Търси

Аида Марковска: Коледа е време за ангелското чудо в нас, наречено Доброта

16.12.2016 г.
1905
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Неделя, на 18 декември 2016г., ще се проведе втори ангелски фестивал „Заедно на крилете на радостта“. За ролята, значението, това, което е заложено в него и особеностите на времето, по което ще се излъчи фестивалът, Портал 12 разговаря с един от организаторите Аида Марковска.
 
Стараем се да си създадем традиция в ангелските фестивали като тази година провеждаме вторият ангелски фестивал „Заедно на крилете на радостта“. Миналата година точно по това време беше първият фестивал. Защо изпитахме нужда да има такова събитие в града и то точно преди празниците?

Празниците са време на надежда, време на самооценка, време за да създадем новите си планове и време да лекуваме старите драми, затова всичко се случва по време на празниците, но най-вече е време да се събираме. Да се събираме семейство, приятели и роднини и да споделяме празничните дни. Всъщност ние изпитахме точно такава необходимост, а също и хората, които идват на нашите събития. Изпитахме нужда да се събираме заедно в името на нещо много красиво, спокойно, хармонично, без напрежение, без старание да придаваме някакви особени знания и нещо кой знае какво. Просто да се събираме заедно и да изкарваме добре.
Фестивал значи празник, т.е. ще бъде неангажиращо и спокойно. Събрахме се няколко човека, решихме, че можем да опитаме да дадем такъв ден на хората, просто да им го подарим. Стана толкова естествено и леко, дори не мога да кажа как точно се получава. Тази година за втори път го правим, малко ни е по-обичайно вече, имахме опита си от първият път. Каня хора, които работят по тази тематика – ангелите, светлите сили, чудесата, но не в дълбокият религиозен смисъл, а само в смисъла на Коледните чудеса.

Коледа е време, когато стават красиви неща, когато се обръщаме към Бога си, към семейството си и все пак това е Рождество. Ние каним хора, които работят в тази област, имат успехи – осъзнати са в областта на чудесата и на светлите сили и всичко е съвсем спонтанно – без възнаграждения, просто се събираме, за да бъдем заедно в този ден.

Ние всъщност не се обръщаме към ангелите, които са извън нас, някакви външни сили за нас, които ние не можем да овладеем или не може да достигнем защото сме много нисши. Няма такова нещо! Ние се обръщаме към ангелите в нас, ангелското в нас – доброто.

Обръщаме се към сърцата си и към собствената си мисъл за добро, защото именно в този свят, в който живеем – трагедия след трагедия, нещастия, бедност, претенции от всички страни, някакви неразбории на всички нива, ние търсим на този ден вътре в себе си добрина. Тази добринка, която е светла, хубава…, но не за да творим за благодеяния, не за да правим някакви кампании, а просто всеки един да намери, да си разпознае тази светлинка в себе си и да се обърне към нея да му свърши тя чудото. Т.е. всеки да си създаде чудото за себе си, а на Коледа – в тези дни, когато денят е най-къс, а нощта е най-дългата, чудесата са най-възможни, защото отхвърляме тъмнината по този начин, светваме вътрешната лампичка, нашата светлинка, Коледната ни светлинка. Затова фестивалът е по това време.

Всеки има в себе си светлинка и добро, всеки има ангелска сила. Действително доброто го наричаме ангел, така наричаме добрината вътре в нас, в сърцето ни. Всеки има тази човещина, която е над-човешка. Тя става божествена и ангелска. Точно към нея се обръщаме в този ден и там показваме по какъв начин ние можем да общуваме през добро, с добро. Ангелът от моето сърце и от моята душа да се обърне към ангелът в теб, в другия и всички заедно да намерим общата енергия на чудесата, на доброто, защото ние сме тези, които създаваме света.
Няма абсолютно никакви ограничения, независимо какъв живот сме живели. Всеки може да го направи! У всеки един от нас свети ангелското пламъче и ние се стараем да го изкараме, да го покажем и всеки да се почувства на ангелски криле.

По време на фестивала ще говорим за тези материални посредници между нас и ангелите, които ще ни помагат да го видим това пламъче в нас, т.е. да го идентифицираме, да го разпознаем. Ще имаме няколко лекции от хора, които ще ни покажат начините.
 

Едните са чрез есенции, примерно чрез ароматни свещи, другите са чрез кристалите като носител на ангелска енергия. Имаме лекция, която се казва „Аз съм ангел“, която ще покаже точно това пламъче в сърцето ни и как да се обърнем към него чрез медитация, чрез вътрешно вглъбяване, чрез намиране на ангелчето на всеки друг до нас. Ние можем да го направим като се обръщаме към ангелската енергия на нашите съседи, приятели, семейството ни и по този начин да идентифицираме и собствената си добрина и собствените си ангелски криле.
Така, че имаме една поредица от лекции в зала „България“, която е доста голяма и на фона на хубава музика, наши лектори ще направят и прогноза за 2017 година, което означава, че ние – живите хора в залата ще подаваме информация за това, какво очакваме през 2017г. на базата на ангелски карти и други помощни средства, с които действително да разберем от нашите сърца какво ще искаме за следващата година.

Имаме предвидена лекция, в която ще се говори за специалната енергия на различните архангели, т.е. да различаваме нюансите на ангелската енергия в нас – коя е лечителската ни енергия, коя е енергията за учене, знания, коя е мистичната ни ангелска енергия.

Целта на всичко това е да намерим знаците в собственото си добро сърце. 
 
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Аида Марковска
Аида Марковска
Аида Марковска е холистичен и родов терапевт, преподавател, мотивационен оратор, евдемонолог и човек с богат опит в холистичния подход към здравето на човека.

От 2012 г. се интересува и занимава с терапия на рода и родовите потоци. Тя е основател на Школа за родова терапия “Задругата на родонавтите”. В Школата от 2019 г се обучават родови терапевти, които са призвани и мотивирани да преобразуват родовите травми в родови творчески импулси и така да даваме тласък на доброто и здравето в българските родове. Основател на център за знания и просветление Делфи в Пловдив - където провежда обучения, семинари, терапевтични сеанси.

Аида е откривател в прилагането на родова терапия чрез български етно и обредни традиции, което се оказва изключително високо резултатно в подобряването на родовата ни орис.
Тя е преподавател в повече от десет различни енергийни и езотерични системи. Често можете да я срещнете на фестивалите “Здравей, Здраве!” в цялата страна, където изнася лекции и сказки по различни теми.
 

Практикувам и преподавам холистични методи за развитие на личността от единадесет години и за мен това е основно житейско призвание. Вярвам в баланса и възможностите за единение, вродени във всеки човек. Търся и откривам най-добрата и светла страна, която притежават хората, извеждам я на преден план и я осветяваме заедно за постигането на мъдрост, здраве, успех и творчески импулс за живот.
Свързани публикации

Двойка
14.02.2022 г.
3101

Аида Марковска: Любовта пробужда душата и ни издига над дребнавостта в живота

Любовта пробужда душата, а истинската любов е тази, която създава добро трето нещо”,  казва родовият терапевт Аида Марковска.  „Когато сме в любов и то любов от цялото ни същество – умствено, телесно, духовно ние сме във висша вибрация и се издигаме далеч над дребнавостта, над нещата, които ни разболяват.
Виж повече
Аида Марковска
25.08.2020 г.
4059

Аида Марковска: Курсът-обучение в Акашови записи е практика за енергийно лечение (ИНТЕРВЮ)

Акашовите записи са една от практиките,  вкоято човек трябва да поддържа наистина чисто енергийно пространство. Наистина - това е наша грижа. Когато навлизаме в Акашовите записи по определения начин и с чисто съзнание, тогава риска е сведен до минимум, но в интерес на истината, за разлика от други енергийни практики, при акашовото послание трябва ние да сме осъзнати, да имаме много ясно намерение
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12