Търси

Алхимикът и квантов терапевт Ги дьо Вилньов пристига в България за серия лекции (ПРОГРАМА)

04.05.2017 г.
4758
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Алхимикът и квантов терапевт Ги дьо Вилньов пристига в България за серия от лекции, които ще изнесе в периода от 22 до 25-и Май 2017. Забележителният свъременник - алхимик, наследник на средновековния мистик и алхимик Арно де Виланова (Arnau de Vilanova, ок. 1240 - 1311), ще изнесе лекции пред българската аудитория по покана на издателство „Мария Арабаджиева” и “Krumatic”.

Живеем във време, когато планетата ни и ние самите с пълна сила преминаваме от Трето в Четвърто измерение. Безопасно ли е това за хората и как ще ни се отрази? Сега повече от всякога имаме необходимост от знания и информация, за да си отговорим на тревожните въпроси какво се случва около и в самите нас. На тези въпроси отговори дава и древната наука алхимия.

Алхимичният път е път на инициация, който изисква овладяването на тайни, които постепенно отвеждат проникващият в тях до «Великото Творение», до вътрешната му себереализация чрез Метанойя (промяна на съзнанието, преосмисляне).

Ги дьо Вилньов, «водач» в тайните на алхимията, ще сподели с участниците в лекциите своя опит в търсене на Абсолюта чрез атанора и колбата, ще сподели също своите познания за езотеризма на Свещеното и Алхимията, натрупани чрез дългогодишен труд и учение. 

По време на лекциите, Ги дьо Вилньов ще фокусира вниманието върху:
- алхимичните предпоставки за осъзнаване на собствената ни личност;
- метода за алхимична медитация, позволяващ да приемем и открием в своето тяло «Spiritus Mundi» («Духът на Света»);
- няколко ключови текстове за алхимичното познание и разтълкуване на алхимични символи;
- законите на растителния свят чрез създаването на Елексир, а след това и на Философски камък; ще посочи пътят за изучаване и използване на Философския камък като първи елемент на Търсенето (тъй като получаването на Философския камък не е завършването на Великото Творение, а неговото начало);

По време на алхимичните преживявания присъстващите ще се докоснат до:
- важни разкрития по текстовете от „Египетската книга на мъртвите“
- важни разкрития по апокрифните евангелия
- разясняване и разбиране на това какво означава «втората смърт»

Срещите ще дадат възможност на всеки участник да трансмутира и трансформира своите досегашни вярвания и възприятия за света; ще го въведе в тайното учение на алхимията; ще му даде ново разбиране за света около нас и за самите нас. 

ЛЕКЦИИ НА ГИ ДЬО ВИЛНЬОВ
симултанен превод Мария Арабаджиева

 „Алхимия и херметизъм”
"Алхимия  и вътрешна еволюция"
 
София
Лекция на 22 май (18.30 ч.)
Лекция на 23 май (16.00 ч. и 19.00 ч.)

Място: Suite Hotel Sofia
София 1700, Студентски град ; ул. Йордан Йосифов 1А
 
Петрич
Лекция на 25 май (13.00 ч.)
 
Цена на билет 30.00 лв.
 
Билетите се продават предварително за всяка от 3-те лекции
в приемната на КЛУБ НА КНИГАТА АБАГАР,
София, ул. „Иван Асен II” 70 А, 4 етаж
от 13 до 19.00 ч. в делнични дни
 
Възможност за предваритерна заявка за билет и купуването му преди лекция – записване на e-mail: clubabagar@yahoo.com  и на тел. 0895 713 112

Ги дьо Вилньов
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 

Свързани публикации

Мария Арабаджиева | © 2016 Портал12
23.04.2016 г.
6751

Мария Арабаджиева: Изследваме древни книги, които носят послания за новото познание (ВИДЕО)

В продължение на своята лекция, Мария Арабаджиева обясни, че в нейното издателство се извършват изследвания на книги от VIII, IX, X, XI....до XIX -и век, които са умишлено укривани, за да не могат хората да достигнат до конкретното познание
Виж повече
3 тайни ключа към отключване на съзнанието
29.12.2016 г.
6759
1

Мария Арабаджиева: Чрез арканите съзнанието може да направи своята алхимична трансмутация (ВИДЕО)

Какво представлява „Изумрудения Скрижал“? Той представлява херметичният алхимичен ключ за логиката на живота, сътворението и Вселената.
Виж повече
Джорджия Николова © 2017 Портал12
20.03.2017 г.
8332
1

Джорджия Николова: Алхимикът е човек, който живее в мир. Мирът идва от Познанието (ВИДЕО)

Алхимията е Наука, в която ние нямаме буквалното Слово и Алхимикът е изправен пред предизвикателството да разбере принципите на Природата в текстове, които са мистични, окултни, метафорични, алегорични, това всъщност е предизвикателството - Алхимикът да разбере заложеното Познание в Словото, въпреки че то е тайно и символично
Виж повече
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12