европа се явява провинция от Тракия", пише Владимир Цонев в книгата си
Виж повече

Спонсори на Портал 12