Търси

Ангелите на съдбата преценяват кой и до каква степен да бъде в зоната на терористични актове (ВИДЕО)

28.12.2016 г.
5346
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
"Бог раздава правдата и там кой може да оспорва на Бога примерно едно земетресение, един терористичен акт? Това става защото Бог е позволил, но хората не могат да разберат защо е позволил. Ако обясня дълбоката истина за това, ще стане опасно, защото хората не са готови да разберат дълбоката истина и затова трябва да слушат хиляди глупости – случки и тълкувания, които са далече."

"Няма случайна крачка, даже и животните не са случайно там, ако има животни. Не само хората. Кой колко да е близко – ангелите на съдбата изчисляват всичко, след като Бог е позволил, защото ангелите на съдбата знаят какво се иска и какво е записано."

Въпроса, който аз задавам обаче е, когато има жертви деца, те заслужили ли са такова развитие и от предишен живот ли е връзката?

Децата не са деца – това са стари души. Много деца, които тайно, вътрешно са спрели развитието си и много от тях, които имат скрити престъпления – те не се виждат, но за Бог няма скрито и Той им прави жест като ги поразява, за да им даде в следващия живот ново тяло, освободено от тази старата карма и те да тръгнат на чисто. Много е велика Божията любов, но тя е както казахме - любов при всички условия (не само при някои условия). Ако ти не го виждаш включително и в тази строгост и в раздаването на неговата правда, ти ще започнеш да се отдалечаваш от Бога и след време той ще те порази, защото ти го отричаш. Най-малкото недоволство, най-малката критика… да кажем мен някой ме обиди и да допуснем, че аз съм се обидил. Аз не мога да се обидя, защото нещо загубих, но ти го казвам като идея. Няма кой да ме обиди, няма такова нещо. Говоря ти примерно. Ако аз допусна най-малка обида или най-малка критика, не забележка, аз веднага искам да кажа на Бога: „Господи, ти май нещо не си прав, нещо си объркал.“ – разбираш ли къде отивам аз вече? Аз вече съм тръгнал по наклона, няма спиране. Говоря ти за минимална критика, даже и забележка. Не мога на Бог, защото Той е мярката. 


Вижте още по темата от 25-а минута:
 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.

Свързани публикации

Тайната на злото
07.08.2016 г.
26736

Елеазар Хараш: Тайната на злото разкрива, че Бог е Любов при всички условия (ВИДЕО)

Злото се побеждава без борба, но там където има невежество, злото си расте. Ако разберете злото, то се превръща в добро. Ако не разберете доброто, то се превръща в зло. Тайната на злото е един много важен въпрос, защото ако го разберем как действа, ще разберем как действа скрития Бог. Защото доброто е явният Бог, а злото е скритият Бог
Виж повече
Елеазар Хараш за Тайната и илюзията на смъртта
12.11.2016 г.
23353
8

Елеазар Хараш - Тайната на смъртта (ВИДЕО ИНТЕРВЮ)

Ние сме безсмъртни и нищо не можем да направим по въпроса! Ама нищо! То е предрешено, край, свършен факт! Въпросът е в това, дали сме осъзнати, че сме духове. Ние не сме умове, не сме сърца, ние сме духове. Ние сме дори, преди Безсмъртието. То е дошло много късно! Още по-късно е дошла смъртта. Ние сме духове, ние сме древни! Ние даже не сме от миналото. Ние сме от древността.
Виж повече
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12