Търси

Алтернативният учебник по Родинознание е пример за достойнство и гражданска активност!

03.09.2016 г.
7389
11
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Алтернативният учебник по Родинознание, който бе написан от екип от специалисти под ръководството на директорът на Регионалния исторически музей в Добрич Костадин Костадинов е пример за достойнство и гражданска активност. Изданието бе отпечатано първо в тираж от 5000 броя, с финансовата подкрепа на д-р Милен Врабевски, председател на Фондация Българска Памет.

УЧЕБНИК ПО РОДИНОЗНАНИЕ - БЕЗПЛАТНО ИЗТЕГЛЯНЕ
Учебник по родинознание

Учебникът предизвика истински обществен фурор, като само за последната седмица е изтеглен от интернет над 200 000 пъти! Това е истински шамар в лицето на безотговорните и продажни държавни чиновници в МОН, които обслужват интересите на чужди политики, насочени срещу България. 

В момента се подготвя преиздаването на учебника по родинознание, заедно с допълнителни помагала. Много от желаещите да получат учебникът, споделят, че ще го използват, за да обучават децата си по него вкъщи, тъй като изданията на МОН изкривяват българската история, идентичност и вредят на децата.Според много от родителите, а също и експертите в образованието, през последните години линията, която следва МОН е диктувана от външна политика, която цели да смаже съзнанието на българските деца и да ги подготви към един "глобален" свят, без родова идентичност. 

Интерес към учебникът има и от българските училища в чужбина. "Ще продължим с работата по учебника, предстои да се издаде и Учебник по история за учениците от 5 до 8 клас“, споделя д-р Милен Врабевски.

Авторът на алтернативния учебник по Родинознание, Костадин Костадинов казва:

Костадин Костадинов

„Българското училище е превърнато в инструмент за отродяване и асимилация на българите. С новите „български“ учебници по история се възпитават нихилисти, дегенерати и емигранти. Опитах се да направя каквото беше по силите ми, за да спра този процес – срещах се с министри и депутати, писах писма до медии, правих протести. Резултатът, като изключим вдигнатия шум, беше нулев. Затова реших да напиша учебник по Родинознание. Учебникът няма за цел да създава някакво хипертрофирано национално самосъзнание, да създава едва ли не някакъв грандиозен национален дух у децата, не, просто ще представя българската история такава каквато е.  Каквото можах, направих. Всеки сам си кове съдбата – не знам дали така ще бъде спрян процеса на деградация и унищожаване на българския народ, но поне знам, че съм направил каквото съм могъл, а не съм седял и гледал примирено идващата гибел на България.“

 В изключително интересно интервю пред електронното издание Memoria de futuro, той споделя поводът да напише учебника:

"Може би най-острата подмяна е охарактеризирана най-добре с едно изречение, което една служителка на МОН (чието име забравих) каза по адрес на моето желание българските учебници по история, специално в началния курс, да не бъдат фалшифицирани (те даже не се казват История, няма и Родинознание, а предметът е Човекът и обществото). Това беше преди повече от две години, участвахме в един тв дебат. Тогава казах учебниците не просто да не бъдат фалшифицирани, а да възпитават в български родолюбив дух, да правят от децата българчета. Защото това е идеята на образованието. Ние вкъщи възпитаваме децата през първите 7 години да станат добри хора, а училището трябва да ги възпитава да бъдат добри българи. В крайна сметка затова плащаме данъци. Не бива да забравяме, че имаме българско училище, преди да имаме българска държава. На практика българското училище създаде българската държава, а не обратното. Е, в момента виждаме, че българската държава унищожава българското училище.
Та това, което ми каза тогава тази госпожа от МОН, беше свързано със желанието ми предметът Човекът и обществото да носи старото си име – Родинознание. Тя каза: няма как, защото думата „родина“ е натоварена с негативни конотации. Признавам си, а аз се смятам за интелигентен човек – не знаех какво означава думата конотации, и разбрах – връзки. Оказа се, че думатародина е натоварена с негативни връзки. Питам я защо, а тя ми отговаря: ами сещайте се – това Фатерланд, Хитлер, нацизмът… няма как, трябва да гледаме напред. А един друг субект, който също участваше в този дебат (той, разбира се, не е българин, но е от хората, които са доста влиятелни в българското образование, защото, както е известно, българското образование не се контролира от нас, а от една чужда фондация – „Америка за България“ и присъдружни на нея уж български фондации), спомена следното нещо: Вие, българите, трябва да свикнете, че сте просто едни от многото в тази държава."Костадин Костадинов допълва разочарованието си от днешната система на образованието, налагана от външни сили и МОН, така:

"Ние буквално се намираме в едно ново робство – много по-страшно и по-античовешко от турското робство. Защото тогава поне сме знаели, че държавата е чужда, докато днешната държава претендира, че е наша, а ни унищожава всеки ден, провеждайки геноцид и етноцид. Етноцидът е нещо по-неизвестно – това е процес, при който не унищожават хората физически, а ментално подменят самосъзнанието им. Израства една биомаса от хора, които утре отиват в чужбина и за отрицателно време изгубват самосъзнание – още тук са подготвени да станат американци, французи, германци и каквито щете още, само не и българи."
Коментари 11
 • Галя Христова
  18.09.2016 г. 16:15
  Поздравления,за автора на учебника! Това е учебникът от който имат нужда българчетата! Бих искала да закупя няколко броя. Как мога да поръчам?
 • Балчишки телеграф
  06.09.2016 г. 02:57
  Защо има толкова правописни грешки в представянето на учебника от Портал 12?
 • Ина
  06.09.2016 г. 02:47
  Страхотно много се радвам и искам да го закупя! Това е учебника от които искам да се учат децата ми!!!
 • Теменуга Димова
  05.09.2016 г. 19:57
  Благодаря за учебника! Издайте го на хартиен носител /мисля, че средства за печат ще бъдат събрани за отрицателно време/ - само написаното остава! Не мога да споделя информацията. Мисля, че я блокират.... УСПЕХ!!!
 • Теменужка Атанасова
  04.09.2016 г. 18:27
  Поклон момче::N

Коментари:

Спонсори на Портал 12