Търси

Аида Марковска: Курсът-обучение в Акашови записи е практика за енергийно лечение (ИНТЕРВЮ)

25.08.2020 г.
4078
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
На 5-и Септември ще се проведе курс - обучение "Акашови записи". Организатор и водещ е Аида Марковска - холистичен терапевт и мотивационен оратор, човек с богат опит в холистичния подход към здравето на човека. Аида Марковска е също рейки учител и преподавател в повече от десет различни енергийни и езотерични системи. По повод събитието разговаряме за акцентите в обучителния семинар "Акашови записи":

Здравейте г-жо Марковска, кое ви накара да изберете темата за "Акашовите записи"?
Акашовите записи за мен са една от водещите лечебни практики и като казвам "лечебни" нямам предвид да лекувам само тялото, а изобщо - говорим за духовно равновесие. Вече повече от 10 години практикувам Акашови записи, учейки при Атина и Петър Няголов, светла им памет, и най-важното за мене в Акашовите записи е тяхното лечебно въздействие. За мен това е лечебна и енергизираща практика.

Какви са рисковете и доколко хората, които не са подготвени в тези информационни нива - рискуват?
Акашовите записи са една от практиките,  вкоято човек трябва да поддържа наистина чисто енергийно пространство. Наистина - това е наша грижа. Когато навлизаме в Акашовите записи по определения начин и с чисто съзнание, тогава риска е сведен до минимум, но в интерес на истината, за разлика от други енергийни практики, при акашовото послание трябва ние да сме осъзнати, да имаме много ясно намерение и да сме сигурни, че разговаряме със светлинните същества. Защото около нас има и лъце-светлина и същества, които не са от светлина, така че човек се учи на това - с кого говори. Учи се да разпознава тази енергия и да я идентифицира еднозначно като лечебна и светлинна. И наистина при Акашовите записи това зависи от нас. По какъв начин го постигаме? Първо трябва да се упражняваме. Като всяко нещо, в което искаме да станем добри, ние трябва да пробваме много пъти, да имаме много упражнения. Има много ясни правила, много ясни указания при самото обучение - по какъв начин да разграничаваме истинските послания от лъжепосланията. В интерес на истината в моята практика лъжепосланията са по-малко от 10%. Това не зависи от качеството на човека, който работи, а от това дали успява да поддържа чист канал, т.е. - неговото старание. 

Има ли някакви общи белези?
Има, да. Примерно, когато говорим със светлинните същества, никога в техните послания към нас, в енергията, която излъчват към нас, няма упрек или осъждане. Също така няма никакви заповеди. Няма дори такива невинни заповеди, като например 40 дни да си четеш една молитва или да отидеш 40 пъти на манастир. Дори такива неща няма. Цялото послание е изключително любящо, изключително топло, сякаш се намираш в прегръдката на по-голям брат или сестра. Сякаш сърцето ти бие с ритъма на майчиното сърце, все едно си дете в майка си. Няма нито следа от упрек, че си сгрешил, че нещо не си направил както трябва. Това е първото нещо - първият признак. Другото - няма никакви злокобни предупреждения. Ама никакви! Дори да предстои утре потоп или затриване на света, примерно. Дори да има такова нещо, от Акашовите записи такова нещо не идва като заплаха. "Ако не слушате - утре ще ви затрием" - такова нещо никога няма да дойде. По-скоро ще дойде една насърчителна енергия. Ще кажат така: "Намерете в себе си най-доброто", "Разкрийте светлината", "Бъдете благодарни", "Бъдете честни и отзивчиви един към друг"...

Семинарът, който организирате, той дава посоката хората как самостоятелно да навлизат в Акашовите записи или вие като един вид водач, правите практика по групово навлизане?
Аз обучавам по време на този семинар, как всеки един самостоятелно, без чужда помощ, да стигне до тези записи, да чуе, да разбере и да интерпретира вярно посланията, които получава - както за себе си, така и всеобщи данни и събития, за семейството, за града си и т.н. Т.е. всеки, който излезе от семинара, от обучението, може сам, има белези и точен алгоритъм, с които сам да изгражда такава практика и да се научи да разговаря със светлинните същества. 

Като говорим за Акашови записи, как е построена там - Спиралата на времето?
О, това е един от най-интересните въпроси. Много пъти съм разговаряла с ангелите за времето. Времето в Акашовите записи изобщо не е като нашето време. То съществува по много различен начин и съм изумена, че използвахте думата "спирала", защото точно така е там.

Нещата се развиват напред и назад във времето, но в едно надграждане - и пространствено и духовно надграждане. Никога не се повтарят елементите, а имаме един и същ опит, който надграждаме.


При ангелите, най-трудният въпрос, който задаваме е "кога ще се случи едно събитие?". Практически, те не могат в земно измерение да го употребят точно (*бел ред - въпросът), защото ангелите като светлинни същества, никога не нарушават свободната човека воля, а с нея ние можем да променяме времевото изражение на нашето битие. И затова те не могат да кажат "в четвъртък" или "след 2 години". Те могат да кажат: "Когато вие постигнете този и този резултат във вашето измерение, във вашето време, тогава очаквайте да се случи това, за което питате. Примерно в този вариант могат да дойдат техните напътствия. Също така те не могат да ни отговорят на въпроса "Да направя ли нещо или да не го направя?" Защото за ангелите, всяка наша стъпшка е правилна. Много често те казват така: "Вземете решението, ние ще ви помогнем то да стане правилното решение." Защото и в най-тежките изпитания на нашия живот, ние имаме много добри уроци да взимаме, поуки, които можем да научим. Затова те така ни помагат. Те искат ние да взимаме нашите решения в нашия живот, а след това те ни помагат да минем през тези решения с лекота и благодат. Да минем израствайки, пораснали. 

Когато говорим за Акашови записи, някои хора, които тепърва навлизат в темата и са се докоснали до определени неща, искат да се занимават с този въпрос заради възможността да осъществят евентуален контакт със свои починали близки. Става ли това чрез Акаша и доколко е правилно?
Не. През Акашовите записи нямаме досег с починали хора, с изключение на възнеслите се Учители, които са аватари, човешки аватари (бел ред.: Аватар, или аватара (от санскрит अवतार, слизане) е въплъщение на божество в индуизма). Това са хора, които многократно са надвишили човешката си същност и са изтеглени в Акашовото пространство като висши същества, които са били хора, но повече не се връщат в човешки образ или поне не по начина, по който ние сме тук. Затова с починали хора когато разговаряме, използваме други техники, други способи, но не и тези, с котио навлизаме в Акашовото пространство. Там разговаряме с Господарите на Акаша, които са ангелски същества от ранга на Архангели, разговаряме със самите Архангели, по-висшите йерархии на ангелския свят, с възнеслите се Учители, също така с един Съвет на Галактиката на вселената, който пак е от...даже над-Архангелски същества. Това са все същества от светлина, които може да се каже, че са частици от самия Творец, чрез които Той, за да не изгори нас, които сме много далеч, в сравнение с Него, ни праща като уроци, Учители, послания...през тези светли същества. Те всички са божествени.

Когато казахте "да не ни изгори", това е наистина ясно, знаем думите на Учителя Беинса Дуно, който казва, че Христос се е смалил 75 милиона пъти за да не ни изгори, да стане поносим...тук на Земята. Но все пак, искам друго да ви попитам, защото смятам, че досегът с тези скрити сили и енергии на различни нива, не може д абъде разглеждан като окултна игра или някакво си занимание. И тук да кажете, на база многото години опит, филтрирате ли по някакъв начин хората, които да пристъпят с едно чувство на отговорност към подобни практики и конкретно в случая вашия семинар
Когато човек се опита да сложи човеки филтър, винаги има възможност да сгреши. Когато е отворен пътят към Акашовите записи на хората, те идват, действително виждат семинара, разбират, че пред мен могат да научат тази практика, защото има и други учители в България, не по-лоши от мен, напротив, някои са и по-добри, и работят в тази практика. Има много методи и начини да се случи това, някои от които са просто брилянтни. Когато човек намери точния учител и откликне в него, вероятността да не е правилния човек е много малка. Въпреки това, има такива случаи, и аз работя с тези хора след това - допълнително. Аз не ги отсявам преди това, защото смятам, че ангелите и архангелите са ги довели при мен на този "прозорец" като време и средства, да получат знанието, което имам аз. И от там нататък, ако видя, че имат груби грешки по начина, по който работят, аз продължавам да коминикирам с тях, за да се опитаме да бъдем по-добри и с повече професионалност. 

Основната идея на въпросът ми бе, дали човек, който не е минимално подготвен, и започне да се занимава с тези фини пластове на нематериалния свят, дали няма рискове за него. аз не случайно започнах с този въпрос и в началото и искам с него още един път да затвърдим в името на истината?
Рискове не смятам, че има, защото от тази практика човек не може нищо лошо да получи. Единственият риск е да си загуби времето и да обяви това за "не негово", което има го, и се случва наистина, но те наистина са фини тези пластове, наистина техниката изисква опитност, както правилно отбелязахте, и хората, които се записват на този семинар, определено знаят това. Защото всеки, който не е готов го определя семинара като несъстоятелен, като нещо, което "не става". На тези, които са дошли вече - те усещат самата фина енергия на Акаша и се включват към нея. Много е важно самата група какво присъствие дава. И тука е работата на водещия, на социализатора на групата, да повдигне енергийно цялата група, за да може да ги включи към Акашовата енергия. Разбира се има си известно майсторство и професионализъм в тази работа, но рискове няма. 

Един финален въпрос: Когато учениците минат през това запознаване с Акашовите записи, кое е нещото, което - отвън, в материалния свят, в ежедневието, се проявява като нещо ново или като някакъв белег?
Изключително засилване на т.нар. от тях инутиция. Аз имам друга дума, но хората го наричат интуиция. Т.е. те вече не се лутат между различни решения и въпроси, а много точно следват една пътечка, която им е осветена. И това дава усещане за хармония, за сигурност в живота, което пък успокоява човека. А един спокоен човек, много по-малко се разболява. Това е пътечката, по която се върви.

***

Повече информация за обучителния курс-семинар с водещ Аида Марковска, можете да получите на:
0888727094 ; adi@boss.bg


Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Аида Марковска
Аида Марковска
Аида Марковска е холистичен и родов терапевт, преподавател, мотивационен оратор, евдемонолог и човек с богат опит в холистичния подход към здравето на човека.

От 2012 г. се интересува и занимава с терапия на рода и родовите потоци. Тя е основател на Школа за родова терапия “Задругата на родонавтите”. В Школата от 2019 г се обучават родови терапевти, които са призвани и мотивирани да преобразуват родовите травми в родови творчески импулси и така да даваме тласък на доброто и здравето в българските родове. Основател на център за знания и просветление Делфи в Пловдив - където провежда обучения, семинари, терапевтични сеанси.

Аида е откривател в прилагането на родова терапия чрез български етно и обредни традиции, което се оказва изключително високо резултатно в подобряването на родовата ни орис.
Тя е преподавател в повече от десет различни енергийни и езотерични системи. Често можете да я срещнете на фестивалите “Здравей, Здраве!” в цялата страна, където изнася лекции и сказки по различни теми.
 

Практикувам и преподавам холистични методи за развитие на личността от единадесет години и за мен това е основно житейско призвание. Вярвам в баланса и възможностите за единение, вродени във всеки човек. Търся и откривам най-добрата и светла страна, която притежават хората, извеждам я на преден план и я осветяваме заедно за постигането на мъдрост, здраве, успех и творчески импулс за живот.
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12