Търси

Аида Марковска: Осъзнаването на програмите, които идват от нашите предци, помага да си върнем баланса

28.10.2016 г.
4797
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
“Работа с предците и силата на родовата памет” бе темата на Аида Марковска на фестивала “Здравей, Здраве” във Варна, който се проведе на 1-ви и 2-ри октомври. Портал12 ви представя първа част от лекцията. Аида Марковска практикува и преподава холистични методи за лечение от 9 години и за нея това е основно житейско призвание. Тя е съосновател на “Клуб Рейки в Пловдив”. Една от областите, на които се е посветила, е работа с предците и изчистване на родовата карма.

Ще ви разкажа за родовите традиции, за обредите в рода и как те ни правят здрави, когато ги осъзнаем, разберем, почувстваме. Трябва да овладяваме емоциите си, но как да овладееш нещо, което не познаваш, което е записано дълбоко в тебе? Ти си създаден с него, родил си се с него и през целия си живот го проявяваш без да знаеш защо и откъде идва.

Родова програма или лична съдба?

Родовите програми се отличават от всичките ни задачи в нашия живот, в нашата съдба. Те идват като неосъзнати програми при нас. Как да различим родовата си програма, родовата съдба, родовата мисия от личната? Защото всеки от нас освен родова съдба, отработва и лична съдба. Нека всеки един от вас да си помисли за момент случва ли се в живота му нещо, което той оценява като несправедливо спрямо него.

Примерно: Вие сте добър, почтен човек, работите упорито, възпитавате децата си в човечност, добро дете сте на родителите си, с една дума сте един читав човек, един добър човек. Но при Вас идват неразбории, бедност, сериозни финансови затруднения, не дай си Боже болести. И човек понякога застава срещу Бога и казва “Защо бе, Боже, с какво те предизвиках? Какво не свърших както трябва, къде сгреших?” Всеки един от вас някога е задавал тези въпроси. Всъщност в този момент вие отработвате нещо, което идва при вас от преди, преживяно от вашите родители, от техните родители или от родителите на бабите и дядовците - т.е. от хора далеч назад от времето, в което живеем. Това е значителна родова програма, която вие сте призвани, като дете на своя род, да отиграете - да намерите едно разумно решение на тази програма.  

Искам да ви припомня онази прословута “несправедлива” фраза от Библията, че синовете ще плащат за делата на бащите си. Човек, който е стигал до тая фраза, винаги е вдигал рамене и е казвал: “Ние сме друго поколение, имаме други ценности, защо трябва да плащам за нещо, което не съм сторил никога?!”

баланс - хармония

Тук не става въпрос за плащане.

Представете си рода като една доста сложна система от везни, където има две блюда. И тази родова система представлява система от везни - майка и татко са две везни, над тях са закачени други везни - на едните и другите баба и дядо, над тях - още. И сега представете си, че някой преди 6-7 поколения или преди 4, или преди 2, е поставил нещо много тежко на едното блюдо на везната. Това накланя цялостната система.

Родовата система е система интелигентна. Тя поддържа основния закон на Вселената към хармония и баланс - тя е система от везни. Затова цялата родова система започва да се стреми към възвръщане на равновесието и баланса. Тя не може да допусне в рода да има дисхармония. Тогава всички потомци на този род, на който едното блюдо е силно наклонено, започват да поставят малки тежести в останалите везни, така щото след няколко поколения системата да се уравновеси и да бъде хармонична.

Но не всеки разбира какво се иска от него и тази система остава люлееща се дисхармонично доста поколения напред. И ето - в един момент идва тази система до вас. Вие самите сте една везна от нея. От вас родът иска да възстановите баланса.

Кое е това, което може да наруши една хармонична система?

Изброени са много елементи в нашия живот, които клатят везната. Тя е много чувствителна и се захваща от емоциите, от силата на нашето вътрешно убеждение, от шока, който изживяваме в нашия живот. Този шок може да е не само библейски грях, може да е някаква човешка трагедия. Примерно, на юг от Стара планина, където вече са Родопите, има изключително много потомци на тракийските бежанци. Те са бягали преди 100 години - това са 2 поколения. Нашите баби и дядовци са били изгонени от своите родни места внезапно, нечовешки, по много лош начин.

Това силно накланя везната на цялото семейство. То започва да изпитва несигурност, глад, чувство за това, че не е на мястото си. Сега ние, нашите потомци, отдавна сме забравили родните места на нашите прадеди, откъде идват те. Но въпреки това изпитваме същите емоции в живота си, не можем да намерим мястото си, не можем да си намерим дом, работа, имаме чувството, че навсякъде ни пренебрегват. Нещо по-лошо: когато се установим някъде, било в работно място, било в семейство, през цялото време имаме вътрешното дълбоко усещане, че някой ще прекрати това, ще ни изгони, и ние трябва бързо да напуснем.

Това чувство е тревога, то ни разболява. Ние нямаме обяснение за него и започваме да го търсим: “Тази работа не е за мен, не ми плащат добре, началникът ми е крив човек” и т.н. Изобщо, нещото, което ни се случва сега и ни се струва, че е следствие на постъпки от нашия живот - по-скоро може да е програма, зададена от нашия род.

Самите ние във всеки момент създаваме програми за нашите потомци.

Всеки един от нас, който усеща силен дисбаланс в някаква посока: любовно разочарование, страх дали ще си върне кредита, страх да пътува - поставя на везните на рода си тежест, която следващите поколения трябва да уравновесят. Освен ако той не разбере, че прави точно това - че емоционално разбалансира цялата система на рода си - ако осъзнае това, по този начин възстановява хармонията.

Работата с предците представлява осъзнаване на програмите, които идват при нас от нашите предци и осъзнаване на програмите, които ние самите създаваме за нашите потомци.
Аида Марковска
Аида Марковска
Аида Марковска е холистичен и родов терапевт, преподавател, мотивационен оратор, евдемонолог и човек с богат опит в холистичния подход към здравето на човека.

От 2012 г. се интересува и занимава с терапия на рода и родовите потоци. Тя е основател на Школа за родова терапия “Задругата на родонавтите”. В Школата от 2019 г се обучават родови терапевти, които са призвани и мотивирани да преобразуват родовите травми в родови творчески импулси и така да даваме тласък на доброто и здравето в българските родове. Основател на център за знания и просветление Делфи в Пловдив - където провежда обучения, семинари, терапевтични сеанси.

Аида е откривател в прилагането на родова терапия чрез български етно и обредни традиции, което се оказва изключително високо резултатно в подобряването на родовата ни орис.
Тя е преподавател в повече от десет различни енергийни и езотерични системи. Често можете да я срещнете на фестивалите “Здравей, Здраве!” в цялата страна, където изнася лекции и сказки по различни теми.
 

Практикувам и преподавам холистични методи за развитие на личността от единадесет години и за мен това е основно житейско призвание. Вярвам в баланса и възможностите за единение, вродени във всеки човек. Търся и откривам най-добрата и светла страна, която притежават хората, извеждам я на преден план и я осветяваме заедно за постигането на мъдрост, здраве, успех и творчески импулс за живот.
Свързани публикации

форуми и дискусии на фестивал Здравей Здраве Пловдив
05.04.2016 г.
1675

Фестивалът Здравей Здраве фокусира общественото внимание върху духовното и физическо развитие

На 16 и 17 април в Пловдив ще се проведе фестивалът „Здравей, Здраве” с мисията да популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти – физическо, емоционално, ментално и духовно здраве. Организатори са екип доброволци ведно с Община Пловдив и Общинска фондация „Пловдив 2019”.
Виж повече
фестивал Здравей Здраве
12.04.2016 г.
1695
4

Фестивалът Здравей, Здраве 2016 ще се проведе в шест български града

Новината тази година е, че фестивалът става национален и ще се проведе последователно в още пет града: Ямбол - 23 и 24 април, Кърджали - 7 май, Казанлък - 7 и 8 май, Троян - 11 и 12 юни, Търговище - 8 октомври.
Виж повече
Фестивал Здравей Здраве - Варна
29.09.2016 г.
3753

Ново издание на фестивалът Здравей Здраве събира във фокус темите за здрав и духовен живот

Ново издание на фестивалът Здравей Здраве събира във фокус темите за здрав и духовен живот. Събитието ще се проведе на 1-ви и 2-ри Октомври във Фестивален комплекс Варна, съобщиха за Портал12 организаторите на събитието.
Виж повече
Коментари 1
  • Биляна
    02.11.2016 г. 13:21
    Най-вероятно става и члез регресия

Коментари:

Спонсори на Портал 12