Търси

Академик Антон Дончев стана Доктор хонорис кауза на ВУАРР Пловдив

09.06.2016 г.
2941
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
За принос към националната и световна литература и култура писателят Антон Дончев бе удостоен с почетното звание Доктор хонорис кауза на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите /ВУАРР/ в Пловдив. Отличието му бе връчено от ректора на висшето училище по време на среща с автора на най-издавания роман след "Под игото" - "Време разделно". Това съобщиха от пресцентъра на ВУАРР.

Заедно със символите на отличието, авторът получи и копие на медна монета, сечена от Георги Първи Тертер (емисия 1284 - 1285 г.). Рядката находка е от 23 монети и е открита в района на Търново, от където тръгва и идеята на автора за най-новия му роман "Сянката на Александър Македонски".

По време на срещата, разсъждавайки за трагедията на днешното време Антон Дончев е говорил за липсата на всеобща етика и общи понятия за добро и зло, за липсата на състрадание, за мярката. "Ние си мерим доброто и злото с педи, нямаме мярка. Сложихме парите за мярка и резултата го виждате. На какво се надяваме като нямаме общ език", попитал реторично той и добавил, че "ценностите на баща му и баба му Сребра по нищо не отстъпват на днешните европейски постулати". 

Писателят гостува на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите в Пловдив по време на фестивала "Пловдив чете".

Свързани публикации

Антон Дончев © 2016 снимка : Портал12
13.04.2016 г.
6962
4

Акад.Антон Дончев: Живеем в паралелни времена под знака на Армагедон! (ВИДЕО)

Какво става с нашия Свят днес? Как се променя усещането ни за Вярата в безсмъртието на човешката Душа? В какво време живеем? Какви са предизвикателствата пред българите днес?
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12