Търси

Амореа - Това е ватанската дума за Изгрев

19.05.2020 г.
6425
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Амореа - Това е ватанската дума за Изгрев и означава да познаеш, че си излязъл от Дълбините на Незнайната Слава. Ето защо хората посрещат Изгрева - защото само в Изгрева те могат да намерят своя Произход.

Ако имахте неизменна Любов към Слънцето, щяхте да имате една способност, чрез която да ви заведа във вътрешността на Слънцето.После щях да ви заведа на друго Слънце и така все по-навътре и все по-близо до Тайната на вашия Произход. И вие щяхте да откриете, че всеъщност не сте хора.

Ще ви кажа нещо. Човек не помни кога е излязъл от Бога и докато е човек, той никога не може да си спомни, защото са изминали милиарди години. В това безкрайно време, което е наречено Вечност, паметта е изгубила своя ключ. Има само един начин човек да си спомни.Това е, когато сам той стане Истина. Преди това дълго време той трябва да се слива с Истината, за да се подготви. Когато стане Истина, той ще се озове сам извън миналото, извън настоящето, извън бъдещето и извън Древността. Той ще се озове сам, така както е сама Истината. И само тогава може да си спомни, защото ще бъде извън световете на ограниченията. Това е Мястото, където всички пътища приключват. Това е Мястото,  вкоето няма дори и Блаженство, защото Блаженството е сянка.

Словото е създадено като мост между учениците и Учителя. Това е мост от Битието към Небитието. В Небитието ученикът и Учителят се сливат и така обединени в Единство те трябва да се насочат към Най-Дълбоката и Върховна Мистерия на Живота. Сливането е едно начало, което води към ново разкриване, към едно ново Лице на Върховния Учител, към Лицето, Което не е Лице.

Учителя

Спонсори на Портал 12