Търси

Акад.Антон Дончев: Живеем в паралелни времена под знака на Армагедон! (ВИДЕО)

13.04.2016 г.
7912
4
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Представяме ви пълната лекция на академик Антон Дончев - Тайната книга на богомилите и съдбата на Европа, част от богатата програма на проведеният Международен форум "Българския дух в Европа през вековете", 09-и Април 2016, Велики Преслав.

Какво става с нашия Свят днес? Как се променя усещането ни за Вярата в безсмъртието на човешката Душа? В какво време живеем? Какви са предизвикателствата пред българите днес? Отговори на тези и други въпроси можете да видите в лекцията на академик Дончев.

Един от акцентите в изказването му е, че днес ние попадаме в едно време, което е едновременно благословия и проклятие. Това е времето на промяна.

"Ние живеем в няколко паралелни времена, които за различните места на света текат по различен начин, но те са свързани помежду си. Знакът на тия времена, това е знакът на Армагедон.", споделя акад.Дончев и припомня историята за катаклизма с нашето Черно море:

"Някога, нашето Черно море е било едно прекрасно пресноводно, сладко езеро, което се хранило от северните реки. Някъде преди между 5 и 8 000 години, в зависимост кой как го смята, избухва един остров - най-вероятно Санторини, след което Средиземно море пробива преградата към днешното Черно море, и солените води нахлуват в нашето сладководно езеро. В резултат ние имаме сегашното Черно море......Същото се случва в момента с нашия Европейски свят!...Издънва се преградата към юга...и водите на юга нахлуват към Европа. Дали са солени, дали са сладки.., но те са различни. Ние не можем да кажем дали те са добри или лоши, но те ще превърнат Европа в нито сладко нито кисело Черно море.", обяснява метафорично академик Дончев.

Във видеото можете да видите още размисли по темата Кой е Христос и какъв е Христос? Както и предсказанието на академик Антон Дончев за предстоящите природни катаклизми и наводнения в Европа в близките години, които ще потопят всичко с надморска височина до около 160 метра.ВИЖТЕ ЦЯЛАТА ЛЕКЦИЯ:

Антон Дончев

 
Акад.Антон Дончев
Акад.Антон Дончев

Антон Дончев има огромен принос към националната и световна литература. Той е съвременен български писател, който създава  исторически епоси. В тях на фона на историческите процеси и тенденции разкрива силата на българския национален дух.

Писател мъдрец и хуманист, който цени силата на детайлите, долавя вълненията на своя народ, обича красивото и се прекланя пред духовното. Първият му роман „Сказание за времето на Самуила“ е публикуван през 1961 г. Става световноизвестен с романа си „Време разделно“, който е преведен на 30 езика с над 2 млн. тираж. Романът е екранизиран през 1987 г. от режисьора Людмил Стайков.
 

„Всички книги, които съм написал, са изпети“казва човекът, който търси светлина за хората и за когото историческите извори са най-достоверният път за преоткриване на далечното минало.

Стилът на работа на Антон Дончев  е особен: само за 41 дни написва „Време разделно“, но работи 4 години над „Трите живота на Кракра“ в Бачковския манастир, където живее като монах, и 23 години посвещава на  „Сказанието за Аспарух“.
 
Роден е на 14 септември 1930 г. в Бургас. Завършва гимназия в Търново през 1948 г. и право в Софийския университет през 1953 г. Отказва се от престижния пост на великотърновски съдия и се заема с писане. Антон Дончев е академик на Българска Академия на Науките. Удостоен е с множество награди и ордени от цялата страна. Един от първите лауреати на новоучредената награда от Народния театър за духовен принос на името на Иван Вазов.Притежава званието доктор хонорис кауза на СВУБИТ  и на ВУАРР Пловдив. Роден е на 14 септември 1930 г. в Бургас. Завършва гимназия в Търново през 1948 г. и право в Софийския университет през 1953 г. Отказва се от престижния пост на великотърновски съдия и се заема с писане. 

 

“Всеки трябва малко да остане сам със себе си и съвършено честно да си признае какво става с него, към какво се стреми, какво иска всъщност да направи и какво от това, което иска да направи, действително има стойност. Нужна е една беседа със себе си за установяване на твоите собствените ценности и за признанието, че част от ценностите ти са резултат на признанието на чужди ценности, които ти си приел, без да се замисляш за какво става дума!”

 

“Днес ние попадаме в едно време, което е едновременно благословия и проклятие. Това е времето на промяна.”

Свързани публикации

замъкът Агилар, Южна Франция, едно от емблематичните места, изградени от Катарите
13.12.2015 г.
24636
6

Проф.Попхристов: Пророчество на катарите предрича църква на Любовта (ВИДЕО)

Професор Попхристов обясни детайли за пророчеството на катарите и връзката му със зареждането на нашата планета с женска енергия на любовта и промяната на магнитната решетка на Земята
Виж повече
Дамян Попхристов | © 2016 снимка: Портал12
11.04.2016 г.
12042
8

Дамян Попхристов: Посланието на богомилите е за всемирна Любов и ненасилие! (ПЪЛНА ВИДЕО ЛЕКЦИЯ+СНИМКИ)

Каква е мисията на българите? Какво е заложено в генетичната ни памет? Какво е посланието на богомилите? Кой всъщност се преражда в Преподобна Стойна?....

​Отговори на тези въпроси вижте в лекцията на проф.Дамян Попхристов - "Богомилското учение - Езотерично Християнство", дадена във втория ден на Международния форум "Българският дух в Европа през вековете"
Виж повече
Коментари 4
 • ая
  07.05.2017 г. 10:59
  а, ще чуем ли и видим какво се случи на отново дублирания събор за Богомилите тази година?
 • Tanya Borisova
  13.04.2016 г. 23:14
  Обичам книгите и заобичвам и начинът по който говори! Толкова закодирани послания!
 • Bilko Begins
  13.04.2016 г. 22:37
  Прекрасни книги и прекрасни послания. И тук, на живо, словото му е на място
 • Божидар Младенов
  13.04.2016 г. 16:12
  Интересна теория за Армагедона, добре че ВТ е над 200 м надморска височина ...

Коментари:

Спонсори на Портал 12